defacto_pan2020
Foto: Magnus Granhagen
Åtta mål från Robert Ladan räckte inteFoto: Magnus Granhagen
Foto: Magnus Granhagen
Foto: Magnus Granhagen
Foto: Magnus Granhagen

Sent avgörande i derbyt – Rimbo vann

Skånela förlorade derbyt mot Rimbo efter en riktigt dramatisk drabbning inför 610 åskådare: - Det är skittråkigt och jag är förbannad, säger Jesper Östlund efter matchen.

centrum_artikel_host

Det var en riktigt dramatisk match i Vikingahallen som inledde Allsvenskan. Rimbo vände underläge i första och höll sedan i resten av matchen. Skånela kom tillbaka i andra och ledde flera gånger om i slutminuterna. Men det var Rimbo som fick sista ordet trots att Skånela hade 30-29 med två minuter kvar. De två sista målen tillföll Rimbo, matchavgörande 30-31 kom med 26 sekunder kvar. Skånela tog sedan timeout men fick inget utdelning.

Klappade ihop i första
Skånela inledde piggt, såg ut att ha grepp om Rimbo, man ledde med fyra bollar efter en kvart. Men sen går Skånela ner sig. Känslorna hamnar utanpå tröjan och Rimbo kommer in i en bra period där man nollar Skånela under 10-12 minuter:
– Vi får jaga, då är de jobbiga, de lyckas med det dem är bra på. Vi får inte tag i Tollbring och de får spela 7 mot 6 i nästan 40 minuter, analyserar Jesper Östlund.

Många utvisningar
I andra kommer Skånela ikapp och till slut även förbi. Men man drar på sig utvisningar i andra som blir kostsamma, sista minuterna får Skånela två man utvisade och det utnyttjar Rimbo:
– Vi måste bli skarpare, vi kan inte påverka vad domarna håller på med. Ladan var fantastisk (åtta mål, reds anm), Söderman var bra. De går in och gör det bra. Mycket kan bli bättre, den här matchen är speciell, det är en jobbig motståndare som spelar oortodoxt.

Iris hyllade Ladan
Skånela var inför matchen obesegrade under försäsongen, det spelet vill man hitta tillbaka till mot Varberg. En vinst där och man har en godkänd start på säsongen, menar Jesper Östlund. Iris Ganibegovic var tillbaka i skånelatröjan igen och satte sex mål. Han var dock inte helt nöjd med sin insats utan hade hoppats på fler mål.
– Det är spänt hela vägen, vi har stödet men saknar det lilla extra. Ladan gör en grym match, en vi missar för mycket. Vi gjorde inte mål på deras målvakt, vi gör han till världens bäste, sa Iris Ganibegovic.

Målen
Ladan 8, Olsson 6, Ganibegovic 6, Källström 3, Filén 3, Rasmus Nilsson 2, Nielsen, Söderman

 

herrallsvenskan

Skickade ner rivalen i Division 1

Handboll Skånela satte spiken i kistan för Rimbos allsvenska sejour, under fredagen besegrade man antagonisterna från landet och skickade samtidigt ner dem i Division 1.

dack_helsida
pantamera_avc_helsida

Jimmy Karlsson ny klubbchef

Handboll Skånela IF har utsett avgående tränaren Jimmy Karlsson till ny klubbchef: - Jag är mycket glad och stolt över att ha fått detta erbjudande. Det är med den största respekt och ödmjukhet jag valt att tacka ja till denna chans, säger Karlsson i ett uttalande.

centrum_host_helsida
connys_helsida

Lyckat projekt med Spring och lek i Rosersberg

Sport Spring och lek som sedan i höstas drivs som ett samarbete mellan kommunen och Rosersbergs IK uppges vara ett lyckat projekt: - För Sigtuna kommuns del var det självklart att vara med och stötta det här initiativet från Rosersbergs IK. För oss är det jätteviktigt att på olika sätt kunna bidra till att barns möjligheter till god hälsa och ett aktivt liv främjas, säger Monica Fries.

damallsvenskan

Säkrat kval för Skånela

Handboll Skånela tog en poäng av seriesegraren Aranäs och är därmed klara för kval: - En viktig poäng, skönt inför sista omgången, sa tränare Fredrik "Chippen" Söderberg Wernheim efter slutsignalen.

joes-helsida
EXTRA

Historisk bedrift av RA19 – Kvalar till Allsvenskan

Innebandy Den gångna helgen blev RA19 klara för kval till Allsvenskan: - Ett historiskt sådant då varken Rosersberg eller Arlanda tidigare haft damerna i ett Allsvenskt kval så det är självklart riktigt kul, säger tränare Daniel Eklund.

defacto_helsida
ica_helsida
hockeyettan

Säsongen över för Wings

Ishockey Som väntat krävdes en bedrift av Wings mot Vännäs med tre poäng och mål för att knipa play off-plats. Det blev bara två och därmed spelar det ingen roll för Wings vad som händer i Kalix.

Wiggan taggat trots att skyttekungen lämnat

Fotboll Wigör tar nya tag i årets Division 7, men man får göra det utan sin notoriske målskytt Oskar Brask som lämnat för studier i Umeå: - Vi är riktigt spända inför kommande säsong. Det var en besvikelse att vi inte lyckades nå hela vägen förra året, men vi har knutit näven i fickan och har satt upp som mål att vinna serien i år, säger tränare Viktor Brask.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

pantamera_out
nrh
dack_outsider
ridskola_2020_outsider
joes_outsider
swedol_outsider
centrum_outsider_host
connys
ica_outsider