vinter_pan
Här ska skolan ligga
Foto: Sigtuna Stadsängar

Sex aktörer vill driva skola

Tidsfristen för att anmäla intresse för den nya skolan i Sigtuna stadsängar har löpt ut och enligt Bonava är det sex aktörer som anmält intresse.

centrum_artikel_host

märsta.nu har tidigare rapporterat om brist på skolplatser i Sigtuna stad på grund av att den nya skolan i Sigtuna stadsängar inte byggts klart. Bland annat är både S:t Pers skola och S:ta Gertruds skola överbelastade med elever och paviljonger finns uppställda för att hantera alla elever.

Flera aktörer har anmält intresse för att driva skolan i Sigtuna stadsängar, bland annat Ebba Braheskolan och Kulturama som Medborgarskolan ligger bakom. Det är ännu inte känt om skolan ska drivas i kommunal eller privat regi. Den väntas stå klar till hösten 2020 och ska vara en F-9 skola.
– Nu pågår ett intensivt arbete med att utvärdera dessa fyra anbud för att hitta den operatör som på bästa sätt uppfyller prospektets önskemål i form av bland annat förmåga att bedriva skolverksamhet, arkitektur, hänsyn och förståelse för Sigtuna kommuns skolutvecklingsprogram, genomförandekraft, och långsiktig ekonomi m.m, berättar Kim Hultén, projektchef på Bonava för märsta.nu

Efter att utvärderingen är gjord så kommer de aktörer som uppfyller kraven att ansöka om tillstånd hos skolinspektionen som i sin tur för en dialog med Sigtuna kommun som ska yttra sig i frågan.

wenngarn_helsida

Ny rapport: Så robust är Sigtuna kommun

Nyheter Sigtuna är på 19:e plats i länet av 26 kommuner och 97 i riket av 260 kommuner när WSP släpper sin årliga ranking över kommunernas förmåga att hantera kriser och motstå förändringar i en osäker omvärld.

joes-helsida
nrh_sigtuna

Var tredje elev tar inte gymnasieexamen

Nyheter En ny genomgång av statistik från Skolverket avslöjar att i Sigtuna kommun klarade endast 70 procent av eleverna att ta gymnasieexamen inom tre år. Denna siffra speglar en nationell trend där nästan 30 procent av eleverna i hela landet inte når examen inom samma tidsram.

vinter_helsida
ica_helsida

Trafikolycka på E4:an vid Arlanda

Blåljus En trafikolycka som involverar fyra personbilar inträffade på E4 vid trafikplats 181 Arlanda i riktning mot Stockholm. Polisen kontaktades om händelsen och är på plats.

defacto_helsida
oppethus_dec

Fortsatta trygghetsvandringar i kommunen

Nyheter Sigtuna kommun har återigen genomfört en trygghetsvandring i samarbete med flera andra viktiga aktörer. Detta initiativ syftar till att få en heltäckande översikt av olika områden och att identifiera sätt att gemensamt öka tryggheten.

Vintertidtabellen startar 10 december

Nyheter Sommartidtabellen går i ide och 2024 års tidtabell träder i kraft den 10 december 2023 för kollektivtrafiken. Förändringarna är redan synliga på SL-appen och sl.se för resenärer som vill förbereda sig i förväg.

pantamera_avc_helsida

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen med märsta.nu: Snöfall och kyligt väder förväntas

connys_helsida

Julgransflygning över Märsta 18 december

Nyheter Det närmar sig årets sista gång för Flygskolan att utföra julgransflygning med SK 60, och det blir en särskild händelse då det är den sista gången detta genomförs med detta flygplan. Den planerade formationsflygningen är tänkt att sträcka sig över Mälardalen och Östergötland den 18 december. Dock är exakt tid ännu inte fastställd.

Många tog ställning mot mäns våld mot kvinnor

Nyheter Valsta var under torsdagskvällen platsen för den årliga ljusmanifestationen med fokus på att uppmärksamma och bekämpa mäns våld mot kvinnor världen över. För femte året samlades engagerade individer och representanter från olika föreningar och organisationer för att stödja nolltolerans mot våldet.

storemore_helsida

Inkomstklyftorna ökar i kommunen

Nyheter I Sigtuna kommun växer de ekonomiska klyftorna markant. I Til-Munkholmen-området är den disponibla inkomsten mer än dubbelt så hög jämfört med Centrala Valsta.

Morgonkollen

Notiser Kylig morgon med normal trafik och mindre påverkan på busstrafik i Sigtuna

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen 23 november: märsta.nu informerar om väder, trafik och blåljus

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

ridskola_2020_outsider
ica_outsider
wenngarn_outsider
vinter_outsider
joes_outsider
storemore_out
pantamera_out
connys
swedol_outsider
oppethus_out
nrh