vinter_pan
Foto: Kronofogden

Sigtuna i rikstopp gällande vräkta barn

Vräkningarna under pandemin har ökat och tio barn var berörda enligt Kronofogden.

centrum_artikel_host

Generellt sett minskar antalet barn som drabbas i samband med vräkningar i riket. Men i Sigtuna kommun inträffade fyra vräkningar och totalt tio barn var berörda av dessa under det första halvåret i år. Förra året var det bara en vräkning där barn var drabbade och två barn påverkades. I Sigtuna är det således tre fler vräkningar och åtta fler barn.

Enligt Johan Krantz, analytiker på Kronofogden har det vräkningsförebyggande arbetet intensifierats under pandemin.
– Ganska många hyresvärdar agerar mindre offensivt vid hyresförseningar nu; man försöker hitta andra tillfälliga lösningar så att människor inte ska drabbas, säger Johan Krantz.

I Stockholms län ökade antalet vräkningar från 23 till 36 och antalet barn från 39 till 67. Stockholm är i länstopp tillsammans med Sigtuna med tio barn, därefter Södertälje, 8 barn, och Lidingö 8 barn. I grannkommunen Väsby skedde två vräkningar där fem barn drabbades.

pantamera_avc_helsida
joes-helsida

Långa lastbilar kan få köra genom kommunen

Nyheter En banbrytande förändring i svensk vägtrafik kommer träda i kraft den 1 december när lastbilar får en utökad längd på upp till 34,5 meter. Detta innebär att fordonen nu kan bli nästan tio meter längre än tidigare tillåtet.

storemore_helsida
vinter_helsida

Polisen varnar nu för bildelsstölder

Nyheter Ett ökande antal stölder av airbags, rattar, navigationsutrustning och byggmaskiner skapar oro i Sigtuna, Upplands Väsby och Sollentuna. Företagsbilar och fordon med kostsamma verktygsuppsättningar är särskilt utsatta för denna typ av brott.

oppethus_dec
defacto_helsida

Ny rapport: Så robust är Sigtuna kommun

Nyheter Sigtuna är på 19:e plats i länet av 26 kommuner och 97 i riket av 260 kommuner när WSP släpper sin årliga ranking över kommunernas förmåga att hantera kriser och motstå förändringar i en osäker omvärld.

connys_helsida
nrh_sigtuna

Var tredje elev tar inte gymnasieexamen

Nyheter En ny genomgång av statistik från Skolverket avslöjar att i Sigtuna kommun klarade endast 70 procent av eleverna att ta gymnasieexamen inom tre år. Denna siffra speglar en nationell trend där nästan 30 procent av eleverna i hela landet inte når examen inom samma tidsram.

ica_helsida
slottsby_helsida

Trafikolycka på E4:an vid Arlanda

Blåljus En trafikolycka som involverar fyra personbilar inträffade på E4 vid trafikplats 181 Arlanda i riktning mot Stockholm. Polisen kontaktades om händelsen och är på plats.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

pantamera_out
swedol_outsider
ridskola_2020_outsider
ica_outsider
connys
nrh
slottsby_outsider
vinter_outsider
joes_outsider
oppethus_out
storemore_out