centrum_panorama_hostshopping
Foto: Genrebild

Sigtuna fyra i Årets hundkommun: Tuff kamp om första platsen

Sigtuna har stolt placerat sig på en imponerande fjärde plats i årets rankning av Årets hundkommun. Det var en hård strid i toppen, och Sigtuna kämpade sig fram genom konkurrensen för att hamna i den prestigefyllda topp fem-listan.

centrum_artikel_host

Varberg knep första platsen med en knapp marginal och Skövde intog en välförtjänt andra plats, tätt efter. Alla dessa tre kommuner lyckades samla över 4 av 6 möjliga poäng i bedömningen. Att endast ett 40-tal av landets 290 kommuner når över genomsnittet med 3 poäng understryker vikten av att förbättra förutsättningarna för hundägare i Sverige.

”För många kommuner och näringsidkare finns det gott om utrymme att förbättra förutsättningarna för ett gott och tryggt hundägande. Med över en miljon hundar i landet är hundägare viktiga medborgare att lyssna på”, säger Agnes Fabricius, talesperson för Årets hundkommun.

Det är inte bara de tre topplacerade kommunerna som blir firade för sina framstående insatser. Samtliga kommuner som befinner sig bland topp 20 är värda att bära epitetet ”Sveriges bästa hundkommun”. Dessa framstående kommuner kommer att belönas med äran, diplom och ett digitalt emblem som ett erkännande för deras dedikerade arbete.

Denna text genererades med en textrobot

centrum_host_helsida
fritidsbanken_helsida
pantamera_avc_helsida
connys_helsida
brobygget_2024

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

centrum_outsider_host
brobygget_outsider
ridskola_2020_outsider
fritidsbanken_outsider
klara_outsider
connys
pantamera_out