vinter_pan
Foto: Insändarbild

Sigtuna Budo briljerar på Swedish Junior Open

Gävle stod i rampljuset när Sigtuna Budoklubbs 15 ungdomar deltog i Swedish Junior Open den 28 oktober.

centrum_artikel_host

Denna tävling i fullkontaktskarate, riktad mot barn och ungdomar mellan 7 och 17 år, anordnades av Brynäs Kyokushin och samlade en imponerande skara av barn- och ungdomar.

Evenemanget inleddes med en tidig invägning och registrering klockan 08:00, följt av en genomgång med coacherna för att förbereda sig för den stundande kampen. Snabbt satte tävlingarna igång och höll ett rasande tempo, vilket ställde höga krav på logistiken och planeringen för Sigtuna Budos coacher.

Med över 100 deltagare på plats var det ingen lätt match för Sigtuna Budoklubbs ungdomar, som behövde kämpa sig igenom flera matcher under dagen. Alla 15 deltagare visade imponerande snabbhet och styrka i sina tekniker, och de imponerade på publik och domare med sitt mod och skicklighet.
– Sigtuna Budoklubb vill rikta ett varmt tack till sina coacher och instruktörer, nämligen Jakob Beltowski, Fufu Khampira, Tommy Andersson och Joakim Haak, för deras hängivna engagemang och stöd, skriver klubben i ett uttalande.

Resultaten var imponerande, med Sigtuna Budoklubb som skördade en imponerande medaljskörd:

Guldmedaljer gick till:
Desideria Westling Östling
Alexander Thymopoulos
Dominic Kadrovic
Johny Zhang

Silvermedaljer gick till:
Emilia Rosenlund
Elliot Iskander

Bronsmedaljer gick till:
Amie Hjälm
Leila Lagerbjelke
Filip Yavuz

pantamera_avc_helsida
connys_helsida

Lindqvist tar över som herrtränare

Handboll Skånela IF presenterar idag Tim Lindqvist som den nya ansvariga tränaren för herrlaget efter Mattias Flodman. Lindqvist kommer att leda laget under säsongerna 24/25 och 25/26.

defacto_helsida

Wings bryter med David Lundmark

Ishockey David Lundmark, en långvarig figur i Wings organisation, går skilda vägar med A-laget. Beslutet, meddelat av sportchefen Björn Danielsson, innebär att Lundmark inte kommer att vara en del av A-lagets stab under resten av säsongen.

allsvenskan

Dubbla segrar för Skånela i helgen

Handboll Vikingahallen kokade av glädje när Skånelas damer säkrade säsongens första seger mot Alingsås, följt av herrlagets ansträngda men avgörande seger mot Drott.

nrh_sigtuna
wenngarn_helsida
EXTRA

Lokala framgångar i elitfotbollen

Fotboll Daniel Söderberg blev på lördagen med om att spela upp Sandvikens IF i Superettan. Brodern Niklas spelar sedan tidigare i Öster som slutade fyra. Dessutom är Elias Hadaya kvalklar för Utsikten mot BP.

Guld för Rosenberg i prestigefylld tävling

kampsport I helgen hölls Swedish Open G1 i Fyrishov, Uppsala för första gången, och evenemanget markerade en imponerande samling av världens bästa taekwondoutövare. Deltagare från hela världen, inklusive världs- och olympiska mästare, samlades för att tävla i denna prestigefyllda världsrankingtävling.

joes-helsida
storemore_helsida

Triathlonstart i Arlandastad

Sport Svenska Triathlonförbundet har officiellt presenterat de första SM-tävlingarna för 2024, och det blir ett spännande år med två av triathlons mest klassiska lopp samt en relativt ny men omtyckt tävling. Säsongen kickar igång med Arlandastad Duathlon den 1 maj, som kommer att vara värd för SM och RM i duathlon.

herrallsvenskan

Skånela Besegrar VästeråsIrsta

Handboll I en spännande match i Herrallsvenskan stod Skånela som segrare när de besegrade VästeråsIrsta med slutresultatet 29-26. Matchen bjöd på en imponerande insats från båda lagen, och Skånela lyckades säkra segern med en stark forcering under den sista delen av matchen.

vinter_helsida
hockeyettan

Wings-Enköping 4-1: Tredje Raka Segern för Wings

Ishockey Wings tog ännu en imponerande seger i Hockeyettan Östra när de besegrade Enköping med 4-1 i en spännande match som höll fansen på sina tår under hela spelet. Detta är Wings tredje raka seger och visar att laget är i fin form.

Nya framgångar för Kim Taekwondo

kampsport Under lördagen avslutades Svenska Cupen 3 i Linköping, den sista tävlingen innan de svenska mästerskapen, SM, och en avgörande uppladdning inför uttagningen av landslaget.

oppethus_dec
EXTRA

Flodman lämnar Skånela

Handboll Skånela IF meddelar att Mattias Flodman inte kommer att leda Skånela IF:s herrlag efter säsongen. Han har nyligen skrivit på för Handbollsligalaget Alingsås HK, en klubb han tidigare kom ifrån för 2,5 år sedan.

ica_helsida
herrallsvenskan

Skånela besegrar Lindesberg

Handboll I en dramatisk match i Herrallsvenskan lyckades Skånela vända ett tidigt underläge mot Lindesberg och gå segrande ur striden med imponerande 35-27.

hockeyettan

Wings vann tät match mot Huddinge

Ishockey Wings besegrade Huddinge i en tät match med 2-1, efter ett snabbt mål av Gustav Eurenius i den första perioden och en snygg mål av Mateusz Szurowski i den andra perioden. Huddinge öppnade starkt men Wings behöll lugnet och kunde hålla undan för Huddinges sena offensiv.

William Julin kom trea i Gotland Grand National

Motor Gotland Grand National, en årlig motocrosstävling som firade sitt 40-årsjubileum under helgen, fortsatte att leverera spänning och action. Trots utmaningar med platsen där tävlingen traditionellt hållits, har arrangörerna hittat en ny mark för framtida evenemang på Gotland.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

joes_outsider
vinter_outsider
connys
swedol_outsider
pantamera_out
oppethus_out
storemore_out
nrh
wenngarn_outsider
ica_outsider
ridskola_2020_outsider