centrum_panorama_hostshopping
Foto: Insändarbild/Wings

Seger för Vallentuna mot Wings

I matchen mellan Vallentuna och Wings i Hockeyettan Östra slutade det med en knapp seger för Vallentuna med 3-2 inför en publik på 238 åskådare.

centrum_artikel_host

Matchen började med Wings som hade en inspirerande start de första fyra minuterna, men de verkade sedan bli något bekväma. Efter 5:02 fick Vallentuna en utvisning i den offensiva zonen, men deras powerplay var resultatlöst. Vid 8:30 åkte Wings på en utvisning när Emil Gabrielson blev utvisad, och en minut senare gjorde Vallentuna 1-0. Wings svarade dock snabbt när Dennis Von Walden kvitterade vid 9:63 på pass av Emil Gabrielson.

Vid 11:58 åkte Wings på en ny utvisning när Emil Hedström sköt pucken över plexiglaset, men de klarade utvisningen med ett bra box play. Resten av perioden var jämn och böljande, något som Wings inte var riktigt nöjda med. Skotten i den första perioden var 7-9.

I den andra perioden började det med att Wings fick en utvisning på Gustav Kapborg bara 18 sekunder in i perioden. Wings klarade utvisningen med bra boxplay. Efter 4:15 hade Wings en bra målchans när Gustav Eurenius, Mikael Hedlund och Tim Dackell samarbetade, men pucken dansade på mållinjen utan att gå in. Wings ökade tempot och hade flera längre anfall, men de satte för få skott på mål. Med bara 29 sekunder kvar i perioden slarvade Wings med pucken, och Vallentuna utnyttjade det för att göra 2-1. Skotten i den andra perioden var 13-10 till Wings.

I den tredje perioden hade Vallentuna några långa anfall i början. Efter 6:36 åkte Oscar Pentler ut för Wings i två minuter, och några sekunder senare gjorde Vallentuna 3-1. Vid 9:09 fick Vallentuna en utvisning, men Wings hade svårt att göra ett bra powerplay. Trots det gav Wings inte upp, och de reducerade till 3-2 med 8:27 kvar att spela efter mål av Sebastian Lindström på assist från Olle Dahlman och Emil Hedström. Med 6:17 kvar drog Emil Gabrielson på sig sin andra utvisning för kvällen, men Wings klarade även den med bra boxplay.

Vallentuna spelade bra de sista minuterna och höll Wings borta från att kvittera, vilket ledde till en sur förlust för Wings. Nästa match för Wings är ett derby hemma mot Brödernas/Väsby i Pinbackshallen. Väsby leder serien med fem raka segrar medan Wings har bara en seger på fem matcher och ligger på sjunde plats.

mp_helsida_eu
centrum_host_helsida
division 3

Procyon besegrar Märsta IK med 3-1

Fotboll I en spännande match mellan Procyon och Märsta IK i Division 3 Norra Svealand lyckades Procyon säkra segern med en stark 3-1-vinst. Matchen, som hölls på Procyons hemmaplan, bjöd på flera mål och dramatiska ögonblick.

connys_helsida
helgens matcher

Så spelar bygdens lag

Fotboll Kristi himmelfärdshelgen är en lång fotbollshelg som startar redan på onsdagen med RIK-Knivsta och avslutas på söndag.

Sigtunakampen är tillbaka

kampsport Efter en paus på 25 år återvände Sigtunakampen till Prästängshallen den 4:e maj, arrangerad av Sigtuna Budoklubb. Trots sin långa frånvaro visade tävlingen sig vara en imponerande återkomst, med 163 deltagare från 23 judoklubbar över hela landet.

pantamera_avc_helsida
division 6

Målrikt och intensivt möte mellan SIF-Rimbo

Fotboll En intensiv fotbollsmatch mellan Sigtuna IF-Rimbo visade sig vara en händelserik tillställning med många kort och några utvisningar. Matchen, som spelades över 90 minuter, bjöd på flera mål och en del dramatik på planen.

sigtunakampen_helsida

Imponerande insatser på internationell tävling

Fotboll President's Cup, en av världens största tävlingar som varje år hålls i olika länder, har dragit igång med full kraft. Kim Taekwondo har varit på plats sedan i torsdags och tävlingen avslutas under söndagen.

eldsjal2024_helsida
helgens matcher

Så spelar bygdens lag

Fotboll Fotbollsfansen i Sigtuna kommun förbereder sig för en helg fylld med spänning och action när flera matcher är planerade på lokala planer. Här är en sammanfattning av de kommande matcherna:

RA19 slutade åtta på JSM

Innebandy Rosersberg Arlanda IBK's herrjuniorlag, RA19, visade prov på imponerande spel under helgens Junior-SM (JSM) och tog hem en hedrande 8:e plats i Sverige.

helgens matcher

Så spelar bygdens lag

Fotboll Redan på fredagskvällen var två av bygdens lag igång. Märsta IK spelade 1-1 mot Roslagsbro och Sigtuna IF vann borta i Uppsala mot Gränby.

division 3

Oavgjort för Märsta IK i Upplandsderbyt

Fotboll En spännande match utspelades på Midgårdsvallen i Märsta när Märsta IK mötte Roslagsbro i Division 3 Norra Svealand. Matchen slutade oavgjort, 1-1, efter en intensiv kamp på planen.

Fler ska lockas till aktivitet och idrott

Sport Region Stockholm har skapat en plan för att få fler människor att vara aktiva och idrotta. Målet är att göra befolkningen friskare, stärka gemenskapen och göra Stockholm ännu mer attraktivt.

RA19 Herrjuniorer klara för SM-slutspel

Innebandy RA19:s herrjuniorer kommer helgen 19-21 april att göra upp om SM-titeln i IFU Arena, Uppsala: - Vi har som lag haft en väldigt bra säsong där vi endast förlorat en match, säger lagkapten William Christoffersen.

Rosenberg vann Serbia Open

kampsport I helgen deltog Kim Taekwondo i den prestigefyllda Världsrankingtävlingen Serbia Open i Belgrad med tre tävlande i spetsen. Två av dem tävlar fortfarande för att säkra en plats i landslaget inför det kommande EM i Albanien.

helgens matcher

Nu är serierna igång

Fotboll Bygdens lag har inlett seriespelet. De regionala serierna förra veckan och de lokala nu i helgen. Redan på fredagskvällen vann Sigtuna IF på Prästängarna mot Frösunda med 6-2!

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

ridskola_2020_outsider
nrh_sigtuna
sigtunakampen_outsider
mp_eu_outsider
eu_valet_outsider
centrum_outsider_host
pantamera_out
eldsjal2024_out
connys