defacto_pan2020
Foto: Genrebild

Sigtuna fyra i Årets hundkommun: Tuff kamp om första platsen

Sigtuna har stolt placerat sig på en imponerande fjärde plats i årets rankning av Årets hundkommun. Det var en hård strid i toppen, och Sigtuna kämpade sig fram genom konkurrensen för att hamna i den prestigefyllda topp fem-listan.

centrum_artikel_host

Varberg knep första platsen med en knapp marginal och Skövde intog en välförtjänt andra plats, tätt efter. Alla dessa tre kommuner lyckades samla över 4 av 6 möjliga poäng i bedömningen. Att endast ett 40-tal av landets 290 kommuner når över genomsnittet med 3 poäng understryker vikten av att förbättra förutsättningarna för hundägare i Sverige.

”För många kommuner och näringsidkare finns det gott om utrymme att förbättra förutsättningarna för ett gott och tryggt hundägande. Med över en miljon hundar i landet är hundägare viktiga medborgare att lyssna på”, säger Agnes Fabricius, talesperson för Årets hundkommun.

Det är inte bara de tre topplacerade kommunerna som blir firade för sina framstående insatser. Samtliga kommuner som befinner sig bland topp 20 är värda att bära epitetet ”Sveriges bästa hundkommun”. Dessa framstående kommuner kommer att belönas med äran, diplom och ett digitalt emblem som ett erkännande för deras dedikerade arbete.

Denna text genererades med en textrobot

joes-helsida
adhd_kommun
ica_helsida

Kommunen växer mest i Skånela och Märsta

Nyheter Sigtuna kommun har under de senaste åren varit på stark tillväxtspår, och enligt färsk statistik från Statistiska centralbyrån (SCB) har befolkningen ökat betydligt. Vid årsskiftet 2023 hade kommunen nått en befolkning på 51 876 invånare, en ökning med imponerande 20 procent under den senaste tioårsperioden.

pantamera_avc_helsida

Man greps med vapen och kniv

Blåljus En dramatisk händelse utspelade sig idag på Terminal 5 på när en man greps vid säkerhetskontrollen med ett vapen och en kniv i sitt handbagage.

SJ utökar trafiken till Arlanda

Nyheter Från och med den 10 december 2023 kommer SJ att implementera en spännande ny tidtabell som kommer att påverka resenärer över hela landet. En av de mest efterlängtade förändringarna är återinförandet av direkttåg mellan Stockholm och Uppsala, som lovar att minska restiden mellan de två städerna avsevärt.

nrh_sigtuna
mp_ute_helsida

Mälardslasrådet träffas om Arlandas framtid

Politik 70 politiker från Mälardalsrådets infrastruktursamarbete kommer att samlas på Clarion Hotel Arlanda Airport för att diskutera och fatta beslut om framtiden för transportnätverket i Stockholm-Mälarregionen. Målet är att förbättra regionens internationella tillgänglighet och öka konkurrenskraften.

defacto_helsida
connys_helsida

Idoler och fältare gör gemensam sak mot psykisk ohälsa

Nyheter I en inspirerande sammanslagning av engagemang och kreativitet samlades Sigtuna kommuns fältassistenter Pelle, Camilla, Roger och Carina tillsammans med välkända artister och en passionerad föreläsare i Råbergshallen förra lördagen. Syftet med evenemanget var att sprida medvetenhet om psykisk hälsa och samla in medel till förmån för Suicide Zero.

centrum_host_helsida

Pristak på Arlanda införs

Nyheter Arlanda har länge varit föremål för resenärers ilska över de hutlösa matpriserna som erbjuds vid terminalerna. Nu, som ett svar på dessa klagomål, tar Swedavia ett steg mot att sätta stopp för de tokdyra måltiderna.

EXTRA

Grov misshandel på buss

Blåljus Under natten till söndag inträffade en allvarlig misshandel på en buss mellan Märsta och Sigtuna där fem okända gärningspersoner är nu misstänkta för brottet. Polisen utreder händelsen som grov misshandel.

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen 24 september: märsta.nu ger dig den senaste informationen

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

nrh
mp_ute_outsider
pantamera_out
ridskola_2020_outsider
ica_outsider
joes_outsider
centrum_outsider_host
connys
kommun_skoterska_outsider
kommun_adhd_outsider
swedol_outsider