defacto_pan2020
Foto: Magnus Granhagen
Foto: Magnus Granhagen
Foto: Magnus Granhagen
Foto: Magnus Granhagen

Sharon Dyall mötte Arlanda Big Band i Kulturum

Artisen Sharon Dyall och Arlanda Big Band slog påsarna ihop under lördagskvällen med ett uppträdande i Kulturum.

centrum_artikel_host

Uppvuxen i Valsta, bara några hundra meter från Kulturum har Sharon fortfarande fina minnen från tiden i kommunen. På lördagskvällen var hon tillbaka och efter den succéartade föreställningen var hon märkbart tagen.
– Jag är helt i gasen. Skulle kunna köra två set till. Jag blev helt gråtmild. Jag åkte samma pendel, tog samma buss och klev av vid samma hållplats. Men istället för vänster tog jag höger. Det var en otrolig känsla.

Publiken uppskattade föreställningen och den fullsatta teatern klappade i takt. Sharon Dyall är inte bara sångerska utan är regissör och översättare i dubbproduktioner och har skrivit de svenska sångtexterna till Frost.
– Jag blev alldeles varm i hjärtat av att vara här i Märsta, sa hon efter spelningen. Jag får göra det jag drömmer om.

defacto_helsida
joes-helsida
connys_helsida

Vill skapa en inbjudande byggnad

Kulturnyheter Arkitektbyrån White som fått uppdraget att bygga det nya kultur- och aktivitetscentret i Valsta har som mål att skapa en uttrycksfull och inbjudande byggnad med fokus på delaktighet och trygghet.

centrum_host_helsida

Fritidsbanken firar ett år i Humbacken

Blåljus På lördag firar Fritidsbanken ett år i kommunen och i samband med det kommer man finnas i Humbacken: - Totalt har vi lånat ut över 13 500 sport- och fritidsprylar till över 6 000 personer i alla åldrar som aktiverat sig fysiskt på sin fritid, berättar Ola Holmberg, platschef på Fritidsbanken.

pantamera_avc_helsida

Sigtunabo ger ut ny bok om skolan

Kulturnyheter Sigtunabon John Steinberg som är fil.dr. i pedagogik vid Uppsala Universitet har gett ut en ny bok som vänder sig till lärare "Elevers lärande - Handledning i klassrummet".

dack_helsida
ica_helsida

Arlandasamlingars arkiv hamnar i Gävle

Kulturnyheter Järnvägsmuseet i Gävle får en del av Arlandasamlingarna: - Det är mest praktiskt eftersom vi har ytterligare ett arkiv här, det vill säga det järnvägshistoriska, säger Kjell Åström, samlingschef, till SVT Gävleborg.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

swedol_outsider
connys
ica_outsider
dack_outsider
joes_outsider
ridskola_2020_outsider
pantamera_out
centrum_outsider_host
nrh