defacto_pan2020
Olov Holst (M) medverkade på konferens för säkerhet i kommunerFoto: Pressbild

Sigtuna medverkade i trygghetskonferens

Sigtuna kommun medverkade i en konferens på temat "Kommuner som brottsplats" där kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M) presenterade kommunens arbete mot organiserad brottslighet.

centrum_artikel_host

Kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M) deltog tillsammans med tjänstemän och kommunledningskontoret i en konferens i Södertälje på temat ”Kommuner som brottsplats”. 260 personer medverkade totalt sett. Utöver Holst presenterade även Boel Godner (S), kommunstyrelsens ordförande i Södertälje, hur de arbetat för att motverka brott i välfärden samt hur trygghetsarbetet ser ut i stora drag.

Sigtuna kommun satsar enligt ett pressmeddelande från (M) 45 miljoner kronor årligen på trygghetsskapande åtgärder inom samtliga kommunens verksamheter och man har implementerat flera insatser för att upptäcka brott i välfärden, bland annat de så kallade ”fuskjägarna” som ska jaga in kommuninvånare som uppbär bidrag utan att vara berättigade till det.
– Att Sigtuna kommun blir inbjuden som talare på den här typen av konferenser är ett bevis på att våra satsningar och vårt trygghetsarbete sticker ut och att andra kommuner ser oss som ett gott exempel i kommunernas kamp mot kriminaliteten, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande, i ett uttalande.

centrum_host_helsida
yrkesutbildning
moderat_pan_helsida
ica_helsida
defacto_helsida

EU-delegater besökte Märsta

Politik EU-befinner sig som bekant i Arlandastad XPO under det första halvåret och på fredagen besökte ett antal delegater Märsta för att diskutera integration.

pantamera_avc_helsida
connys_helsida

Fritidsbanken firar ett år i Humbacken

Nöjesnyheter På lördag firar Fritidsbanken ett år i kommunen och i samband med det kommer man finnas i Humbacken: - Totalt har vi lånat ut över 13 500 sport- och fritidsprylar till över 6 000 personer i alla åldrar som aktiverat sig fysiskt på sin fritid, berättar Ola Holmberg, platschef på Fritidsbanken.

Välbesökt jobbmässa på Arlanda

Nyheter Arlandas jobbmässa blev välbesökt och många var intresserade av jobb på flygplatsen: - Vi är givetvis mycket glada över det stora intresse som finns för att arbeta på Stockholm Arlanda Airport och för de många olika arbetsmöjligheter som flygplatsen erbjuder, kommenterar VD och koncernchefen Jonas Abrahamsson.

Så blir nya Kulturcentret i Valsta

Nyheter Valsta Torgs nya Kultur- och aktivitetscenter har röstats fram: - Det här ska bli en plats för människor att mötas, stimuleras och utvecklas som kommer att stärka hela kommunens attraktivitet, säger kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M).

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

nrh
swedol_outsider
ica_outsider
ridskola_2020_outsider
pantamera_out
centrum_outsider_host
connys