socialdemokraterna_maj_panorama
Foto: Pressbild/H&M

Sigtuna kommun mot trenden – Fler butiker etableras

Sigtuna kommun går mot trenden när det gäller butiker. Fler öppnas här än i övriga riket.

centrum_artikel_host

Den övergripande trenden i Sverige visar att antalet butiker minskar med tiden enligt siffror från Newsworthy. Trots att minskningen avstannade under 2022, är den långsiktiga trenden tydlig: antalet butiker i Sverige har minskat från 34 070 år 2017 till 31 630 år 2022, en minskning med 7 procent enligt Handelsrådets och HUI Researchs Butikdatabas.

I Sigtuna kommun har förändringarna varit relativt små jämfört med den nationella trenden. Den 30 november 2022 fanns det 142 butiker i kommunen, vilket är tio fler än året innan och två fler än 2017.

connys_helsida
centrum_host_helsida
forstamaj_helsida
pantamera_avc_helsida
mp_helsida_eu

Här renas tusentals liter vatten om dagen

Näringsliv Arlandastad Group engagerar sig i utvecklingsprojekt som syftar till att göra en positiv skillnad för samhället och miljön. I östra Arlandastad har det anlagts dammar som renar tusentals liter vatten om dagen.

eldsjal2024_helsida

Log Max etablerar hos DSV i Rosersberg

Näringsliv Log Max, en ledande tillverkare av moderna skördaraggregat för skogsmaskiner, har valt att samarbeta med DSV för hanteringen av deras reservdelslager på DSV:s logistikcenter i Rosersberg.

Så dyra är Arlandas räksmörgåsar

Näringsliv En diskussion om de höga priserna på flygplatserna i Sverige fick ny fart när SEB:s seniorekonom Johan Javeus delade med sig av sina erfarenheter på den sociala medieplattformen X i höstas.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

mp_eu_outsider
connys
ridskola_2020_outsider
pantamera_out
centrum_outsider_host
nrh_sigtuna
eldsjal2024_out