vintermarknad_pan
Här ska skolan ligga
Foto: Sigtuna Stadsängar

Sex aktörer vill driva skola

Tidsfristen för att anmäla intresse för den nya skolan i Sigtuna stadsängar har löpt ut och enligt Bonava är det sex aktörer som anmält intresse.

centrum_artikel_host

märsta.nu har tidigare rapporterat om brist på skolplatser i Sigtuna stad på grund av att den nya skolan i Sigtuna stadsängar inte byggts klart. Bland annat är både S:t Pers skola och S:ta Gertruds skola överbelastade med elever och paviljonger finns uppställda för att hantera alla elever.

Flera aktörer har anmält intresse för att driva skolan i Sigtuna stadsängar, bland annat Ebba Braheskolan och Kulturama som Medborgarskolan ligger bakom. Det är ännu inte känt om skolan ska drivas i kommunal eller privat regi. Den väntas stå klar till hösten 2020 och ska vara en F-9 skola.
– Nu pågår ett intensivt arbete med att utvärdera dessa fyra anbud för att hitta den operatör som på bästa sätt uppfyller prospektets önskemål i form av bland annat förmåga att bedriva skolverksamhet, arkitektur, hänsyn och förståelse för Sigtuna kommuns skolutvecklingsprogram, genomförandekraft, och långsiktig ekonomi m.m, berättar Kim Hultén, projektchef på Bonava för märsta.nu

Efter att utvärderingen är gjord så kommer de aktörer som uppfyller kraven att ansöka om tillstånd hos skolinspektionen som i sin tur för en dialog med Sigtuna kommun som ska yttra sig i frågan.

anders_dans_helsida
centrum_host_helsida
moderat_pan_helsida
pantamera_avc_helsida
agy_oppethus
defacto_helsida
connys_helsida
advent_kyrka_helsida
julmarknad_2022
vintermarknad_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

swedol_outsider
anders-outsider_dans
centrum_outsider_host
nrh
ridskola_2020_outsider
marknaden_outsider
kyrka_outsider_advent
connys
pantamera_out
vintermarknad_outsider