eu_valet_panorama
Gustavo Törnqvist med sin trupp i samband med match förra helgenFoto: Insändarbild/Sigtuna City

Sigtuna City vill få fler att spela fotboll

En ny förening har startat i kommunen, Sigtuna City FK: - Målet är att få fler barn och ungdomar att spela fotboll i kommunen, säger ordföranden Gustavo Törnqvist

centrum_artikel_host

Valstabon Gustavo Törnqvist är en av initiativtagarna till Sigtuna City Fotbollsklubb. Klubben har just blivit godkänd av Svenska Fotbollförbundet och har cirka tio barn i ett P10-11-lag.
– Föreningen startades för att få fler barn och unga att spela fotboll i kommunen. Det finns ett behov av fler fotbollsklubbar som kan fånga upp alla dem som vill spela fotboll, berättar Gustavo Törnqvist.

Hållit igång några veckor
Sigtuna City har tränat med en trupp under några veckor och även hunnit spela en match mot Spånga. Man har flera matcher inbokade.
– Det har varit ett stort intresse för föreningen och vi välkomnar alla ledare och spelare som vill utveckla fotbollen i kommunen att engagera sig, fortsätter Törnqvist.

Historia och fotboll
Föreningens logo och namn anspelar på Sigtunas stadskärna och historia, därav City i klubbnamnet, i logon finns S:t Pers ruin.
– Vi vill sprida Sigtunas namn i hela Stockholm/Uppland i positiv bemärkelse. Ruinen är en central plats för alla kommuninvånare oavsett vilken stadsel man bor i. Sigtunas historia är viktig för hela kommunen och när vi nu kan få med historien med fotbollen så slår vi två flugor i en smäll.

Viktigt med värderingar bland aktiva
Gustavo Törnqvist säger att värderingar om allas lika värde, jämställdhet och respekt är något som genomsyrar verksamheten.
– Jag märker av ett tuffare klimat och språkbruk bland barn och unga, det behövs ett grepp och jag vet att idrotten kan göra stor skillnad för människor. Kan idrotten jobba med dessa värden så kommer våra aktiva också ta med sig det ut i samhället och skolan.

Behövs fler föreningar
Det finns idag cirka 5-6 föreningar i kommunen som samtliga vänder sig till fotbollsspelare. Finns det verkligen plats för en till, ja i alla fall enligt Törnqvist.
– Jag har varit aktiv ledare i en av kommunens föreningar tidigare och det är många som vill spela fotboll men som man inte kan få med på grund av exempelvis ledarbrist. Fotbollen och idrotten har ett samhällsansvar, vi bygger broar och förenar människor i kommunen, därför startar vi upp.

mp_helsida_eu
pantamera_avc_helsida
division 3

Procyon besegrar Märsta IK med 3-1

Fotboll I en spännande match mellan Procyon och Märsta IK i Division 3 Norra Svealand lyckades Procyon säkra segern med en stark 3-1-vinst. Matchen, som hölls på Procyons hemmaplan, bjöd på flera mål och dramatiska ögonblick.

eldsjal2024_helsida
helgens matcher

Så spelar bygdens lag

Fotboll Kristi himmelfärdshelgen är en lång fotbollshelg som startar redan på onsdagen med RIK-Knivsta och avslutas på söndag.

Sigtunakampen är tillbaka

kampsport Efter en paus på 25 år återvände Sigtunakampen till Prästängshallen den 4:e maj, arrangerad av Sigtuna Budoklubb. Trots sin långa frånvaro visade tävlingen sig vara en imponerande återkomst, med 163 deltagare från 23 judoklubbar över hela landet.

centrum_host_helsida
division 6

Målrikt och intensivt möte mellan SIF-Rimbo

Fotboll En intensiv fotbollsmatch mellan Sigtuna IF-Rimbo visade sig vara en händelserik tillställning med många kort och några utvisningar. Matchen, som spelades över 90 minuter, bjöd på flera mål och en del dramatik på planen.

sigtunakampen_helsida

Imponerande insatser på internationell tävling

Fotboll President's Cup, en av världens största tävlingar som varje år hålls i olika länder, har dragit igång med full kraft. Kim Taekwondo har varit på plats sedan i torsdags och tävlingen avslutas under söndagen.

connys_helsida
helgens matcher

Så spelar bygdens lag

Fotboll Fotbollsfansen i Sigtuna kommun förbereder sig för en helg fylld med spänning och action när flera matcher är planerade på lokala planer. Här är en sammanfattning av de kommande matcherna:

RA19 slutade åtta på JSM

Innebandy Rosersberg Arlanda IBK's herrjuniorlag, RA19, visade prov på imponerande spel under helgens Junior-SM (JSM) och tog hem en hedrande 8:e plats i Sverige.

helgens matcher

Så spelar bygdens lag

Fotboll Redan på fredagskvällen var två av bygdens lag igång. Märsta IK spelade 1-1 mot Roslagsbro och Sigtuna IF vann borta i Uppsala mot Gränby.

division 3

Oavgjort för Märsta IK i Upplandsderbyt

Fotboll En spännande match utspelades på Midgårdsvallen i Märsta när Märsta IK mötte Roslagsbro i Division 3 Norra Svealand. Matchen slutade oavgjort, 1-1, efter en intensiv kamp på planen.

Fler ska lockas till aktivitet och idrott

Sport Region Stockholm har skapat en plan för att få fler människor att vara aktiva och idrotta. Målet är att göra befolkningen friskare, stärka gemenskapen och göra Stockholm ännu mer attraktivt.

RA19 Herrjuniorer klara för SM-slutspel

Innebandy RA19:s herrjuniorer kommer helgen 19-21 april att göra upp om SM-titeln i IFU Arena, Uppsala: - Vi har som lag haft en väldigt bra säsong där vi endast förlorat en match, säger lagkapten William Christoffersen.

Rosenberg vann Serbia Open

kampsport I helgen deltog Kim Taekwondo i den prestigefyllda Världsrankingtävlingen Serbia Open i Belgrad med tre tävlande i spetsen. Två av dem tävlar fortfarande för att säkra en plats i landslaget inför det kommande EM i Albanien.

helgens matcher

Nu är serierna igång

Fotboll Bygdens lag har inlett seriespelet. De regionala serierna förra veckan och de lokala nu i helgen. Redan på fredagskvällen vann Sigtuna IF på Prästängarna mot Frösunda med 6-2!

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

mp_eu_outsider
pantamera_out
eldsjal2024_out
eu_valet_outsider
connys
ridskola_2020_outsider
centrum_outsider_host
nrh_sigtuna
sigtunakampen_outsider