eldsjal2024_pan
Foto: Magnus Granhagen
Foto: Magnus Granhagen
Foto: Magnus Granhagen
Foto: Magnus Granhagen

Sharon Dyall mötte Arlanda Big Band i Kulturum

Artisen Sharon Dyall och Arlanda Big Band slog påsarna ihop under lördagskvällen med ett uppträdande i Kulturum.

centrum_artikel_host

Uppvuxen i Valsta, bara några hundra meter från Kulturum har Sharon fortfarande fina minnen från tiden i kommunen. På lördagskvällen var hon tillbaka och efter den succéartade föreställningen var hon märkbart tagen.
– Jag är helt i gasen. Skulle kunna köra två set till. Jag blev helt gråtmild. Jag åkte samma pendel, tog samma buss och klev av vid samma hållplats. Men istället för vänster tog jag höger. Det var en otrolig känsla.

Publiken uppskattade föreställningen och den fullsatta teatern klappade i takt. Sharon Dyall är inte bara sångerska utan är regissör och översättare i dubbproduktioner och har skrivit de svenska sångtexterna till Frost.
– Jag blev alldeles varm i hjärtat av att vara här i Märsta, sa hon efter spelningen. Jag får göra det jag drömmer om.

Nu träder nya öppettider i kraft

Kulturnyheter Biblioteket i Märstas nya öppettider trädde i kraft under månaden: - Vi förstår att många tycker att det är tråkigt och vi har gjort vårt bästa för att hitta det alternativ som vi hoppas ska påverka våra besökare minst efter att ha studerat besöksstatistiken. Men förändringen kommer självklart ändå att märkas av för våra besökare, det är oundvikligt, säger bibliotekschef Åsa Veghed.

pantamera_avc_helsida
centrum_host_helsida
spedition_helsida
steningekompani_helsida
mp_helsida_eu
connys_helsida

Nu ger förre polischefen ut bok om kriminaliteten i Märsta

Kulturnyheter Christoffer Bohman, en tidigare polischef, avslöjar i sin kommande bok "Hundra in i döden" den växande oorganiserade gängkriminaliteten i Sverige. Med ett unikt inifrånperspektiv beskriver han dramatiska händelser från knarkbeslag till dödligt våld, och belyser samtidens komplexa kriminella landskap.

Babblarna kommer till Kulturum

Kulturnyheter Babblarna kommer till Märsta den 28 december med en sprakande föreställning i Kulturum. Efter att ha genomfört imponerande 950 färgglada föreställningar tar de med sig något nytt och spännande för de små: ”Babblarna & Tjingeling-affären”.

storemore_helsida
eldsjal2024_helsida

Märstaborna bland de största semmelfrossarna

Nöjesnyheter Semlans magi sprider sig över landet när semmelperioden äntligen är här. Enligt Coops senaste rapport om semmelkonsumtionen är det ingen tvekan om att märstaborna gillar att frossa i det klassiska bakverket. Över två miljoner semlor försvann från Coops butiker under 2023, och även i år förväntas efterfrågan vara hög.

Nu ändras bidragen inom kultur- och fritid

Kulturnyheter Sigtuna kommun planerar för betydande förändringar i kultur- och fritidsbidragen för att främja ökat fokus på kultur och göra stödet mer ändamålsenligt. Beslutet togs under kultur- och fritidsnämndens senaste sammanträde, och förändringarna kommer särskilt att påverka bidragen inom kulturområdet.

Märstabo vann 1,7 miljoner på Lotto

Nöjesnyheter Två lyckliga invånare, en från Haninge och en från Märsta, kan nu skatta sig som miljonvinnare efter Lottos lördagsdragning. Båda spelarna matchade alla sju nummer och belönades med imponerande vinster på exakt 3 411 047 kronor var.

Ökat intresse för odling hos Herresta lada

Kulturnyheter I en tid av allmän oro och osäkerhet har intresset för odling och självförsörjning ökat markant. Hemarbete och en strävan efter en mer hållbar livsstil bidrar troligen till denna ökning. Herresta Lada, som redan har en populär odlingskurs, upplever nu ökat tryck på grund av den ökade efterfrågan på lokal matproduktion.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

stentekompani_outsider
mp_eu_outsider
spedition_outsider
nrh_sigtuna
pantamera_out
storemore_out
ridskola_2020_outsider
centrum_outsider_host
eldsjal2024_out
connys