centrum_panorama_hostshopping
Olov Holst (M) medverkade på konferens för säkerhet i kommunerFoto: Pressbild

Sigtuna medverkade i trygghetskonferens

Sigtuna kommun medverkade i en konferens på temat "Kommuner som brottsplats" där kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M) presenterade kommunens arbete mot organiserad brottslighet.

centrum_artikel_host

Kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M) deltog tillsammans med tjänstemän och kommunledningskontoret i en konferens i Södertälje på temat ”Kommuner som brottsplats”. 260 personer medverkade totalt sett. Utöver Holst presenterade även Boel Godner (S), kommunstyrelsens ordförande i Södertälje, hur de arbetat för att motverka brott i välfärden samt hur trygghetsarbetet ser ut i stora drag.

Sigtuna kommun satsar enligt ett pressmeddelande från (M) 45 miljoner kronor årligen på trygghetsskapande åtgärder inom samtliga kommunens verksamheter och man har implementerat flera insatser för att upptäcka brott i välfärden, bland annat de så kallade ”fuskjägarna” som ska jaga in kommuninvånare som uppbär bidrag utan att vara berättigade till det.
– Att Sigtuna kommun blir inbjuden som talare på den här typen av konferenser är ett bevis på att våra satsningar och vårt trygghetsarbete sticker ut och att andra kommuner ser oss som ett gott exempel i kommunernas kamp mot kriminaliteten, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande, i ett uttalande.

Beslut om Kultur- och Aktivitetscenter i Valsta

Nyheter I gårdagens kommunfullmäktige, den 18 juni, beslutades det att bygga ett nytt kultur- och aktivitetscenter i Valsta. Centret ska bli en mötesplats med aktiviteter för barn och unga, och byggstarten är planerad till våren 2025.

fritidsbanken_helsida

Ekonomisk kris i regionen kan leda till högre SL-priser

Nyheter SL står inför en ekonomisk kris med ett budgetunderskott på 1,3 miljarder kronor nästa år, enligt Trafikförvaltningens egna beräkningar. Detta kan leda till nya prishöjningar och ytterligare nedskärningar. Moderaterna i Region Stockholm kräver nu en kriskommission för att hantera situationen.

brobygget_2024
pantamera_avc_helsida
mp_tack_helsida
centrum_host_helsida
connys_helsida

Axelssons motion om lustgasförbud får stöd

Nyheter Kommunstyrelsen har ett viktigt steg i kampen mot missbruk av lustgas genom att bifalla Socialdemokraternas motion om förbud mot dess användning i berusningssyfte. Förslaget, framlagt av Marie Axelsson (S), har stöd från kommunstyrelsen, där Moderaterna har majoritet tillsammans med Sverigedemokraterna, Kristdemokraterna och Samling för Sigtuna.

1:a maj

Så firades första maj i Valsta

Nyheter Socialdemokraterna höll 1 maj-firande i Valsta Centrum. LO:s ungsekreterare Elsa Alm höll tal tillsammans med Marie Axelsson och Ann-Bly Lässman.

Liberalerna starta om seniorrådet i kommunen

Nyheter Liberalerna vill att seniorrådet som lades ner 2020 återupptas: – Äldre, som utgör en växande andel av befolkningen, har specifika behov och erfarenheter som måste beaktas för att Sigtuna kommun ska kunna erbjuda tjänster och stöd som verkligen möter deras förväntningar och förbättrar deras livskvalitet, uppger Liberalernas ordförande Anders Eriksson för tidningen Senioren.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

centrum_outsider_host
fritidsbanken_outsider
mp_tack_outsider
brobygget_outsider
connys
ridskola_2020_outsider
pantamera_out
nrh_sigtuna