centrum_panorama_hostshopping
Foto: Sigtuna kommun

Sigtuna kommun säger nej till förlikning med städbolag

Sigtuna kommun kommer inte att förlikas med städbolaget Effekt Svenska AB utan väntas ta ärendet till domstol.

centrum_artikel_host

Effekt Svenska AB stämde kommunen för att ha kringgått LOU, Lagen om offentlig Upphandling, när man tilldelade uppdraget till annan aktör. Ärendet väntas gå in i Tingsrätten på tisdag och onsdag. Inför förhandlingen har Kommunstyrelsen att ta ställning till en förlikning på 6,5 miljoner kronor. Den förlikningen har kommunen tackat nej till och man kommer att inleda förhandlingar. Enligt ärendet i Kommunstyrelsen tror man sig ha goda chanser att vinna målet. Effekt Svenska AB fick nyligen ett uppdrag i Huddinge kommun. 

brobygget_2024
connys_helsida

Beslut om Kultur- och Aktivitetscenter i Valsta

Politik I gårdagens kommunfullmäktige, den 18 juni, beslutades det att bygga ett nytt kultur- och aktivitetscenter i Valsta. Centret ska bli en mötesplats med aktiviteter för barn och unga, och byggstarten är planerad till våren 2025.

mp_tack_helsida
pantamera_avc_helsida
fritidsbanken_helsida

Andelen arbetslösa bland utrikesfödda går ner

Nyheter I maj noterade Sigtuna kommun den lägsta arbetslösheten bland utlandsfödda sedan februari 2020. Enligt Arbetsförmedlingen sjönk arbetslösheten bland utlandsfödda med 0,3 procentenheter till 13,4 procent.

centrum_host_helsida

Ekonomisk kris i regionen kan leda till högre SL-priser

Politik SL står inför en ekonomisk kris med ett budgetunderskott på 1,3 miljarder kronor nästa år, enligt Trafikförvaltningens egna beräkningar. Detta kan leda till nya prishöjningar och ytterligare nedskärningar. Moderaterna i Region Stockholm kräver nu en kriskommission för att hantera situationen.

Renoveringen av Stora gatan pausas över sommaren

Notiser Renoveringen av Stora gatan i Sigtuna har gått enligt tidsplan och alla vårens etapper är nu färdiga. Som planerat kommer arbetet att pausas över sommaren för att inte störa handeln och turismen under högsäsongen, och det återupptas igen den 19 augusti.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

brobygget_outsider
centrum_outsider_host
nrh_sigtuna
pantamera_out
ridskola_2020_outsider
connys
fritidsbanken_outsider
mp_tack_outsider