centrum_panorama_hostshopping
Foto: Sigtuna kommun/White arkitekter

Sigtuna Beach House vinner markanvisningstävling för restaurang vid Hamnplan

Sigtuna kommun har genomfört en markanvisningstävling för att hitta en lämplig aktör att utveckla och driva en ny restaurang på Hamnplan i Sigtuna.

centrum_artikel_host

Den 10 juni beslutade kommunstyrelsen att det vinnande bidraget är Sigtuna Beach House, som presenterades av Overlook Restaurang AB, en del av Mister French Gruppen AB.

Tävlingen innehöll flera kriterier som deltagarna behövde uppfylla. Den vinnande aktören skulle bidra till en inbjudande atmosfär vid Hamnplan, som kommunen har rustat upp tillsammans med strandpromenaden. Sigtuna Beach House planerar att hålla öppet året runt och erbjuda en medelhavsinspirerad meny med lunch, á la carte-middagar och brunch.

– Det vinnande bidraget uppfyllde de kriterier vi hade i markanvisningstävlingen. Bland annat genom att kunna erbjuda hög kvalitet på mat och service, att de kompletterar det befintliga restaurangutbudet i området och att aktören har goda referensprojekt. Vi tror att konceptet kommer passa bra in vid hamnen och göra Hamnplan till en attraktiv mötesplats, säger Emil Wahlberg, projektledare på Sigtuna kommun.

Byggstarten är planerad till efter sommaren och restaurangen förväntas stå färdig under första halvan av 2025.

connys_helsida

Trots negativt halvårsresultat tror Arlandastad Group på vändning

Näringsliv Arlandastad Group ser ljusare på framtiden efter ökad aktivitet på marknaden under första halvåret 2024: – Aktiviteten på marknaden ökade under första halvåret, och vi planerar för en högre utvecklingstakt framöver. Åtgärder för att förbättra lönsamheten är fortsatt starkt prioriterade, säger Dieter Sand CEO, Arlandastad Group.

brobygget_2024
pantamera_avc_helsida
fritidsbanken_helsida
centrum_host_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

centrum_outsider_host
fritidsbanken_outsider
ridskola_2020_outsider
brobygget_outsider
klara_outsider
connys
pantamera_out