vinter_pan
Annika Bröms med Mattias Lindqvist, VD på Rosenqvist Fastigheter.Foto: Sigtuna kommun

Sigtuna kommuns företagsklimat fortsätter neråt

Svenskt Näringsliv rankar Sigtunas företagsklimat på plast 81 i landet av 290 kommuner: - Förändringarna sedan förra året är överlag små i Sigtuna. De tydligaste förbättringarna kan vi se i kommunens upphandling och i konkurrens från kommunens verksamheter, säger Olle Karstorp, regionchef Svenskt Näringsliv Stockholm.

centrum_artikel_host

Solna kommun har länets bästa företagsklimat och Sigtuna är på plats 81 i riket, en försämring med sex platser.
– Förändringarna sedan förra året är överlag små i Sigtuna. De tydligaste förbättringarna kan vi se i kommunens upphandling och i konkurrens från kommunens verksamheter. Rankingen visar också tydligt att företagen önskar bättre information samt att påverkan av brottslighet och otrygghet försämrar möjligheterna att driva företag, säger Olle Karstorp, regionchef Svenskt Näringsliv Stockholm.

Enligt Svenskt Näringsliv är det tolv kommuner i länet som går fram. Två faktorer för att klättra i rankingen är att företagen upplever förbättringar i politiker och tjänstemäns attityder samt att de upplever bättre service.

Kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M) är inte nöjd med rankingen. När den nuvarande kommunledningen tog över 2017 var kommunen på plats 51 och man klättrade till 47 inom två år. Men nu har man tappat tre år i följd ner till 81.
– Vi är inte nöjda förrän våra företagare är nöjda. Vårt mål är att Sigtuna kommun ska ligga topp 10 – och det är en rimlig målsättning.

Nytillträdde näringslivschefen Annika Bröms anser att det är ett rimligt mål.
– Enligt de enkätsvar som Svenskt Näringsliv fått in från våra lokala företag behöver vi bli bättre på information till företagen, kompetensförsörjning och upphandling samt att relationen mellan skola och näringsliv behöver stärkas. Det är till stor del detta som jag kommer att utgå ifrån i mitt arbete, att jobba med de här frågorna.

Åtgärder för bättrat klimat är att man har dialogmöte med företag och aktörer för att hitta lösningar till kompetensbrist inom hotellnäringen.

Konkurserna ökar med 59 procent i kommunen: Uppgifter från UC

Notiser Under de elva första månaderna i år har konkurserna i kommunen skjutit i höjden och nått en ökning på hela 59 procent jämfört med föregående år. Enligt färska siffror från UC, ett kreditupplysningsföretag, har antalet konkurser ökat dramatiskt från 29 till 46.

joes-helsida

Taklagsfest vid Panattoni Park

Näringsliv Panattoni Park Rosersberg, en av Sveriges framstående logistikfastigheter, har nått en viktig milstolpe - takläggningen är nu avklarad. Med en yta på 40 000 kvm och belägen i Rosersberg norr om Stockholm, utgör detta projekt en strategisk satsning för Panattoni, en av Europas ledande utvecklare av moderna logistikfastigheter.

Ryanair utökar med linje till Kroatien från Arlanda

Näringsliv Ryanair planerar att utvidga sitt flygutbud från Arlanda när sommarprogrammet 2024 sparkar igång. Det nya tillskottet innebär en direktlinje till Dubrovnik i Kroatien, vilket markerar ett betydande steg för resenärer som söker upptäcka detta populära och internationellt kända turistmål.

pantamera_avc_helsida
defacto_helsida

Supersnabbladdare öppnar på OKQ8 i Arlandastad

Näringsliv Skellefteå Kraft lanserade en supersnabbladdare med två laddpunkter. Det här initiativet är en del av en stor plan för att bygga ut elbilsladdningsinfrastrukturen i Sverige. Målet är att skapa landets största nätverk med 800 laddpunkter fördelade över 300 OKQ8-stationer senast 2026.

storemore_helsida

KICKS inviger lager i Rosersberg

Näringsliv KICKS Group har tagit ett stort steg framåt i sin logistikstruktur med invigningen av sitt högautomatiserade omnilager, en investering på 200 miljoner som nu är i full drift i Rosersberg.

nrh_sigtuna
oppethus_dec

Minskad tillgänglighet från Arlanda de senaste fem åren

Näringsliv En nyligen genomförd undersökning av tillgängligheten till Arlanda flygplats avslöjar en oroande trend för turismen till Sverige. Enligt analysen, utförd av Copenhagen Economics i samarbete med SEO Economic Research på uppdrag av Visit Sweden, Region Stockholm och Swedavia, har tillgängligheten till Arlanda från utlandet minskat med hela -25 procent mellan 2018 och 2023.

ica_helsida

Norwegian fortsätter satsningen på Arlanda

Näringsliv Norwegian Airlines meddelar en betydande expansion av sitt linjenät på både Stockholm Arlanda Airport och Göteborg Landvetter Airport inför sommarprogrammet 2024. Sammanlagt lanserar Norwegian sex nya linjer, varav två är helt nya destinationer.

Stark efterfrågan för resor med Norwegian

Näringsliv Norwegian redovisar starka trafiksiffror för oktober med 2,1 miljoner passagerare och en imponerande kabinfaktor på 86,1 procent. Efterfrågan på flygresor var särskilt hög under höstlovsveckorna i Norden, då många reste till olika destinationer i Europa. Det är värt att notera att 99,4 procent av planerade flygningar genomfördes, vilket visar på hög regularitet.

slottsby_helsida
connys_helsida
vinter_helsida

Meliva tar över Märsta Närvård

Näringsliv Meliva, en ledande vårdgivare i Sverige, har nyligen välkomnat två nya verksamheter, Kvartersakuten Mörby Centrum och Märsta Läkarhus/Märsta Närvård, till sitt nätverk.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

ridskola_2020_outsider
storemore_out
oppethus_out
nrh
swedol_outsider
ica_outsider
pantamera_out
vinter_outsider
connys
slottsby_outsider
joes_outsider