vinter_pan
Ardalan Shekarabi och Marie AxelssonFoto: Pressbild

Shekarabi besökte Arlanda

Idag gjorde före detta socialministern Ardalan Shekarabi och oppositionsrådet Marie Axelsson, båda från Socialdemokraterna (S), ett verksamhetsbesök på Tullverket vid Arlanda flygplats.

centrum_artikel_host

Besöket inkluderade en rundvisning i tullfiltret och syftade till att ge de två S-representanterna en bättre förståelse för Tullverkets arbete med att förhindra smuggling av vapen, narkotika och svarta pengar.

Ardalan Shekarabi uttalade sig om betydelsen av Tullverket i kampen mot organiserad brottslighet och föreslog en förstärkning av 100 miljoner kronor till tullen i det kommande budgetförslaget.

”Tullen är ett av Sveriges viktigaste verktyg i kampen mot organiserad brottslighet. Det är helt avgörande för vår trygghet att Tullverket har rätt förutsättningar och befogenheter att göra sitt jobb. Därför vill vi socialdemokrater i vårt budgetförslag se en förstärkning på 100 miljoner till tullen för nästa år,” säger Ardalan Shekarabi.

Besöket syftade också till att ge inblick i Tullverkets arbete och identifiera dess behov. Marie Axelsson, som tog initiativet till besöket, underströk vikten av att politiker på nationell nivå besöker Arlanda flygplats för att kunna utforma politik som stödjer Tullverkets avgörande arbete.

”Tullen är en frontlinje i kampen mot organiserad brottslighet. Det är därför viktigt att våra partikollegor från rikspolitiken får se det betydelsefulla arbetet som tullinspektörerna på Arlanda gör varje dag. Utifrån deras input kan vi utforma en ännu bättre kriminalpolitik,” säger Marie Axelsson.

Tullverket spelar en nyckelroll i bekämpningen av organiserad brottslighet, särskilt när det gäller beslag av narkotika, som utgör en viktig inkomstkälla för kriminella grupper. Under det senaste året beslagtogs betydande mängder narkotika, inklusive 436 kg cannabis, 822 kg kokain och 996,642 stycken tramadoltabletter av Tullverket.

storemore_helsida
pantamera_avc_helsida

Tekniska Problem Störde VMA-testet

Nyheter Måndagens välkända VMA-test (Viktigt Meddelande till Allmänheten) ställdes inför oväntade tekniska hinder, vilket resulterade i att varningssignalen inte nådde stora delar av centrala Stockholm och norra delar av länet.

ica_helsida

Misstänkt brand i byggbarack

Blåljus Tidigt på morgonen den 5 december rapporterades en brandincident i Steninge slottsby, där en byggbarack på Mejeriets väg engagerade räddningstjänsten och polisen.

slottsby_helsida
vinter_helsida
defacto_helsida

Konkurserna ökar med 59 procent i kommunen: Uppgifter från UC

Notiser Under de elva första månaderna i år har konkurserna i kommunen skjutit i höjden och nått en ökning på hela 59 procent jämfört med föregående år. Enligt färska siffror från UC, ett kreditupplysningsföretag, har antalet konkurser ökat dramatiskt från 29 till 46.

connys_helsida
centrum_host_helsida
joes-helsida

Långa lastbilar kan få köra genom kommunen

Nyheter En banbrytande förändring i svensk vägtrafik kommer träda i kraft den 1 december när lastbilar får en utökad längd på upp till 34,5 meter. Detta innebär att fordonen nu kan bli nästan tio meter längre än tidigare tillåtet.

Polisen varnar nu för bildelsstölder

Nyheter Ett ökande antal stölder av airbags, rattar, navigationsutrustning och byggmaskiner skapar oro i Sigtuna, Upplands Väsby och Sollentuna. Företagsbilar och fordon med kostsamma verktygsuppsättningar är särskilt utsatta för denna typ av brott.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

storemore_out
ica_outsider
slottsby_outsider
nrh_sigtuna
swedol_outsider
vinter_outsider
centrum_outsider_host
ridskola_2020_outsider
connys
joes_outsider
pantamera_out