centrum_panorama_hostshopping
Foto: Sigtuna kommun

Sigtuna – En av landets mest hashtaggade platser på Instagram

Sigtuna har blivit en av landets mest populära platser på Instagram. Med hela 159 000 hashtags rankas #sigtuna som den sjunde mest taggade platsen i Sverige enligt en undersökning av språkplattformen Preply, som granskade de mest hashtaggade platserna fram till maj 2024.

centrum_artikel_host

Känd för sina medeltida kyrkoruiner och pittoreska gränder, lockar Sigtuna många historiskt intresserade turister. Den unika kombinationen av rik historia och charmig atmosfär gör staden till en favorit bland besökare som vill dela sina upplevelser på sociala medier.

Undersökningen visar att svenskar älskar att använda Instagram och hashtags för att visa upp landets skönhet. Genom att dela bilder från platser som Sigtuna inspirerar vi fler att upptäcka och uppskatta vårt vackra land. Sigtunas placering på listan över de mest hashtaggade platserna i Sverige understryker dess status som en Instagramvänlig destination. Toppar listan gör #gamla stan och #are.

fritidsbanken_helsida
pantamera_avc_helsida
brobygget_2024

Succé för runmålningen vid S:t Lars ruin

Kulturnyheter En magisk kväll utspelade sig vid S:t Lars kyrkoruin i Sigtuna när runolog Magnus Källström från Riksantikvarieämbetet fyllde i Anundstenens inskriptioner med färg. Sakta men säkert trädde de gamla tecknen fram igen, de runor som Anund lät göra för över 1000 år sedan.

Arkeologiska mynt från Sigtuna ställs ut i Spanien

Kulturnyheter Den 12 juli öppnar utställningen ”A Viking Life” på Museo Centro Gaiás vid kulturcentret i Santiago de Compostela, Spanien. Utställningen kommer att visa upp 38 föremål lånade från Historiska museet i Sverige, inklusive föremål från Sigtuna.

centrum_host_helsida
connys_helsida

Feelgoodfestivalen i Sigtuna: En hyllning till Feelgoodlitteraturen

Nöjesnyheter Läsandet och lyssnandet av feelgoodlitteratur ökar för varje år, och för att hylla denna växande genre har Feelgoodfestivalen och tävlingen Årets feelgood etablerats. Festivalen äger rum i Sigtuna lördagen den 17 augusti, och bjuder på en dag fylld av litterära upplevelser och inspirerande möten.

Nytt konstverk invigs i Märsta Centrum

Kulturnyheter Invigningen av Märsta Centrums nya konstverk, som ursprungligen skulle ha ägt rum den 25 maj, har nu blivit framflyttad till den 16 juni kl. 12:00. Invigningen kommer att ske i samband med Märsta Centrums sommarfest.

uppdaterad Philip Alouch Årets Eldsjäl i Valsta

Märstafolket Philip Alouch, en välkänd och uppskattad profil i Valsta, har utsetts till Årets Eldsjäl av Vi är Valsta. Alouch, som föddes och växte upp i Valsta, känner sig hedrad över att ha blivit både nominerad och utvald för denna utmärkelse. Trots att han ogärna står i centrum, är han tacksam över erkännandet.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

brobygget_outsider
fritidsbanken_outsider
klara_outsider
centrum_outsider_host
pantamera_out
connys
ridskola_2020_outsider