nationaldagen_pan
Foto: Genrebild

Sigtuna kan bli Årets hundkommun

Sigtuna är en av de nominerade kommunerna till Årets hundkommun.

centrum_artikel_host

Tjugo kommuner är nominerade till Årets hundkommun. Bland dessa är Sigtuna kommun tillsammans med fem andra länskommuner. Även grannkommunen Knivsta är nominerade. Kriterier för att nomineras är bland annat närhet till skog och mark, veterinärkliniker som är öppna, kursverksamhet för att utbilda hunden och restauranger och fik som välkomnar hindar. Även kommunala hundrastgårdar är en aspekt. Agria Djurförsäkring är den som Årets hundkommun.
– Jag är stolt och glad över att äntligen kunna avslöja de 20 högst rankade kommunerna som har nominerats till utmärkelsen Sverige bästa hundkommun. Den vinnande hundkommunen ser jag fram emot att kora i början av juni, säger Agnes Fabricius, vd i Agria.

pantamera_avc_helsida
centrum_host_helsida

Snart sommaruppehåll för renoveringen av Stora Gatan

Nyheter Renoveringsarbetet på Stora gatan fortskrider enligt plan och den sista etappen för denna omgång påbörjas den 17 maj och avslutas den 11 juni. Därefter görs ett uppehåll fram till augusti, och arbetet återupptas den 19 augusti.

mp_helsida_eu
seniormassa_pan
connys_helsida

Färre än en tredjedel har cykelavstånd till jobbet

Nyheter Enligt den senaste analysen från Statistiska Centralbyrån (SCB) har nästan en tredjedel av svenskarna möjlighet att cykla till jobbet på bara 15 minuter. Detta är en del av den vision som kallas för 15-minutersstaden, där det ska vara möjligt att på kort tid nå viktiga destinationer som jobb, skola och affärer genom hållbara transportmedel som cykel eller gång.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

mp_eu_outsider
eu_valet_outsider
connys
seniormassa_outsider
nrh_sigtuna
pantamera_out
ridskola_2020_outsider
nationaldag_outsider
centrum_outsider_host