moderat_sep_pan
Foto: Magnus Granhagen
Foto: Magnus Granhagen
Foto: Magnus Granhagen

Seger för Skånela i Svenska Cupen

Skånela IF vann i Svenska Cupen på söndagen mot Kungsängens SK med 29-26: - Bra och jämn match, kul att vinna, sa tränare Fredrik "Chippen" Söderberg Wernheim efter matchen.

centrum_artikel_host

Det såg illa ut för Skånela i första halvlek när gästerna Kungsängen ledde med 10-5 efter 16 minuter. Skånela åt upp ledningen till paus där man faktiskt var i ledningen 14-13.
– Vi är sega i första, sen får vi kontra på dem och de tapar sitt spel, i andra drar vi ifrån men måste bli bättre på att vårda boll och styra bort dem, konstaterade tränare Fredrik Söderberg Wernheim.

Skånela ledde komfortabelt i andra för det mesta med 3-5 bollar, först med två minuter kvar var ledningen bara två mål men Skånela hade läget under kontroll. Söderberg Wernheim menade att det var en typisk andramatch för sitt lag. Han passade på att lyfta Ella Paldan i målet som kom in och gjorde en fin insats.
– Fantastisk match av Ella, hon räddar oss många gånger.

Målen
Kou Aune 6, Tenggren 6, Huusko Smeds 4, Vojbacke 4, Libom 3, Wiberg 3, Lindgren 2, Kardell 1

centrum_sommar2022_helsida
helgens matcher

Så spelar bygdens lag

Fotboll Mycket står på spel denna helg för bygdens lag. Märsta IK kan säkra minst kval, FC Arlanda kan ta klivet upp i tvåan och Märsta Syrianska jagar nytt kontrakt.

connys_helsida
defacto_helsida
pantamera_avc_helsida
Premiärextra!

Möter nykomlingen i premiär

Handboll Skånela beger sig till Solna på söndagen för att möta nykomlingen AIK: - Kul att vara igång efter en stökig försäsong, säger tränare Jimmy Karlsson.

ungdomsarbete_helsida
toppbanner
valet2022

Idrotten i skymundan under valet

Sport Den idrottspolitiskt debatten har hamnat i skymundan under valet men i samband med valdebatten framkom att det finns en del alternativ beroende på vilka som hamnar i kommunledningen.

Så spelar bygdens lag

Fotboll Märsta IK spelade seriefinal på fredagskvällen mot Fanna, FC Arlanda spelar toppmöte mot Viggbyholm på lördagen. Serierna rullar vidare september ut!

helgens matcher

Så spelar bygdens lag

Fotboll Toppstriden går vidare för Märsta IK och FC Arlanda. Det återstår 4-5 matcher för de flesta av bygdens lag innan serierna summeras.

Idrottsanläggningar kan få sponsrade namn

Sport Midgårdsvallen, Pinbackshallen, Ekillahallen, Ansgarsvallen... Klassiska namn på anläggningar som nu kan gå i graven när det blir möjligt för företag att köpa upp rätt till att namnge anläggningen.

fotbollssvepet

Så gick det för bygdens lag

Fotboll Märsta IK ångar på i fyran och är allt jämt tvåa, FC Arlanda vann sinn match i Division 3. Här hittar du resultat för bygdens lag.

division 3

Befäster serieledning

Fotboll FC Arlanda befäster sin serieledning i Division 3 efter 2-0 hemma mot Sundbyberg på lördagen.

Fyra från Wings i TV-Pucken

Ishockey Wingsspelarna Liam Wahlström, Oscar Bröms, Timujin Nilsson och Ville Pitkänen har tagits ut till TV-Pucken för Uppland: - Jag är glad och tacksam att jag fått äran att vara med Upplands TV-puck lag och förtroendet att få vara assisterande kapten, säger Oscar Bröms till märsta.nu

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

ridskola_2020_outsider
centrum_sommar_outsider2022
connys
galan_outsider
arbete_outsider
swedol_outsider
pantamera_out
nrh