defacto_pan2020
Foto: Genrebild

Sigtuna kan bli Årets hundkommun

Sigtuna är en av de nominerade kommunerna till Årets hundkommun.

centrum_artikel_host

Tjugo kommuner är nominerade till Årets hundkommun. Bland dessa är Sigtuna kommun tillsammans med fem andra länskommuner. Även grannkommunen Knivsta är nominerade. Kriterier för att nomineras är bland annat närhet till skog och mark, veterinärkliniker som är öppna, kursverksamhet för att utbilda hunden och restauranger och fik som välkomnar hindar. Även kommunala hundrastgårdar är en aspekt. Agria Djurförsäkring är den som Årets hundkommun.
– Jag är stolt och glad över att äntligen kunna avslöja de 20 högst rankade kommunerna som har nominerats till utmärkelsen Sverige bästa hundkommun. Den vinnande hundkommunen ser jag fram emot att kora i början av juni, säger Agnes Fabricius, vd i Agria.

centrum_host_helsida

Morgonkollen

Notiser I dagens morgonkoll med märsta.nu presenterar vi den senaste informationen om vädret, kollektivtrafiken och den senaste blåljusrapporten för Sigtuna kommun.

ica_helsida
seniordag_helsida

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen med Märsta.nu, 27 maj: Väder, Kollektivtrafik, Trafik och Blåljusuppdateringar

defacto_helsida
pendelkaoset

Kraftigt reducerad pendeltågstrafik under fredagen

Notiser Stor personalbrist påverkar pendeltågstrafiken under fredagen den 26 maj. Resenärer ombeds vara medvetna om att pendeltågen kommer att gå med kraftigt reducerad trafik under dagen. Denna åtgärd beror på den aktuella bristen på personal.

pantamera_avc_helsida

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen med märsta.nu - 26 maj: Väder, kollektivtrafik, blåljus och trafikuppdateringar,

connys_helsida

Nu invigs Tandvårdshuset i Sigtuna

Nyheter Tandvårdshuset i Sigtuna inviger sina nyrenoverade lokaler idag, den 25 maj. Beläget på Olofsgatan 10 har detta tandvårdshus varit en viktig del av Sigtunas tandvårdssamhälle sedan slutet av 1990-talet. Innan det fungerade lokalerna som både en läkarmottagning och en vårdcentral. År 2020 slogs tre olika tandvårdskliniker samman och bildade den nuvarande verksamheten.

karnkraft_m_topp
nrh_sigtuna

Dörrarna stängs på pendeltågen för ett bekvämare ombordsklimat

Nyheter Från och med nästa vecka kommer pendeltågsresenärer behöva trycka på dörrknappen för att öppna dörrarna istället för att de öppnas automatiskt. Detta åtgärdas för att skapa ett bekvämare klimat ombord på tågen. För resenärer som behöver stöd eller ledsagning kommer det finnas möjlighet att beställa hjälp.

joes-helsida

Morgonkollen

Notiser Välkommen till Morgonkollen med märsta.nu! Här är de senaste uppdateringarna för dagen.

mp_helsida

Morgonkollen

Notiser Morgonen den 23 maj presenterar märsta.nu en sammanfattning av vädret, trafikförhållandena och de senaste uppdateringarna om kollektivtrafiken.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

swedol_outsider
centrum_outsider_host
seniordag_outsider
pantamera_out
ica_outsider
ridskola_2020_outsider
joes_outsider
mp_outsider
connys
nrh