centrum_panorama_hostshopping
Foto: Insändarbild

Sigtuna Budo briljerar på Swedish Junior Open

Gävle stod i rampljuset när Sigtuna Budoklubbs 15 ungdomar deltog i Swedish Junior Open den 28 oktober.

centrum_artikel_host

Denna tävling i fullkontaktskarate, riktad mot barn och ungdomar mellan 7 och 17 år, anordnades av Brynäs Kyokushin och samlade en imponerande skara av barn- och ungdomar.

Evenemanget inleddes med en tidig invägning och registrering klockan 08:00, följt av en genomgång med coacherna för att förbereda sig för den stundande kampen. Snabbt satte tävlingarna igång och höll ett rasande tempo, vilket ställde höga krav på logistiken och planeringen för Sigtuna Budos coacher.

Med över 100 deltagare på plats var det ingen lätt match för Sigtuna Budoklubbs ungdomar, som behövde kämpa sig igenom flera matcher under dagen. Alla 15 deltagare visade imponerande snabbhet och styrka i sina tekniker, och de imponerade på publik och domare med sitt mod och skicklighet.
– Sigtuna Budoklubb vill rikta ett varmt tack till sina coacher och instruktörer, nämligen Jakob Beltowski, Fufu Khampira, Tommy Andersson och Joakim Haak, för deras hängivna engagemang och stöd, skriver klubben i ett uttalande.

Resultaten var imponerande, med Sigtuna Budoklubb som skördade en imponerande medaljskörd:

Guldmedaljer gick till:
Desideria Westling Östling
Alexander Thymopoulos
Dominic Kadrovic
Johny Zhang

Silvermedaljer gick till:
Emilia Rosenlund
Elliot Iskander

Bronsmedaljer gick till:
Amie Hjälm
Leila Lagerbjelke
Filip Yavuz

Kim Taekwondo deltog i Lomma Cup

Sport I helgen deltog Kim Taekwondo i Lomma Cup, Sveriges största tävling för både nybörjare och avancerade utövare. Klubben ställde upp med ett lag som hade en blandad ålder och nivå, vilket resulterade i stora framgångar.

brobygget_2024

Sigtunakampen är tillbaka

Sport Efter en paus på 25 år återvände Sigtunakampen till Prästängshallen den 4:e maj, arrangerad av Sigtuna Budoklubb. Trots sin långa frånvaro visade tävlingen sig vara en imponerande återkomst, med 163 deltagare från 23 judoklubbar över hela landet.

Rosenberg vann Serbia Open

Sport I helgen deltog Kim Taekwondo i den prestigefyllda Världsrankingtävlingen Serbia Open i Belgrad med tre tävlande i spetsen. Två av dem tävlar fortfarande för att säkra en plats i landslaget inför det kommande EM i Albanien.

fritidsbanken_helsida
connys_helsida

Guld för Rosenberg i prestigefylld tävling

Sport I helgen hölls Swedish Open G1 i Fyrishov, Uppsala för första gången, och evenemanget markerade en imponerande samling av världens bästa taekwondoutövare. Deltagare från hela världen, inklusive världs- och olympiska mästare, samlades för att tävla i denna prestigefyllda världsrankingtävling.

pantamera_avc_helsida

Nya framgångar för Kim Taekwondo

Sport Under lördagen avslutades Svenska Cupen 3 i Linköping, den sista tävlingen innan de svenska mästerskapen, SM, och en avgörande uppladdning inför uttagningen av landslaget.

Så gick det på EM för Kim Taekwondo

Sport Den senaste veckan har solen strålat över Belgrad, där Kadett-EM i taekwondo ägde rum mellan den 19:e och 21:a oktober. För Kim Taekwondos talangfulla landslagsaktiva, Nazaah Waliullah och Philip Rosenberg, var detta en särskilt minnesvärd händelse, då de deltog i detta prestigefyllda mästerskap för första gången i sina karriärer.

centrum_host_helsida

Ghazal Jansson vinner Arvika Judo Cup

Sport I en imponerande uppvisning av skicklighet och uthållighet tog Olivia Ghazal Jansson hem segern i årets Arvika Judo Cup. Den unga judo-utövaren imponerade publiken när hon besegrade sina motståndare med självsäkerhet och beslutsamhet.

Kim Taekwondo på Kadett-VM

Sport Kadett-VM i taekwondo hölls i Sarajevo mellan den 28:e och 31:a augusti. Landslaget bestod av 10 atleter i åldern 12-14 år, som hade kvalificerat sig till detta stora evenemang med över 600 deltagare från hela världen. Kim Taekwondo hade två deltagare med i landslaget.

Philip och Nazaah till VM

Sport Kim Taekwondo har ännu en gång visat sitt imponerande talang- och prestationsfokus genom att säkra två platser för sina utmärkta deltagare till Kadett-VM i taekwondo. Den prestigefyllda tävlingen äger rum mellan den 27:e och 31:e augusti i den vackra staden Sarajevo, Bosnien. Denna bedrift sätter klubben på kartan och stärker dess ställning som en ledande kraft inom taekwondo-sporten.

Brons för Nazaah i Luxembourg Open

Sport I helgen ägde Luxembourg Open G1 rum, vilket var den sista tävlingen för Kim Taekwondo innan sommaruppehållet och en chans att samla rankingpoäng. Klubbens elitlag deltog med fyra av fem medlemmar närvarande. Dessa inkluderade Nazaah Waliullah i -41 kg, Alva Vennberg i -49 kg, Isac Källstrand i -74 kg och Philip Rosenberg i -61 kg.

Många graderades inom TSG

Sport I söndags hölls en traditionsenlig gradering för medlemmarna i både barn- och ungdom/vuxengruppen inom TSG. Det var en dag fylld av kämparglöd, imponerande tekniker och en stark gemenskap.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

centrum_outsider_host
fritidsbanken_outsider
pantamera_out
brobygget_outsider
klara_outsider
connys
ridskola_2020_outsider