centrum_panorama_hostshopping
Foto: Kronofogden

Sigtuna i rikstopp gällande vräkta barn

Vräkningarna under pandemin har ökat och tio barn var berörda enligt Kronofogden.

centrum_artikel_host

Generellt sett minskar antalet barn som drabbas i samband med vräkningar i riket. Men i Sigtuna kommun inträffade fyra vräkningar och totalt tio barn var berörda av dessa under det första halvåret i år. Förra året var det bara en vräkning där barn var drabbade och två barn påverkades. I Sigtuna är det således tre fler vräkningar och åtta fler barn.

Enligt Johan Krantz, analytiker på Kronofogden har det vräkningsförebyggande arbetet intensifierats under pandemin.
– Ganska många hyresvärdar agerar mindre offensivt vid hyresförseningar nu; man försöker hitta andra tillfälliga lösningar så att människor inte ska drabbas, säger Johan Krantz.

I Stockholms län ökade antalet vräkningar från 23 till 36 och antalet barn från 39 till 67. Stockholm är i länstopp tillsammans med Sigtuna med tio barn, därefter Södertälje, 8 barn, och Lidingö 8 barn. I grannkommunen Väsby skedde två vräkningar där fem barn drabbades.

pantamera_avc_helsida
sigtunakampen_helsida
bygdensdag_helsida
mp_helsida_eu
centrum_host_helsida

Sveriges Lärare larmar: För stora barngrupper

Nyheter Enligt nya rapporter är över hälften av alla barngrupper i förskolan i Sverige större än de rekommenderade riktlinjerna. I Sigtuna kommun är 67 procent av de åldersindelade barngrupperna för stora, vilket är en ökning jämfört med föregående år. Sveriges Lärare kräver nu att regeringen lagstiftar om barngruppernas storlek för att säkerställa barnens välbefinnande och pedagogiska kvalitet.

eldsjal2024_helsida
connys_helsida

Axelssons motion om lustgasförbud får stöd

Politik Kommunstyrelsen har ett viktigt steg i kampen mot missbruk av lustgas genom att bifalla Socialdemokraternas motion om förbud mot dess användning i berusningssyfte. Förslaget, framlagt av Marie Axelsson (S), har stöd från kommunstyrelsen, där Moderaterna har majoritet tillsammans med Sverigedemokraterna, Kristdemokraterna och Samling för Sigtuna.

Så motverkas isolering och ensamhet bland seniorer

Nyheter Sigtuna kommun har tagit initiativ till att motverka ofrivillig ensamhet bland äldre genom att genomföra hälsosamtal med kommuninvånare över 80 år under våren, i samarbete med företaget Seniorglädje. Syftet med samtalen är att fånga upp signaler om social isolering och informera om olika senioraktiviteter i kommunen.

Sigtuna långt ner som barnvänlig kommun

Nyheter En ny sammanställning från Länsförsäkringar har avslöjat vilka kommuner som erbjuder de mest barnvänliga miljöerna i Sverige, sedda ur barnens perspektiv. Resultaten pekar tydligt på att Vellinge, beläget i Skåne, är landets mest barnvänliga kommun, med Lidingö och Danderyd som tätt följande på andra och tredje plats.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

nrh_sigtuna
eldsjal2024_out
connys
centrum_outsider_host
eu_valet_outsider
mp_eu_outsider
sigtunakampen_outsider
ridskola_2020_outsider
pantamera_out
bygdensdag_outsider