valstadagen_pan
Stefan Elm, trygghetschefFoto: Sigtuna kommun

Sigtuna i brottsförebyggande pilotprojekt

Sigtuna kommun medverkar i Brottsförebyggande rådets brottsförebyggande arbete som en av fem kommuner.

centrum_artikel_host

Fem kommuner har valts ut av Brottsförebyggande rådet för att ta del av stöd i det brottsförebyggande arbetet. Kommunerna kommer tillsammans med BRÅ att planera olika aktiviteter som BRÅ finansierar som en del av ett kommande utvecklingsarbete.
– Sigtuna kommun har en bra organisation kring det brottsförebyggande arbetet och vi kan vara med och förstärka det. Vi är glada att Sigtuna kommun vill vara en del av det här projektet, säger Lisa Pedersen, projektledare för Brås regeringsuppdrag kring brottsförebyggande åtgärder.

Ett mål är att vända organiserad brottslighet som blivit allt vanligare i medelstora kommuner. Stödet kommer anpassas för de kommuner som medverkar utifrån deras problembild. Exempelvis kan det handla om att stoppa rekrytering till kriminalitet eller kunskapsstöd för hur en kommun kan motverka organiserad brottslighet.
– Att öka tryggheten har varit ett prioriterat område för kommunen under ett antal år. Vi är jätteglada över att få stöd av Brå och det ger oss möjlighet att förstärka vårt pågående brottsförebyggande arbete ytterligare. Förutom mer resurser och tillgång till Brås omfattande erfarenhet och kompetens får vi även möjlighet till erfarenhetsutbyte med andra kommuner på ett bra sätt, uppger Helen Kavanagh Berglund, biträdande kommundirektör i Sigtuna kommun.

Det första som nu sker är att kartläggning tillsammans med BRÅ genomförs.
– Vårt trygghetsarbete i kommunen har redan idag ett stort fokus på brottsförebyggande åtgärder riktat mot ungdomar. Det här projektet passar perfekt in i det. Brås kompetens vad gäller exempelvis ungdomar i riskzon, parallella samhällen och välfärdsbrott kommer kunna göra verklig skillnad, säger Stefan Elm, trygghetschef, Sigtuna kommun.

nrh_sigtuna

Morgonkollen

Notiser I dagens Morgonkollen med märsta.nu presenterar vi de senaste uppdateringarna om vädret, kollektivtrafiken, trafiksituationen och blåljusrapporter i Märsta.

sommar i sigtuna kommun

Nyrenoverade Midgårdsbadet öppnar på fredag

Nyheter På fredag öppnar Midgårdsbadet som renoverats inför den kommande sommaren med en ny vattenreningsteknik: - Jag är oerhört glad och nöjd över att vi fått till den nya biologiska badvattenreningen på utebadet. Det innebär att vi nu kan fortsätta att leverera ett bra badvatten de kommande 20-30 åren, för så länge håller det här nya reningssystemet, och vara det uppskattade vattenhål som så många besöker varje sommar, säger bad och simhallschefen Tapani Röyttä.

elon_helsida
mp_helsida

Villainbrott i Sigtuna

Blåljus Ett säkerhetsbolag slog larm till polisen efter att ha mottagit ett kameralarm om ett pågående inbrott i en villa belägen i Sigtuna. En okänd person hade lyckats ta sig in i bostaden genom baksidan, vilket ledde till att det uppstod skador inomhus. Vid polisens ankomst fanns ingen person kvar på platsen.

Wenngarns_cafe_helsida

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen med märsta.nu om det senaste vädret, blåljushändelser, kollektivtrafiken och trafiksituationen i kommunen. Här är en sammanfattning av morgonens nyheter:

ica_helsida
pantamera_avc_helsida
connys_helsida

Morgonkollen

Notiser märsta.nu välkomnar läsarna till ännu en dag med den dagliga Morgonkollen för att hålla sig uppdaterade om det senaste som händer i kommunen. Här är de senaste nyheterna för den 2 juni.

Nationaldagsfirande i Sigtuna och Valsta

Nyheter Invånarna i Sigtuna och Valsta ser fram emot att fira den svenska nationaldagen den 6 juni med en dag full av festligheter och samhörighet. Borgmästarängen i Sigtuna stad och Valsta centrum förbereder sig för att bli epicentrum för det spännande firandet, där invånare i alla åldrar förväntas samlas.

valstadagen
centrum_host_helsida

Stulen moped hittades och återlämnades

Blåljus I en snabb och framgångsrik insats återlämnade polisen en stulen moped till dess ägare efter en kontroll i Valsta under tisdagen. Händelsen inträffade klockan 16:50 och resulterade i att den efterlysta mopeden nu har tagits bort från vägtrafikregistret.

joes-helsida

Morgonkollen

Notiser märsta.nu ger dig den senaste morgonkollen med aktuella nyheter och information för dagen. Här är sammanfattningen:

defacto_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

centrum_outsider_host
connys
joes_outsider
nrh
mp_outsider
ridskola_2020_outsider
ica_outsider
student_outsider
swedol_outsider
valstadagen_outsider
pantamera_out
wenngarn_outsider