moderat_pan_nov
Foto: Magnus Granhagen
Åtta mål från Robert Ladan räckte inteFoto: Magnus Granhagen
Foto: Magnus Granhagen
Foto: Magnus Granhagen
Foto: Magnus Granhagen

Sent avgörande i derbyt – Rimbo vann

Skånela förlorade derbyt mot Rimbo efter en riktigt dramatisk drabbning inför 610 åskådare: - Det är skittråkigt och jag är förbannad, säger Jesper Östlund efter matchen.

centrum_artikel_host

Det var en riktigt dramatisk match i Vikingahallen som inledde Allsvenskan. Rimbo vände underläge i första och höll sedan i resten av matchen. Skånela kom tillbaka i andra och ledde flera gånger om i slutminuterna. Men det var Rimbo som fick sista ordet trots att Skånela hade 30-29 med två minuter kvar. De två sista målen tillföll Rimbo, matchavgörande 30-31 kom med 26 sekunder kvar. Skånela tog sedan timeout men fick inget utdelning.

Klappade ihop i första
Skånela inledde piggt, såg ut att ha grepp om Rimbo, man ledde med fyra bollar efter en kvart. Men sen går Skånela ner sig. Känslorna hamnar utanpå tröjan och Rimbo kommer in i en bra period där man nollar Skånela under 10-12 minuter:
– Vi får jaga, då är de jobbiga, de lyckas med det dem är bra på. Vi får inte tag i Tollbring och de får spela 7 mot 6 i nästan 40 minuter, analyserar Jesper Östlund.

Många utvisningar
I andra kommer Skånela ikapp och till slut även förbi. Men man drar på sig utvisningar i andra som blir kostsamma, sista minuterna får Skånela två man utvisade och det utnyttjar Rimbo:
– Vi måste bli skarpare, vi kan inte påverka vad domarna håller på med. Ladan var fantastisk (åtta mål, reds anm), Söderman var bra. De går in och gör det bra. Mycket kan bli bättre, den här matchen är speciell, det är en jobbig motståndare som spelar oortodoxt.

Iris hyllade Ladan
Skånela var inför matchen obesegrade under försäsongen, det spelet vill man hitta tillbaka till mot Varberg. En vinst där och man har en godkänd start på säsongen, menar Jesper Östlund. Iris Ganibegovic var tillbaka i skånelatröjan igen och satte sex mål. Han var dock inte helt nöjd med sin insats utan hade hoppats på fler mål.
– Det är spänt hela vägen, vi har stödet men saknar det lilla extra. Ladan gör en grym match, en vi missar för mycket. Vi gjorde inte mål på deras målvakt, vi gör han till världens bäste, sa Iris Ganibegovic.

Målen
Ladan 8, Olsson 6, Ganibegovic 6, Källström 3, Filén 3, Rasmus Nilsson 2, Nielsen, Söderman

 

vintermarknad_helsida
damallsvenskan

Skånela chockade topplaget

Handboll Skånela har fått upp farten i Damallsvenskan och tog tredje raka på lördagen efter att ha besegrat topplaget Kärra: - Det är en jättefin prestation, konstaterade tränare Fredrik "Chippen" Söderberg.

defacto_helsida
pantamera_avc_helsida
moderat_pan_helsida
EXTRA

Sista säsongen för ”Chippen”

Handboll Fredrik "Chippen" Söderberg Wernheim gör sin sista säsong i Skånelas damlag: - Det är inget beslut jag tagit i förbifarten utan det har varit noga övervägande där jag tillslut landade i detta beslut och presenterade det för styrelsen i början av augusti, säger "Chippen" i ett uttalande.

centrum_host_helsida
dackskifte_helsida
damallsvenskan

Första segern för Skånela

Handboll Skånela tog första segern i Damallsvenskan på söndagen: - Vi är bättre spelmässigt hela matchen, sa tränare Fredrik "Chippen" Söderberg Wernheim.

connys_helsida
advent_kyrka_helsida
upplandscupen

MIK föll i finalen

Fotboll MIK föll överraskande mot Roslagsbro på lördagen och därmed blir det inget spel i Svenska Cupen 2023.

herrallsvenskan

Dramatiskt igen mellan Skånela-Amo

Handboll Återigen blev det en dramatisk match mellan Skånela och Amo i Vikingahallen på lördagen som avgjordes först i slutsekunderna när gästande Amo kvitterade.

julmarknad_2022
upplandscupen

MIK i cupfinal på lördag

Fotboll Märsta IK spelar cupfinal på lördag på Studenternas i Uppsala mot Roslagsbro: - Vi saknar en del, bl.a. lagkapten Tonny och avstängda Edwin i backlinjen men truppen är fräsch och stark och vi kommer mönstra ett slagkraftigt lag i finalen, säger tränare Philip Alouch.

hockeyettan

Wings föll i derbyt

Ishockey 900 åskådare bänkade sig i Renew Arena för att se derbyt mellan Väsby-Wings. Väsby hade en stark andraperiod som bäddade för segern.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

connys
dackskifteoutsider
swedol_outsider
vintermarknad_outsider
pantamera_out
marknaden_outsider
nrh
kyrka_outsider_advent
centrum_outsider_host
ridskola_2020_outsider