moderat_fokus_pan
Foto: Region Örebro län

Låg vaccineringsandel i kommunen

Vaccinering i kommunen hör till en av de lägsta i landet rapporterar Newsworthy.

centrum_artikel_host
Totalt hat 32 839 personer i kommunen fått en första dos fram till vecka sju enligt siffror från Nationella vaccinationsregistret som Newsworthy har sammanställt, det är 78 procent av kommuninvånarna och andelen i kommunen är lägre än i de flesta andra kommuner. Högsta andelen har Hammarö med 95 procent. Bara 45 procent har även tagit den så kallade booster-dosen, alltså dos 3. 74 procent har tagit två doser.
Sedan krav på vaccinpass infördes valde fler att vaccinera sig, men de senaste två veckorna, 6-7 har antalet som vaccinerar sig minskat. Bland 12-15 åringar är det 55 procent som tagit första dosen, bland 16-17 åringar är det 68 procent med en dos och 57 med två doser. Över 60 år är vaccineringsgraden med minst två doser cirka 90 procent. I länet är det bara Södertälje och Botkyrka med lägre andel vaccinerade.
ica_helsida
sap_sep23_helsida
hockeyskola_helsida
nrh_sigtuna

Sydkorea vill lära av Sigtunas barnomsorg

Nyheter Sydkorea står inför en utmaning när det kommer till den minskande födelsetal i landet, och politikerna letar nu efter lösningar genom att satsa på högkvalitativ barnomsorg. För att hitta inspiration har de vänt sig till de nordiska länderna och specifikt till Sigtuna kommun i Sverige.

connys_helsida

Misstänkt för olaga intrång och hot greps av Polisen

Blåljus En man har gripits inom kommunen av polisen efter misstankar om olaga intrång och hot mot ett brottsoffer på hans före detta arbetsplats. Händelsen utspelade sig tidigt på morgonen den 18 september, då polisen snabbt agerade för att lösa fallet.

Långtidsarbetslösheten ökar

Nyheter Nyligen släppta arbetsmarknadsstatistik visar att långtidsarbetslösheten i Sigtuna kommun har ökat under den senaste månaden. Samtidigt har den jämfört med samma period föregående år minskat något, enligt rapporter från arbetsförmedlingen.

moderat_fokus_helsida

Inga fall av svinpest i kommunen

Nyheter Ett utbrott av afrikansk svinpest har satt svenska myndigheter på högsta beredskap. Med konsekvenser som hotar grisnäringen, friluftslivet, jaktsäsongen och skogsbruket, är det en utmaning som kräver både omedelbara åtgärder och samhällets samlade ansträngningar.

Morgonkollen

Notiser En kylig morgon välkomnar kommuninvånare idag med temperaturer som kryper ned till 4 grader. Det är dags att plocka fram höstjackan och varma handskar när du ger dig ut. Men vad har dagen att erbjuda i övrigt?

centrum_host_helsida
joes-helsida
defacto_helsida
pantamera_avc_helsida

Morgonkollen

Notiser Sigtuna kommun, 15 september 2023 - Här är Morgonkollen med märsta.nu för den 15 september:

Ung Företagsamhet och Sigtuna kommun inspirerar nior att utforska framtiden och utmana fördomar om yrkesval

Nyheter Vilka fördomar och förväntningar finns det egentligen kring vem som väljer vilket yrke? Den frågan, tillsammans med många andra, ställs till kommunens alla 550 nior under temadagen "Framtidskoll," som arrangeras av Ung företagsamhet i samarbete med Sigtuna kommun. Lokala förebilder från olika yrkesroller kommer att dela med sig av sina erfarenheter och ge eleverna en unik inblick i arbetslivet.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

ridskola_2020_outsider
hockeyskola_outsider
nrh
socialdem_sep23_outsider
swedol_outsider
moderat_bli_medlem
joes_outsider
pantamera_out
centrum_outsider_host
ica_outsider
connys