vintermarknad_pan
Annika Bröms med Mattias Lindqvist, VD på Rosenqvist Fastigheter.Foto: Sigtuna kommun

Sigtuna kommuns företagsklimat fortsätter neråt

Svenskt Näringsliv rankar Sigtunas företagsklimat på plast 81 i landet av 290 kommuner: - Förändringarna sedan förra året är överlag små i Sigtuna. De tydligaste förbättringarna kan vi se i kommunens upphandling och i konkurrens från kommunens verksamheter, säger Olle Karstorp, regionchef Svenskt Näringsliv Stockholm.

centrum_artikel_host

Solna kommun har länets bästa företagsklimat och Sigtuna är på plats 81 i riket, en försämring med sex platser.
– Förändringarna sedan förra året är överlag små i Sigtuna. De tydligaste förbättringarna kan vi se i kommunens upphandling och i konkurrens från kommunens verksamheter. Rankingen visar också tydligt att företagen önskar bättre information samt att påverkan av brottslighet och otrygghet försämrar möjligheterna att driva företag, säger Olle Karstorp, regionchef Svenskt Näringsliv Stockholm.

Enligt Svenskt Näringsliv är det tolv kommuner i länet som går fram. Två faktorer för att klättra i rankingen är att företagen upplever förbättringar i politiker och tjänstemäns attityder samt att de upplever bättre service.

Kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M) är inte nöjd med rankingen. När den nuvarande kommunledningen tog över 2017 var kommunen på plats 51 och man klättrade till 47 inom två år. Men nu har man tappat tre år i följd ner till 81.
– Vi är inte nöjda förrän våra företagare är nöjda. Vårt mål är att Sigtuna kommun ska ligga topp 10 – och det är en rimlig målsättning.

Nytillträdde näringslivschefen Annika Bröms anser att det är ett rimligt mål.
– Enligt de enkätsvar som Svenskt Näringsliv fått in från våra lokala företag behöver vi bli bättre på information till företagen, kompetensförsörjning och upphandling samt att relationen mellan skola och näringsliv behöver stärkas. Det är till stor del detta som jag kommer att utgå ifrån i mitt arbete, att jobba med de här frågorna.

Åtgärder för bättrat klimat är att man har dialogmöte med företag och aktörer för att hitta lösningar till kompetensbrist inom hotellnäringen.

Nya food hall får pristak

Näringsliv I vad som beskrivs som en största kommersiella satsningen på Arlanda någonsin kommer det att finnas en food hall: - Resenären ska enkelt kunna ta del av ett varierat matutbud med smaker från olika delar av världen och utbudet ska tillgodose alla de olika typer av behov som resenärerna kan tänkas ha oavsett tid på dygnet, berättar Charlotte Ljunggren, direktör Marknad och försäljning, på Swedavia.

pantamera_avc_helsida
defacto_helsida

Stort intresse för julmarknaden

Näringsliv Sigtuna Julmarknad startar igen söndag 27:e november och intresset uppger vara stort efter pandemin: - Det har varit ett väldigt högt tryck på årets marknadsplatser. Det är så roligt att se hur uppskattad och efterlängtad marknaden fortsätter att vara av både knallar och besökare, säger Annica Jansson, vd Destination Sigtuna.

Norwegian storsatsar på Arlanda i sommar

Näringsliv I Norwegians sommarprogram finn ett 50-tal linjer från Arlanda: - Vi är glada över att kunna presentera ett gediget program för nästa sommar. Förra sommarsäsongen visade på en stor reslust i de nordiska länderna och vi förväntar att den trenden fortsätter under 2023, säger Magnus Maursund, Norwegians koncerndirektör för Network, Pricing & Optimisation.

advent_kyrka_helsida
moderat_pan_helsida
vintermarknad_helsida
dackskifte_helsida
julmarknad_2022
agy_oppethus
connys_helsida

Näringslivsmässa arrangeras i december

Näringsliv Sigtuna kommun bjuder in till en ny näringslivsmässa i Scandinavian XPO i december: - Vi vill kunna erbjuda ett av Sveriges bästa företagsklimat. Det kan vi bara få genom att ha en bra dialog och kontakt med våra företag, säger Annika Bröms, näringslivschef i Sigtuna kommun.

centrum_host_helsida

Skincity har flyttat in i nya lokaler i Rosersberg

Näringsliv Ett år efter att spadtaget tagits för Skincity har företaget nu flyttat in: - Med bra planering och förberedelser, lyckades vi packa ner det gamla lagret efter stängning den 19:e juli. Under den 20:e juli, som för övrigt var årets varmaste dag, jobbade alla hårt med att få upp samtliga 70.000 produkter på hyllorna, för att vi sedan dagen därpå skulle kunna serva kunderna som vanligt, säger VD Sofie Jacobsson, Head of Supply Chain & Customer Service.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

marknaden_outsider
connys
dackskifteoutsider
ridskola_2020_outsider
centrum_outsider_host
swedol_outsider
vintermarknad_outsider
nrh
kyrka_outsider_advent
pantamera_out