centrum_panorama_hostshopping
Foto: Daniel Iskander

Sigtuna ligger efter med bredband på landsbygden

Sigtuna kommun ligger efter med utbyggnaden av bredband enligt Länsstyrelsen i Stockholm, rapporterar P4 Uppland.

centrum_artikel_host

märsta.nu kunde i våras rapportera om att de flesta i kommunen har tillgång till snabbt bredband. Men i Länsstyrelsen i Stockholms kartläggning är tillgången inte lika bra på landsbygden i just Sigtuna och Norrtälje kommuner, skriver P4 Uppland. Målet om fiberuppkoppling till alla hushåll och företag till 2020 ser inte ut att vara inom räckhåll:
– Det kommer att bli svårt att uppnå. Det krävs att kommuner och de kommersiella aktörerna gör ett mycket stort jobb för att vi ska klara det här – men när utbyggnaden är klar är omöjligt att svara på, uppger Viveca Appelloft på Länsstyrelsens lantbruksenhet till P4 Uppland.

Problematiskt för företag
Kustnära området och skärgård har framförallt brist på fiber. Något som kan bli ett problem för företagare:
– Företagarna på landsbygden är ju beroende av att vi har den här infrastrukturen med snabb uppkoppling så att Stockholms län ska kunna ha en levande landsbygd, säger Viveca Appeltoft enligt P4 Uppland.

connys_helsida
pantamera_avc_helsida
centrum_host_helsida

Renoveringen av Stora gatan pausas över sommaren

Notiser Renoveringen av Stora gatan i Sigtuna har gått enligt tidsplan och alla vårens etapper är nu färdiga. Som planerat kommer arbetet att pausas över sommaren för att inte störa handeln och turismen under högsäsongen, och det återupptas igen den 19 augusti.

Skyfall förväntas i kommunen idag

Notiser Meteorologerna har utfärdat en varning för skyfallsliknande regn i Sigtuna kommun och övriga delar av södra Svealand och norra Götaland. Enligt prognoserna kommer kraftiga skurar att bildas under eftermiddagen, vilket kan ge stora mängder regn lokalt och orsaka översvämningar.

brobygget_2024

SSHL satsar på ny belysning som en del av energieffektiviseringen

Nyheter Sigtunaskolan Humanistiska Läroverket (SSHL) har genom finansiering från EU tagit ett stort steg mot hållbarhet och energieffektivisering. Med stöd från Signify och EU-projektet "Eco2 Schools as New European Bauhaus Lab" har skolan sett märkbara förbättringar i både energieffektivitet och studiemiljö.

mp_tack_helsida
fritidsbanken_helsida

Sommarlovsbiljetten är igång

Nyheter Under sommarperioden 5 juni till 27 augusti reser ungdomar mellan 12 och 18 år gratis med SL-trafiken. Initiativet med lovkortet är ett steg från Region Stockholm för att uppmuntra miljövänliga resor.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

centrum_outsider_host
fritidsbanken_outsider
connys
brobygget_outsider
pantamera_out
ridskola_2020_outsider
mp_tack_outsider
nrh_sigtuna