sap_pan23
Sigtuna City U13 i Gothia CuoFoto: Insändarbild

Sigtuna City enda lokala laget på Gothia Cup

Sigtuna City, det enda laget från Sigtuna kommun som deltar i årets Gothia Cup, gjorde en stark debut i turneringen genom att vinna sin första match i P13-kategorin. Laget visade upp en imponerande prestation och säkrade en överlägsen 5-1-seger mot sina motståndare.

centrum_artikel_host

Sigtuna City dominerade spelet från första stund och tog ledningen redan i den första halvleken. Med ett solitt försvar och välorganiserat mittfält skapade de flera farliga anfallsmöjligheter. Liam Altun visade upp sin imponerande målsinne genom att göra två mål, medan Liam Törnqvist, Simon Khouri och Hugo Altun också bidrog till målskyttet.

Inför pausvilan hade Sigtuna City en imponerande 3-0-ledning, vilket gav dem en bekväm position inför den andra halvleken. Laget fortsatte att dominera spelet och utökade sin ledning genom att göra två snabba mål tidigt i den andra halvleken.

Motståndarlaget Malmö City gav dock inte upp utan att kämpa och lyckades reducera med tio minuter kvar att spela. Trots detta kunde Sigtuna City behålla sin försprång och säkra en imponerande seger i sin Gothia Cup-debut.

Tränaren för Sigtuna City, Daniel Altun, var mycket nöjd med lagets prestation och berömde spelarnas engagemang och disciplin på planen. Han betonade vikten av att fortsätta att fokusera och kämpa hårt under resten av turneringen.

Gothia Cup är en av världens största och mest prestigefyllda ungdomsfotbollsturneringar och attraherar lag från hela världen. Sigtuna Citys imponerande seger i sin första match ger dem en stark start och ger dem motivation att fortsätta göra sitt bästa i återstående matcher. Sigtuna City kommer att fortsätta sin resa i Gothia Cup och förhoppningsvis fortsätta att imponera med sin talang och laganda.

Denna text genererades med en textrobot

hockeyskola_helsida
moderat_fokus_helsida
sap_sep23_helsida
helgens matcher

Så spelar bygdens lag

Fotboll Det har blivit dags för nya matcher när serierna nu går in i ett slutskede. Märsta IK spelar på fredag kväll mot Norrtälje.

ica_helsida

Parasportvecka firas i kommunen

Sport Vecka 37 markerar den årliga parasportveckan i hela Sverige, och Sigtuna kommun har inte varit sämre. Under tisdagen, 12 september, har kommunen firat denna viktiga vecka genom att arrangera en minnesvärd parasportdag som syftar till att främja inkludering och möjligheter inom parasporten.

defacto_helsida

Ghazal Jansson vinner Arvika Judo Cup

kampsport I en imponerande uppvisning av skicklighet och uthållighet tog Olivia Ghazal Jansson hem segern i årets Arvika Judo Cup. Den unga judo-utövaren imponerade publiken när hon besegrade sina motståndare med självsäkerhet och beslutsamhet.

nrh_sigtuna
division 3

Föll mot topplaget

Fotboll Märsta IK föll mot GUSK och är nu indraget i bottenstriden på allvar med fyra matcher kvar att spela.

centrum_host_helsida

Kim Taekwondo på Kadett-VM

kampsport Kadett-VM i taekwondo hölls i Sarajevo mellan den 28:e och 31:a augusti. Landslaget bestod av 10 atleter i åldern 12-14 år, som hade kvalificerat sig till detta stora evenemang med över 600 deltagare från hela världen. Kim Taekwondo hade två deltagare med i landslaget.

joes-helsida
pantamera_avc_helsida
helgens matcher

Så spelar bygdens lag

Fotboll Det är Superfredag för fotbollen i kommunen med matcher för Rosersberg, Wigör och Märsta IK.

connys_helsida
svenska cupen

Toppmatch stundar i Vikingahallen

Handboll På fredag den 1 september kommer det att vara en spännande handbollsmatch i Vikingahallen. Skånelas herrlag kommer att möta Handbollsliga-laget Hammarby IF HF i den sista gruppspelsmatchen och samtidigt gruppfinalen i grupp 4 av ATG Svenska Cupen. Matchen börjar klockan 19:00.

division 3

Märsta IK och Västerås IK delar poängen i en intensiv match

Fotboll I en spännande och målrik första halvlek mellan Märsta IK och Västerås IK slutade matchen oavgjort med 2-2. Mohammed Mohamed var i fokus med två tidiga mål för Västerås IK, medan Märsta IK kämpade tillbaka genom Filip Rauhala och Kevin Toure. Trots en mållös andra halvlek förblev resultatet oförändrat, och Märsta IK befäste sin placering på kvalplats inför kommande utmaningar i fotbollssäsongen.

svenska cupen

Andra raka för Skånela i Svenska Cupen

Handboll Skånela herrar vann på bortaplan mot VästeråsIrsta i den andra omgången av ATG Svenska Cupens gruppspel. Trots att de låg under med 14-13 i halvtid lyckades de vinna med 33-27.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

swedol_outsider
nrh
ica_outsider
centrum_outsider_host
hockeyskola_outsider
joes_outsider
connys
socialdem_sep23_outsider
moderat_bli_medlem
ridskola_2020_outsider
pantamera_out