kyrka_advent _pan
Olov Holst (M) medverkade på konferens för säkerhet i kommunerFoto: Pressbild

Sigtuna medverkade i trygghetskonferens

Sigtuna kommun medverkade i en konferens på temat "Kommuner som brottsplats" där kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M) presenterade kommunens arbete mot organiserad brottslighet.

centrum_artikel_host

Kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M) deltog tillsammans med tjänstemän och kommunledningskontoret i en konferens i Södertälje på temat ”Kommuner som brottsplats”. 260 personer medverkade totalt sett. Utöver Holst presenterade även Boel Godner (S), kommunstyrelsens ordförande i Södertälje, hur de arbetat för att motverka brott i välfärden samt hur trygghetsarbetet ser ut i stora drag.

Sigtuna kommun satsar enligt ett pressmeddelande från (M) 45 miljoner kronor årligen på trygghetsskapande åtgärder inom samtliga kommunens verksamheter och man har implementerat flera insatser för att upptäcka brott i välfärden, bland annat de så kallade ”fuskjägarna” som ska jaga in kommuninvånare som uppbär bidrag utan att vara berättigade till det.
– Att Sigtuna kommun blir inbjuden som talare på den här typen av konferenser är ett bevis på att våra satsningar och vårt trygghetsarbete sticker ut och att andra kommuner ser oss som ett gott exempel i kommunernas kamp mot kriminaliteten, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande, i ett uttalande.

advent_kyrka_helsida
connys_helsida
centrum_host_helsida
vintermarknad_helsida
budget2023

(S)-kritik mot besparingar på 27 miljoner

Nyheter Den borgerliga kommunledningens budget klubbade på onsdagen men Socialdemokraterna är kritiska till besparingar i budgeten: - Vi har ställt frågan flera gånger under budgetdebatten men inte fått svar på vilka nedskärningar det är som ligger på bordet. Vi får inga svar och det är fegt, säger Marie Axelsson (S).

moderat_pan_helsida
pantamera_avc_helsida
defacto_helsida
julmarknad_2022
budget2023

Budgetdebatt på onsdagen: Stora utmaningar väntar

Politik Onsdag 30:e november ska budgeten klubbas för 2023: - Att Sverige, Sigtuna och resten av världen står inför mycket stora ekonomiska utmaningar 2023 på grund av flera sammanvägda faktorer råder ingen oenighet kring, säger Bengt Hellström (KD), gruppledare.

agy_oppethus

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

vintermarknad_outsider
centrum_outsider_host
kyrka_outsider_advent
ridskola_2020_outsider
marknaden_outsider
connys
swedol_outsider
pantamera_out
nrh