kyrka_advent _pan
Marie Unander-Scharin är ordförande för Kvinnojouren och en aktiv röst för kvinnors rättigheter i EuropaFoto: Arkiv

Sigtuna bäst i länet på kvinnofridsarbete

Sigtuna kommun placerar sig på 12:e plats på Kvinnofridsbarometern som Unizon sammanställer vartannat år: - Vår förhoppning är att Kvinnofridsbarometern ska vara till hjälp för att synliggöra förbättringsområden för att kommunerna ska uppfylla det nationella politiska målet att mäns våld mot kvinnor ska upphöra, säger Olga Persson, generalsekreterare Unizon.

centrum_artikel_host

Sigtuna kommun har ett starkt engagemang i Unizon med bland annat Kvinnojourens ordförande Marie Unander-Scharin som styrelseledamot och medlem i ett europeiskt nätverk som ska tillgodose kvinnors rättigheter. Därför är det heller inte överraskande att Sigtuna kommun är en av de bästa kommunerna i Unizons Kvinnofridsbarometer som sammanställs vartannat år.

Trollhättan, Ronneby och Kristinehamn innehar topplatserna. Men bäst i Stockholms län är Sigtuna kommun på plats 12. Tvåa i länet är Botkyrka på plats 38. Kvinnofridsbarometern granskar kommunernas arbete mot mäns våld mot kvinnor. Det konstateras att många kommuner inte tillgodoser drabbade kvinnor och barns rätt till skolgång. Kvinno, tjej- och ungdomsjourerna i kommunerna värderas högt men det saknas ofta överenskommelser och finansiering. I Sigtuna kommun finns det en unik överenskommelse mellan kommun och Kvinnojouren som Unizon hoppas kunna sprida till andra kommuner i landet.

pantamera_avc_helsida

Ljusmanifestation för att uppmärksamma mäns våld mot kvinnor

Notiser En Ljusmanifestation hölls i Valsta i torsdags för att uppmärksamma mäns våld mot kvinnor: - Vi är tacksamma för att varje år få vara med och bidra med en aktiv ståndpunkt mot våldet mot kvinnor och det är en självklarhet för oss att medverka med andra föreningar, organisationer och kommunen kring frågan, sa Sibtain Govani från Shiamuslimska församlingen i Valsta

centrum_host_helsida
dackskifte_helsida
advent_kyrka_helsida
moderat_pan_helsida
defacto_helsida
busshållsplatsmordet

Rättegång utan misstänkt i HD

Notiser Högsta domstolen tog upp Busshållsplatsmordet på tisdagen - Men den misstänkte som är delgiven inställde sig inte då han befaras vara i Sierra Leone.

agy_oppethus
connys_helsida

Uppgraderar vädervarning

Nyheter SMHI uppgraderar vädervarningen för söndagen till en Orange varning gällande Sigtuna kommun och större delen av länet.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

swedol_outsider
pantamera_out
kyrka_outsider_advent
dackskifteoutsider
nrh
ridskola_2020_outsider
centrum_outsider_host
connys