vinter_pan
Foto: Pressbild

Sigtuna kommun växer snabbast i landet

Sigtuna kommun är den kommun i landet som ökat sin befolkning mest under 2022.

centrum_artikel_host

Färska siffror från SCB visar att Sigtuna kommuns befolkning ökat med 3,2 procent för 2022 jämfört med 2021. Kommunen växte med 1603 personer och uppgår idag till 51 876 invånare.
– I Sigtuna föddes visserligen också färre barn än 2021, men jämfört med 2020 var de fler. Det är framför allt antalet flyttar till och från kommunen som förklarar varför befolkningen ökar, säger Lovisa Sköld, befolkningsstatistiker på SCB.

Efter Sigtuna är det Väsby som ökar mest med tre procent. Vaxholm och Danderyd har en minskande befolkning. I övrigt ökar alla länets kommuner. Även i hela riket är det en ökning och Sverige uppgår till ca 10,52 miljoner.
– Att befolkningen i Sverige ökade förra året förklaras till viss del av att det föddes fler än det dog, men främst av att det invandrade fler än det utvandrade, säger Lovisa Sköld.

Misstänkt brand i byggbarack

Blåljus Tidigt på morgonen den 5 december rapporterades en brandincident i Steninge slottsby, där en byggbarack på Mejeriets väg engagerade räddningstjänsten och polisen.

joes-helsida
oppethus_dec
slottsby_helsida
ica_helsida

Konkurserna ökar med 59 procent i kommunen: Uppgifter från UC

Notiser Under de elva första månaderna i år har konkurserna i kommunen skjutit i höjden och nått en ökning på hela 59 procent jämfört med föregående år. Enligt färska siffror från UC, ett kreditupplysningsföretag, har antalet konkurser ökat dramatiskt från 29 till 46.

centrum_host_helsida
nrh_sigtuna

Långa lastbilar kan få köra genom kommunen

Nyheter En banbrytande förändring i svensk vägtrafik kommer träda i kraft den 1 december när lastbilar får en utökad längd på upp till 34,5 meter. Detta innebär att fordonen nu kan bli nästan tio meter längre än tidigare tillåtet.

pantamera_avc_helsida
defacto_helsida
connys_helsida

Polisen varnar nu för bildelsstölder

Nyheter Ett ökande antal stölder av airbags, rattar, navigationsutrustning och byggmaskiner skapar oro i Sigtuna, Upplands Väsby och Sollentuna. Företagsbilar och fordon med kostsamma verktygsuppsättningar är särskilt utsatta för denna typ av brott.

storemore_helsida
vinter_helsida

Ny rapport: Så robust är Sigtuna kommun

Nyheter Sigtuna är på 19:e plats i länet av 26 kommuner och 97 i riket av 260 kommuner när WSP släpper sin årliga ranking över kommunernas förmåga att hantera kriser och motstå förändringar i en osäker omvärld.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

pantamera_out
ica_outsider
connys
oppethus_out
joes_outsider
swedol_outsider
nrh
vinter_outsider
centrum_outsider_host
ridskola_2020_outsider
slottsby_outsider
storemore_out