vinter_pan
Marie Unander-Scharin är ordförande för Kvinnojouren och en aktiv röst för kvinnors rättigheter i EuropaFoto: Arkiv

Sigtuna bäst i länet på kvinnofridsarbete

Sigtuna kommun placerar sig på 12:e plats på Kvinnofridsbarometern som Unizon sammanställer vartannat år: - Vår förhoppning är att Kvinnofridsbarometern ska vara till hjälp för att synliggöra förbättringsområden för att kommunerna ska uppfylla det nationella politiska målet att mäns våld mot kvinnor ska upphöra, säger Olga Persson, generalsekreterare Unizon.

centrum_artikel_host

Sigtuna kommun har ett starkt engagemang i Unizon med bland annat Kvinnojourens ordförande Marie Unander-Scharin som styrelseledamot och medlem i ett europeiskt nätverk som ska tillgodose kvinnors rättigheter. Därför är det heller inte överraskande att Sigtuna kommun är en av de bästa kommunerna i Unizons Kvinnofridsbarometer som sammanställs vartannat år.

Trollhättan, Ronneby och Kristinehamn innehar topplatserna. Men bäst i Stockholms län är Sigtuna kommun på plats 12. Tvåa i länet är Botkyrka på plats 38. Kvinnofridsbarometern granskar kommunernas arbete mot mäns våld mot kvinnor. Det konstateras att många kommuner inte tillgodoser drabbade kvinnor och barns rätt till skolgång. Kvinno, tjej- och ungdomsjourerna i kommunerna värderas högt men det saknas ofta överenskommelser och finansiering. I Sigtuna kommun finns det en unik överenskommelse mellan kommun och Kvinnojouren som Unizon hoppas kunna sprida till andra kommuner i landet.

Misstänkt brand i byggbarack

Blåljus Tidigt på morgonen den 5 december rapporterades en brandincident i Steninge slottsby, där en byggbarack på Mejeriets väg engagerade räddningstjänsten och polisen.

centrum_host_helsida
slottsby_helsida
pantamera_avc_helsida
defacto_helsida

Konkurserna ökar med 59 procent i kommunen: Uppgifter från UC

Notiser Under de elva första månaderna i år har konkurserna i kommunen skjutit i höjden och nått en ökning på hela 59 procent jämfört med föregående år. Enligt färska siffror från UC, ett kreditupplysningsföretag, har antalet konkurser ökat dramatiskt från 29 till 46.

storemore_helsida
connys_helsida

Långa lastbilar kan få köra genom kommunen

Nyheter En banbrytande förändring i svensk vägtrafik kommer träda i kraft den 1 december när lastbilar får en utökad längd på upp till 34,5 meter. Detta innebär att fordonen nu kan bli nästan tio meter längre än tidigare tillåtet.

ica_helsida
joes-helsida
oppethus_dec

Polisen varnar nu för bildelsstölder

Nyheter Ett ökande antal stölder av airbags, rattar, navigationsutrustning och byggmaskiner skapar oro i Sigtuna, Upplands Väsby och Sollentuna. Företagsbilar och fordon med kostsamma verktygsuppsättningar är särskilt utsatta för denna typ av brott.

nrh_sigtuna
vinter_helsida

Ny rapport: Så robust är Sigtuna kommun

Nyheter Sigtuna är på 19:e plats i länet av 26 kommuner och 97 i riket av 260 kommuner när WSP släpper sin årliga ranking över kommunernas förmåga att hantera kriser och motstå förändringar i en osäker omvärld.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

vinter_outsider
ica_outsider
centrum_outsider_host
oppethus_out
nrh
pantamera_out
slottsby_outsider
storemore_out
joes_outsider
swedol_outsider
connys
ridskola_2020_outsider