kyrka_advent _pan
Foto: Göteborg Energi

Sigtuna laddplatstätast i länet

Sigtuna kommun har flest laddplatser för elbilar i relation till antalet bilar i hela länet.

centrum_artikel_host

Beroende på var man bor i länet finns det olika tillgång till laddplatser. Sigtuna kommun har 360 publika laddpunkter vilket innebär att det går tre fordon per laddpunkt enligt Dagens Nyheter. Enklast att ladda bilen i länet är det alltså i Sigtuna. Tvåa på listan är Väsby och Norrtälje med 23 fordon per laddpunkt.

Orsaken till att det finns så många laddplatser i kommunen är för att Arlanda har ett stort antal av dessa eller hotell samt andra verksamheter inom besöksnäring. Tillgång till laddats är ett problem på många håll i både länet och landet eftersom allt fler skaffar en elbil.

budget2023

(S)-kritik mot besparingar på 27 miljoner

Nyheter Den borgerliga kommunledningens budget klubbade på onsdagen men Socialdemokraterna är kritiska till besparingar i budgeten: - Vi har ställt frågan flera gånger under budgetdebatten men inte fått svar på vilka nedskärningar det är som ligger på bordet. Vi får inga svar och det är fegt, säger Marie Axelsson (S).

advent_kyrka_helsida
dackskifte_helsida
pantamera_avc_helsida
defacto_helsida
budget2023

Budgetdebatt på onsdagen: Stora utmaningar väntar

Nyheter Onsdag 30:e november ska budgeten klubbas för 2023: - Att Sverige, Sigtuna och resten av världen står inför mycket stora ekonomiska utmaningar 2023 på grund av flera sammanvägda faktorer råder ingen oenighet kring, säger Bengt Hellström (KD), gruppledare.

moderat_pan_helsida
centrum_host_helsida
connys_helsida
vintermarknad_helsida
julmarknad_2022

Ljusmanifestation för att uppmärksamma mäns våld mot kvinnor

Nyheter En Ljusmanifestation hölls i Valsta i torsdags för att uppmärksamma mäns våld mot kvinnor: - Vi är tacksamma för att varje år få vara med och bidra med en aktiv ståndpunkt mot våldet mot kvinnor och det är en självklarhet för oss att medverka med andra föreningar, organisationer och kommunen kring frågan, sa Sibtain Govani från Shiamuslimska församlingen i Valsta

agy_oppethus

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

centrum_outsider_host
nrh
kyrka_outsider_advent
connys
ridskola_2020_outsider
dackskifteoutsider
vintermarknad_outsider
marknaden_outsider
pantamera_out
swedol_outsider