centrum_panorama_hostshopping
Foto: Sigtuna IF/Instagram

Sigtuna IF dominerade mot Håbo FF2

Sigtuna IF visade sin styrka i Division 6 Södra genom att besegra Håbo FF2 med imponerande 6-3. Matchen, som spelades på Sigtunas hemmaplan, såg hemmalaget ta ledningen tidigt och dominera större delen av spelet.

centrum_artikel_host

Första halvlek: Stark start för Sigtuna IF
Redan i första halvlek tog Sigtuna IF kommandot, med en betryggande 2-0-ledning när signalen för paus ljöd. Lucas Lindqvist, som skulle visa sig vara matchens gigant, var i högform och bidrog med sitt första mål för kvällen.

Andra Halvlek: Målkalas och säkert avslut
Efter halvtid fortsatte Sigtuna IF att pressa på och utökade ledningen till 3-1 efter 55 minuter. Håbo FF2 lyckades reducera till 3-2, men hemmalaget svarade snabbt. Inom loppet av tio minuter mitt i andra halvlek exploderade Sigtuna IF:s offensiv och laget gick från 3-2 till 6-2, vilket effektivt avgjorde matchen. Håbo FF2 fick in ytterligare ett mål i slutet, men hotade aldrig Sigtuna IF
seger.

Matchens stjärnor
Lucas Lindqvist var kvällens stora hjälte med ett hattrick. Nicholas Otieno, Hill Dema och Fabian Knezevic kompletterade målskörden och säkrade den komfortabla segern för Sigtuna IF.

Tabelläget och nästa match
Sigtuna IF ligger nu på andra plats i tabellen, trots att de förlorade seriefinalen mot Danmark i förra omgången. Nu siktar de på att fortsätta sin segersvit när de möter Wigör i ett hett derby på hemmaplan på fredag, med avspark kl 19.00.

Med en så stark prestation bakom sig ser Sigtuna IF ut att vara i god form inför den kommande matchen och resten av säsongen.

olympiska spelen i Paris

Yolanda Ngarambe stämmer SOK

Friidrott På fredag börjar OS märstabon Yolanda Ngarambe som klarat den internationella kvalgränsen nekas av Sveriges Olympiska Kommitté. Nu stämmer hon SOK tillsammans med andra idrottare.

centrum_host_helsida
gothia cup

Bygdens lag ute ur Gothia Cup

Fotboll Det är färdigspelat för bygdens tre lag som var på Gothia Cup; Märsta IK i P18 och Sigtuna Märsta United som har två lag i spel.

Lyckat SM för Märsta BMX

Cykel Den 6 juli deltog nio cyklister från Märsta BMX i Svenska Mästerskapen i Ängelholm, en tävling präglad av sol, regn och imponerande prestationer.

pantamera_avc_helsida
connys_helsida
brobygget_2024

SMACK-cyklist till Paralympics

Cykel Louise Jannering är återigen med på Paralympics. Denna gång går spelen i Paris efter att OS avslutats. Jannering tävlar 6 september.

fritidsbanken_helsida

Skånela med på TRIM-SM

Handboll Skånela IF, bestående av ett gäng gamla handbollsprofiler från Märsta och Stockholm, kommer att delta i Trim-SM 2024.

Brons för IFK Märsta på Stafett-SM

Friidrott I lördags lyckades IFK Märstas stafettlag i klassen M50 ta hem ett brons på 4 x 400 meter vid Veteran-SM. Laget, bestående av Magnus Andervin, Morten Linnes, Kemal Davidsun och Peter Wallin, sprang in på tiden 4:05.05.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

ridskola_2020_outsider
centrum_outsider_host
brobygget_outsider
connys
klara_outsider
pantamera_out
fritidsbanken_outsider