sap_pan23
Foto: Göteborg Energi

Sigtuna laddplatstätast i länet

Sigtuna kommun har flest laddplatser för elbilar i relation till antalet bilar i hela länet.

centrum_artikel_host

Beroende på var man bor i länet finns det olika tillgång till laddplatser. Sigtuna kommun har 360 publika laddpunkter vilket innebär att det går tre fordon per laddpunkt enligt Dagens Nyheter. Enklast att ladda bilen i länet är det alltså i Sigtuna. Tvåa på listan är Väsby och Norrtälje med 23 fordon per laddpunkt.

Orsaken till att det finns så många laddplatser i kommunen är för att Arlanda har ett stort antal av dessa eller hotell samt andra verksamheter inom besöksnäring. Tillgång till laddats är ett problem på många håll i både länet och landet eftersom allt fler skaffar en elbil.

pantamera_avc_helsida
sap_sep23_helsida

Idoler och fältare gör gemensam sak mot psykisk ohälsa

Nyheter I en inspirerande sammanslagning av engagemang och kreativitet samlades Sigtuna kommuns fältassistenter Pelle, Camilla, Roger och Carina tillsammans med välkända artister och en passionerad föreläsare i Råbergshallen förra lördagen. Syftet med evenemanget var att sprida medvetenhet om psykisk hälsa och samla in medel till förmån för Suicide Zero.

adhd_kommun

Pristak på Arlanda införs

Nyheter Arlanda har länge varit föremål för resenärers ilska över de hutlösa matpriserna som erbjuds vid terminalerna. Nu, som ett svar på dessa klagomål, tar Swedavia ett steg mot att sätta stopp för de tokdyra måltiderna.

ica_helsida
EXTRA

Grov misshandel på buss

Blåljus Under natten till söndag inträffade en allvarlig misshandel på en buss mellan Märsta och Sigtuna där fem okända gärningspersoner är nu misstänkta för brottet. Polisen utreder händelsen som grov misshandel.

moderat_fokus_helsida

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen 24 september: märsta.nu ger dig den senaste informationen

centrum_host_helsida

Man misstänkts för våldsamt motstånd och olaga hot på Arlanda

Blåljus Under de tidiga morgontimmarna på utspelade sig en händelse på Terminal 5 vid en av Sveriges mest trafikerade flygplatser, där en man greps av polisen efter att ha misstänkts för våldsamt motstånd mot tjänstemän. Händelsen ägde rum i avgångshallen på terminalen och ledde till ett pådrag av polis och säkerhetsvakter.

Morgonkollen

Notiser Välkommen till Morgonkollen med märsta.nu, din dagliga uppdatering om vad som händer i kommunen. Här är dagens sammanfattning:

defacto_helsida

Fler parkeringsplatser utanför Forum

Nyheter Arbetet med att utöka antalet parkeringsplatser vid Forum, beläget i korsningen Ringvägen/Stockholmsvägen i Märsta, har nu påbörjats. Detta efterlängtade projekt är en välkommen nyhet för anställda och besökare i området.

nrh_sigtuna

Landshövdingen besökte kommunen

Nyheter Landshövdingen Anna Kinberg-Batra besökte Sigtuna kommun den 21 september. Under besöket betonade hon vikten av Arlanda och dess omgivningar för tillväxt, säkerhet och hållbarhet både för regionen och hela landet.

joes-helsida
hockeyskola_helsida
connys_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

connys
kommun_skoterska_outsider
socialdem_sep23_outsider
moderat_bli_medlem
centrum_outsider_host
nrh
ica_outsider
hockeyskola_outsider
joes_outsider
kommun_adhd_outsider
pantamera_out
ridskola_2020_outsider
swedol_outsider