eu_valet_panorama
Här produceras Hummus och Falafel i RosersbergFoto: Pressbild

Sevans toppmoderna anläggning igång i Rosersberg

Sevan som flyttat sin produktion till Rosersberg har invigt en ny toppmodern fabrik som tillverkar bland annat hummus och falafel.

centrum_artikel_host

Tidigare hade Sevan en produktionsenhet av Hummus i Arlandastad. Nu har man sedan en tid tillbaka en toppmodern produktionsanläggning i Rosersberg där man tillverkar falafel eller hummus. Med nya produktions- och förpackningslinjer har kapaciteten mångdubblats och dagligen hanteras flera ton baljväxter som blir till hummus eller falafel.
– Efter flera år av kraftig tillväxt för vårt färska och frysta sortiment, känns det fantastiskt att äntligen ha flyttat till nya, moderna produktionslokaler med plats för lab och provkök. Med nya maskininvesteringar kan vi nu erbjuda våra kunder ännu fler och mer hållbara förpackningsalternativ, både för konsument- och foodservicemarknaden, säger Elin Ingves Pyk, VD på Sevan AB.

Sevan produkter finns i de flesta etablerade livsmedelsbutikerna som COOP, Ica och Willys. Genom att byta ut plastförpackningarna har man minskat mängden plast med 60 procent och den totala mängden förpackningsmaterial med 78 procent.

connys_helsida

Minskad brottslighet prio för sigtunaföretagare

Näringsliv Minskad brottslighet och ökad trygghet står högst på önskelistan för att förbättra företagsklimatet i Sigtuna, enligt Svenskt Näringslivs årliga enkät Lokalt företagsklimat. Enkäten, som omfattar över 3 800 företag i Stockholms län, inklusive 154 från Sigtuna, visar att sex av tio Sigtunaföretag efterlyser satsningar på säkerhet och trygghet.

bygdensdag_helsida
seniormassa_pan

Arlanda driver på resenärstillväxten hos Swedavia

Näringsliv Under april månad valde över 2,6 miljoner resenärer att använda Swedavias tio flygplatser, enligt ny statistik från Swedavia. Detta representerar en ökning med knappt 1,5 procent jämfört med samma period föregående år. Den fortsatta tillväxten är främst drivet av en stigande efterfrågan på utrikesresor, särskilt från Stockholm Arlanda Airport.

pantamera_avc_helsida
mp_helsida_eu
centrum_host_helsida

Klart med övertagande av fastigheter från Rikshem

Näringsliv Kommunfullmäktige i Sigtuna har fattat beslutet att godkänna kommunens förvärv av 14 samhällsfastigheter från Rikshem. Dessa fastigheter, som inkluderar LSS-boenden, förskolor, skolor och ett äldreboende, kommer att övergå till kommunens ägo.

eldsjal2024_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

ridskola_2020_outsider
nrh_sigtuna
mp_eu_outsider
eu_valet_outsider
pantamera_out
bygdensdag_outsider
eldsjal2024_out
seniormassa_outsider
connys
centrum_outsider_host