valstadagen_pan
Olov Holst (M) medverkade på konferens för säkerhet i kommunerFoto: Pressbild

Sigtuna medverkade i trygghetskonferens

Sigtuna kommun medverkade i en konferens på temat "Kommuner som brottsplats" där kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M) presenterade kommunens arbete mot organiserad brottslighet.

centrum_artikel_host

Kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M) deltog tillsammans med tjänstemän och kommunledningskontoret i en konferens i Södertälje på temat ”Kommuner som brottsplats”. 260 personer medverkade totalt sett. Utöver Holst presenterade även Boel Godner (S), kommunstyrelsens ordförande i Södertälje, hur de arbetat för att motverka brott i välfärden samt hur trygghetsarbetet ser ut i stora drag.

Sigtuna kommun satsar enligt ett pressmeddelande från (M) 45 miljoner kronor årligen på trygghetsskapande åtgärder inom samtliga kommunens verksamheter och man har implementerat flera insatser för att upptäcka brott i välfärden, bland annat de så kallade ”fuskjägarna” som ska jaga in kommuninvånare som uppbär bidrag utan att vara berättigade till det.
– Att Sigtuna kommun blir inbjuden som talare på den här typen av konferenser är ett bevis på att våra satsningar och vårt trygghetsarbete sticker ut och att andra kommuner ser oss som ett gott exempel i kommunernas kamp mot kriminaliteten, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande, i ett uttalande.

connys_helsida

Morgonkollen

Notiser I dagens Morgonkollen med märsta.nu presenterar vi de senaste uppdateringarna om vädret, kollektivtrafiken, trafiksituationen och blåljusrapporter i Märsta.

sommar i sigtuna kommun

Nyrenoverade Midgårdsbadet öppnar på fredag

Nyheter På fredag öppnar Midgårdsbadet som renoverats inför den kommande sommaren med en ny vattenreningsteknik: - Jag är oerhört glad och nöjd över att vi fått till den nya biologiska badvattenreningen på utebadet. Det innebär att vi nu kan fortsätta att leverera ett bra badvatten de kommande 20-30 åren, för så länge håller det här nya reningssystemet, och vara det uppskattade vattenhål som så många besöker varje sommar, säger bad och simhallschefen Tapani Röyttä.

joes-helsida
valstadagen

Villainbrott i Sigtuna

Blåljus Ett säkerhetsbolag slog larm till polisen efter att ha mottagit ett kameralarm om ett pågående inbrott i en villa belägen i Sigtuna. En okänd person hade lyckats ta sig in i bostaden genom baksidan, vilket ledde till att det uppstod skador inomhus. Vid polisens ankomst fanns ingen person kvar på platsen.

ica_helsida

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen med märsta.nu om det senaste vädret, blåljushändelser, kollektivtrafiken och trafiksituationen i kommunen. Här är en sammanfattning av morgonens nyheter:

mp_helsida
defacto_helsida
pantamera_avc_helsida

Morgonkollen

Notiser märsta.nu välkomnar läsarna till ännu en dag med den dagliga Morgonkollen för att hålla sig uppdaterade om det senaste som händer i kommunen. Här är de senaste nyheterna för den 2 juni.

Nationaldagsfirande i Sigtuna och Valsta

Nyheter Invånarna i Sigtuna och Valsta ser fram emot att fira den svenska nationaldagen den 6 juni med en dag full av festligheter och samhörighet. Borgmästarängen i Sigtuna stad och Valsta centrum förbereder sig för att bli epicentrum för det spännande firandet, där invånare i alla åldrar förväntas samlas.

centrum_host_helsida
Wenngarns_cafe_helsida

Stulen moped hittades och återlämnades

Blåljus I en snabb och framgångsrik insats återlämnade polisen en stulen moped till dess ägare efter en kontroll i Valsta under tisdagen. Händelsen inträffade klockan 16:50 och resulterade i att den efterlysta mopeden nu har tagits bort från vägtrafikregistret.

elon_helsida

Morgonkollen

Notiser märsta.nu ger dig den senaste morgonkollen med aktuella nyheter och information för dagen. Här är sammanfattningen:

nrh_sigtuna

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

centrum_outsider_host
wenngarn_outsider
ica_outsider
valstadagen_outsider
nrh
swedol_outsider
ridskola_2020_outsider
joes_outsider
student_outsider
pantamera_out
mp_outsider
connys