vinter_pan
Foto: Magnus Granhagen
Foto: Magnus Granhagen

Seger i avslagen avslutning

Skånela vann mot AIK på fredagskvällen och slutar trea i Herrallsvenskan. Nu väntar ett kval.

centrum_artikel_host

Ett redan klart Skånela tog emot ett redan nedflyttningsklart AIK i Vikingahallen. Även om Skånela inte gör en av sina bästa matcher så var det efter omständigheterna helt ok med två poäng:
– Inledningsvis är vi tveksamma i många moment och sett över 60 minuter är det ingen bra match förutom i vissa perioder. Men vi vinner och går runt på folk. Det tar vi med oss, sa tillträdande tränare Mattias Flodman.

Flodman ansåg att hans spelare var för bekväma både framåt och bakåt.
– Vi unnar oss för mycket vila. Åker på saker som vi inte ska göra och är inte beredda att göra saker fullt ut. Det är en svår match att spela med tanke på förutsättningarna. Vi vinner ändå behagligt.

Slutresultatet skrevs till 30-24 efter 14-13 i paus. Nu väntar ett kval till ligan. Flodman tror att hans mannar har en bra chans om man får träff. En nyckel är att man har båda sina målvakter, Kenan Omerovic och Marcus Nilsson i form.
– Det kommer vara superviktigt.

Målen
Lindberg 7, Näslund 6, Svarén 4, Källemyr 4, Lindholm 3, Lahdo 2, Wärnmark, Tapper, Nilsson, Fredriksson

centrum_host_helsida
storemore_helsida
pantamera_avc_helsida
oppethus_dec

Lindqvist tar över som herrtränare

Handboll Skånela IF presenterar idag Tim Lindqvist som den nya ansvariga tränaren för herrlaget efter Mattias Flodman. Lindqvist kommer att leda laget under säsongerna 24/25 och 25/26.

defacto_helsida

Wings bryter med David Lundmark

Ishockey David Lundmark, en långvarig figur i Wings organisation, går skilda vägar med A-laget. Beslutet, meddelat av sportchefen Björn Danielsson, innebär att Lundmark inte kommer att vara en del av A-lagets stab under resten av säsongen.

vinter_helsida
allsvenskan

Dubbla segrar för Skånela i helgen

Handboll Vikingahallen kokade av glädje när Skånelas damer säkrade säsongens första seger mot Alingsås, följt av herrlagets ansträngda men avgörande seger mot Drott.

joes-helsida
EXTRA

Lokala framgångar i elitfotbollen

Fotboll Daniel Söderberg blev på lördagen med om att spela upp Sandvikens IF i Superettan. Brodern Niklas spelar sedan tidigare i Öster som slutade fyra. Dessutom är Elias Hadaya kvalklar för Utsikten mot BP.

ica_helsida

Guld för Rosenberg i prestigefylld tävling

kampsport I helgen hölls Swedish Open G1 i Fyrishov, Uppsala för första gången, och evenemanget markerade en imponerande samling av världens bästa taekwondoutövare. Deltagare från hela världen, inklusive världs- och olympiska mästare, samlades för att tävla i denna prestigefyllda världsrankingtävling.

nrh_sigtuna

Triathlonstart i Arlandastad

Sport Svenska Triathlonförbundet har officiellt presenterat de första SM-tävlingarna för 2024, och det blir ett spännande år med två av triathlons mest klassiska lopp samt en relativt ny men omtyckt tävling. Säsongen kickar igång med Arlandastad Duathlon den 1 maj, som kommer att vara värd för SM och RM i duathlon.

connys_helsida
herrallsvenskan

Skånela Besegrar VästeråsIrsta

Handboll I en spännande match i Herrallsvenskan stod Skånela som segrare när de besegrade VästeråsIrsta med slutresultatet 29-26. Matchen bjöd på en imponerande insats från båda lagen, och Skånela lyckades säkra segern med en stark forcering under den sista delen av matchen.

hockeyettan

Wings-Enköping 4-1: Tredje Raka Segern för Wings

Ishockey Wings tog ännu en imponerande seger i Hockeyettan Östra när de besegrade Enköping med 4-1 i en spännande match som höll fansen på sina tår under hela spelet. Detta är Wings tredje raka seger och visar att laget är i fin form.

slottsby_helsida

Nya framgångar för Kim Taekwondo

kampsport Under lördagen avslutades Svenska Cupen 3 i Linköping, den sista tävlingen innan de svenska mästerskapen, SM, och en avgörande uppladdning inför uttagningen av landslaget.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

ica_outsider
storemore_out
centrum_outsider_host
vinter_outsider
ridskola_2020_outsider
swedol_outsider
connys
joes_outsider
slottsby_outsider
oppethus_out
nrh
pantamera_out