centrum_panorama_hostshopping
Foto: Region Örebro län

Låg vaccineringsandel i kommunen

Vaccinering i kommunen hör till en av de lägsta i landet rapporterar Newsworthy.

centrum_artikel_host
Totalt hat 32 839 personer i kommunen fått en första dos fram till vecka sju enligt siffror från Nationella vaccinationsregistret som Newsworthy har sammanställt, det är 78 procent av kommuninvånarna och andelen i kommunen är lägre än i de flesta andra kommuner. Högsta andelen har Hammarö med 95 procent. Bara 45 procent har även tagit den så kallade booster-dosen, alltså dos 3. 74 procent har tagit två doser.
Sedan krav på vaccinpass infördes valde fler att vaccinera sig, men de senaste två veckorna, 6-7 har antalet som vaccinerar sig minskat. Bland 12-15 åringar är det 55 procent som tagit första dosen, bland 16-17 åringar är det 68 procent med en dos och 57 med två doser. Över 60 år är vaccineringsgraden med minst två doser cirka 90 procent. I länet är det bara Södertälje och Botkyrka med lägre andel vaccinerade.
pantamera_avc_helsida

Andelen arbetslösa bland utrikesfödda går ner

Nyheter I maj noterade Sigtuna kommun den lägsta arbetslösheten bland utlandsfödda sedan februari 2020. Enligt Arbetsförmedlingen sjönk arbetslösheten bland utlandsfödda med 0,3 procentenheter till 13,4 procent.

mp_tack_helsida
centrum_host_helsida

Ekonomisk kris i regionen kan leda till högre SL-priser

Politik SL står inför en ekonomisk kris med ett budgetunderskott på 1,3 miljarder kronor nästa år, enligt Trafikförvaltningens egna beräkningar. Detta kan leda till nya prishöjningar och ytterligare nedskärningar. Moderaterna i Region Stockholm kräver nu en kriskommission för att hantera situationen.

fritidsbanken_helsida
connys_helsida
brobygget_2024

Renoveringen av Stora gatan pausas över sommaren

Notiser Renoveringen av Stora gatan i Sigtuna har gått enligt tidsplan och alla vårens etapper är nu färdiga. Som planerat kommer arbetet att pausas över sommaren för att inte störa handeln och turismen under högsäsongen, och det återupptas igen den 19 augusti.

Skyfall förväntas i kommunen idag

Notiser Meteorologerna har utfärdat en varning för skyfallsliknande regn i Sigtuna kommun och övriga delar av södra Svealand och norra Götaland. Enligt prognoserna kommer kraftiga skurar att bildas under eftermiddagen, vilket kan ge stora mängder regn lokalt och orsaka översvämningar.

SSHL satsar på ny belysning som en del av energieffektiviseringen

Nyheter Sigtunaskolan Humanistiska Läroverket (SSHL) har genom finansiering från EU tagit ett stort steg mot hållbarhet och energieffektivisering. Med stöd från Signify och EU-projektet "Eco2 Schools as New European Bauhaus Lab" har skolan sett märkbara förbättringar i både energieffektivitet och studiemiljö.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

nrh_sigtuna
mp_tack_outsider
ridskola_2020_outsider
brobygget_outsider
fritidsbanken_outsider
centrum_outsider_host
connys
pantamera_out