centrum_panorama_hostshopping
Foto: Magnus Granhagen
Åtta mål från Robert Ladan räckte inteFoto: Magnus Granhagen
Foto: Magnus Granhagen
Foto: Magnus Granhagen
Foto: Magnus Granhagen

Sent avgörande i derbyt – Rimbo vann

Skånela förlorade derbyt mot Rimbo efter en riktigt dramatisk drabbning inför 610 åskådare: - Det är skittråkigt och jag är förbannad, säger Jesper Östlund efter matchen.

centrum_artikel_host

Det var en riktigt dramatisk match i Vikingahallen som inledde Allsvenskan. Rimbo vände underläge i första och höll sedan i resten av matchen. Skånela kom tillbaka i andra och ledde flera gånger om i slutminuterna. Men det var Rimbo som fick sista ordet trots att Skånela hade 30-29 med två minuter kvar. De två sista målen tillföll Rimbo, matchavgörande 30-31 kom med 26 sekunder kvar. Skånela tog sedan timeout men fick inget utdelning.

Klappade ihop i första
Skånela inledde piggt, såg ut att ha grepp om Rimbo, man ledde med fyra bollar efter en kvart. Men sen går Skånela ner sig. Känslorna hamnar utanpå tröjan och Rimbo kommer in i en bra period där man nollar Skånela under 10-12 minuter:
– Vi får jaga, då är de jobbiga, de lyckas med det dem är bra på. Vi får inte tag i Tollbring och de får spela 7 mot 6 i nästan 40 minuter, analyserar Jesper Östlund.

Många utvisningar
I andra kommer Skånela ikapp och till slut även förbi. Men man drar på sig utvisningar i andra som blir kostsamma, sista minuterna får Skånela två man utvisade och det utnyttjar Rimbo:
– Vi måste bli skarpare, vi kan inte påverka vad domarna håller på med. Ladan var fantastisk (åtta mål, reds anm), Söderman var bra. De går in och gör det bra. Mycket kan bli bättre, den här matchen är speciell, det är en jobbig motståndare som spelar oortodoxt.

Iris hyllade Ladan
Skånela var inför matchen obesegrade under försäsongen, det spelet vill man hitta tillbaka till mot Varberg. En vinst där och man har en godkänd start på säsongen, menar Jesper Östlund. Iris Ganibegovic var tillbaka i skånelatröjan igen och satte sex mål. Han var dock inte helt nöjd med sin insats utan hade hoppats på fler mål.
– Det är spänt hela vägen, vi har stödet men saknar det lilla extra. Ladan gör en grym match, en vi missar för mycket. Vi gjorde inte mål på deras målvakt, vi gör han till världens bäste, sa Iris Ganibegovic.

Målen
Ladan 8, Olsson 6, Ganibegovic 6, Källström 3, Filén 3, Rasmus Nilsson 2, Nielsen, Söderman

 

mp_helsida_eu
connys_helsida
division 3

Procyon besegrar Märsta IK med 3-1

Fotboll I en spännande match mellan Procyon och Märsta IK i Division 3 Norra Svealand lyckades Procyon säkra segern med en stark 3-1-vinst. Matchen, som hölls på Procyons hemmaplan, bjöd på flera mål och dramatiska ögonblick.

bygdensdag_helsida
helgens matcher

Så spelar bygdens lag

Fotboll Kristi himmelfärdshelgen är en lång fotbollshelg som startar redan på onsdagen med RIK-Knivsta och avslutas på söndag.

pantamera_avc_helsida

Sigtunakampen är tillbaka

kampsport Efter en paus på 25 år återvände Sigtunakampen till Prästängshallen den 4:e maj, arrangerad av Sigtuna Budoklubb. Trots sin långa frånvaro visade tävlingen sig vara en imponerande återkomst, med 163 deltagare från 23 judoklubbar över hela landet.

seniormassa_pan
division 6

Målrikt och intensivt möte mellan SIF-Rimbo

Fotboll En intensiv fotbollsmatch mellan Sigtuna IF-Rimbo visade sig vara en händelserik tillställning med många kort och några utvisningar. Matchen, som spelades över 90 minuter, bjöd på flera mål och en del dramatik på planen.

Imponerande insatser på internationell tävling

Fotboll President's Cup, en av världens största tävlingar som varje år hålls i olika länder, har dragit igång med full kraft. Kim Taekwondo har varit på plats sedan i torsdags och tävlingen avslutas under söndagen.

centrum_host_helsida
eldsjal2024_helsida
helgens matcher

Så spelar bygdens lag

Fotboll Fotbollsfansen i Sigtuna kommun förbereder sig för en helg fylld med spänning och action när flera matcher är planerade på lokala planer. Här är en sammanfattning av de kommande matcherna:

RA19 slutade åtta på JSM

Innebandy Rosersberg Arlanda IBK's herrjuniorlag, RA19, visade prov på imponerande spel under helgens Junior-SM (JSM) och tog hem en hedrande 8:e plats i Sverige.

helgens matcher

Så spelar bygdens lag

Fotboll Redan på fredagskvällen var två av bygdens lag igång. Märsta IK spelade 1-1 mot Roslagsbro och Sigtuna IF vann borta i Uppsala mot Gränby.

division 3

Oavgjort för Märsta IK i Upplandsderbyt

Fotboll En spännande match utspelades på Midgårdsvallen i Märsta när Märsta IK mötte Roslagsbro i Division 3 Norra Svealand. Matchen slutade oavgjort, 1-1, efter en intensiv kamp på planen.

Fler ska lockas till aktivitet och idrott

Sport Region Stockholm har skapat en plan för att få fler människor att vara aktiva och idrotta. Målet är att göra befolkningen friskare, stärka gemenskapen och göra Stockholm ännu mer attraktivt.

RA19 Herrjuniorer klara för SM-slutspel

Innebandy RA19:s herrjuniorer kommer helgen 19-21 april att göra upp om SM-titeln i IFU Arena, Uppsala: - Vi har som lag haft en väldigt bra säsong där vi endast förlorat en match, säger lagkapten William Christoffersen.

Rosenberg vann Serbia Open

kampsport I helgen deltog Kim Taekwondo i den prestigefyllda Världsrankingtävlingen Serbia Open i Belgrad med tre tävlande i spetsen. Två av dem tävlar fortfarande för att säkra en plats i landslaget inför det kommande EM i Albanien.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

nrh_sigtuna
eu_valet_outsider
seniormassa_outsider
pantamera_out
eldsjal2024_out
centrum_outsider_host
ridskola_2020_outsider
bygdensdag_outsider
connys
mp_eu_outsider