nationaldagen_pan
Foto: Göteborg Energi

Sigtuna laddplatstätast i länet

Sigtuna kommun har flest laddplatser för elbilar i relation till antalet bilar i hela länet.

centrum_artikel_host

Beroende på var man bor i länet finns det olika tillgång till laddplatser. Sigtuna kommun har 360 publika laddpunkter vilket innebär att det går tre fordon per laddpunkt enligt Dagens Nyheter. Enklast att ladda bilen i länet är det alltså i Sigtuna. Tvåa på listan är Väsby och Norrtälje med 23 fordon per laddpunkt.

Orsaken till att det finns så många laddplatser i kommunen är för att Arlanda har ett stort antal av dessa eller hotell samt andra verksamheter inom besöksnäring. Tillgång till laddats är ett problem på många håll i både länet och landet eftersom allt fler skaffar en elbil.

eldsjal2024_helsida
mp_helsida_eu
seniormassa_pan

Uppmaning att spara vatten: Hög vattenförbrukning

Nyheter I norra Storstockholm går det åt ovanligt mycket dricksvatten just nu. Norrvatten, som förser 14 kommuner i området med dricksvatten, uppmanar nu både privatpersoner och verksamheter att spara på kranvattnet. Detta är nödvändigt för att vattenverket ska kunna producera tillräckligt med vatten för alla.

connys_helsida
bygdensdag_helsida
centrum_host_helsida
pantamera_avc_helsida

Sigtunas rådhus fyllde 280 år

Nyheter I lördags firade Sigtuna en viktig milstolpe – det var 280 år sedan Sigtuna Rådhus invigdes av Eric Kihlman den 18 maj 1744. Detta historiska ögonblick markerades av invånarna med glädje och stolthet över stadens rika kulturarv.

Extra

Sigtunas befolkning minskade

Nyheter Sigtuna kommun upplevde en befolkningsminskning med 31 personer under första kvartalet 2024, vilket är den största minskningen under ett kvartal på hela 2000-talet. Trots att fler barn föddes än personer dog, var det fler som flyttade från kommunen än till den, vilket resulterade i en minskning av invånarantalet.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

seniormassa_outsider
eu_valet_outsider
nationaldag_outsider
nrh_sigtuna
eldsjal2024_out
ridskola_2020_outsider
pantamera_out
connys
centrum_outsider_host
bygdensdag_outsider