defacto_pan2020
Foto: Magnus Granhagen

Seger för Skånela efter vändning sista kvarten

I den viktiga matchen kring kvalstrecket vann Skånela med 30-26 hemma mot Varberg: - Det var en viktig match, konstaterade tränare Jimmy Karlsson.

centrum_artikel_host

Skånela var i ledning stora delar av matchen även om gästerna Varberg ibland var uppe och störde Skånela, bland annat med en tvåmålsledning med en kvart kvar att spela.
– Vi har stark moral, ligger under med 2-3 bollar men vänder ändå. Vi gör lite justeringar som ger resultat. Vi har många sätt att vinna matcher, 6-0, 5-1, 7-6 och så vidare. Flera som kan prestera och leverera, sa tränare Jimmy Karlsson efter matchen.

Varberg hade den hetaste målvakten samtidigt som Skånela brände för mycket frilägen. Något som oroar Jimmy Karlsson för framtiden.
– Vi har bränt frilägen flera matcher i följd.

I övrigt var det stabilt bakåt, man bjöd inte på tekniska fel och var stabila. Gör 30 men hade önskar fler räddningar från målvakterna Kenan Omerovic och Marcus Nilsson.

Målen
Näslund 8, Källemyr 6, Tapper 4, Lindberg 4, Nielsen 2, Wärnmark 1

pantamera_avc_helsida
herrallsvenskan

Skickade ner rivalen i Division 1

Handboll Skånela satte spiken i kistan för Rimbos allsvenska sejour, under fredagen besegrade man antagonisterna från landet och skickade samtidigt ner dem i Division 1.

joes-helsida
connys_helsida

Jimmy Karlsson ny klubbchef

Handboll Skånela IF har utsett avgående tränaren Jimmy Karlsson till ny klubbchef: - Jag är mycket glad och stolt över att ha fått detta erbjudande. Det är med den största respekt och ödmjukhet jag valt att tacka ja till denna chans, säger Karlsson i ett uttalande.

defacto_helsida

Lyckat projekt med Spring och lek i Rosersberg

Sport Spring och lek som sedan i höstas drivs som ett samarbete mellan kommunen och Rosersbergs IK uppges vara ett lyckat projekt: - För Sigtuna kommuns del var det självklart att vara med och stötta det här initiativet från Rosersbergs IK. För oss är det jätteviktigt att på olika sätt kunna bidra till att barns möjligheter till god hälsa och ett aktivt liv främjas, säger Monica Fries.

dack_helsida
damallsvenskan

Säkrat kval för Skånela

Handboll Skånela tog en poäng av seriesegraren Aranäs och är därmed klara för kval: - En viktig poäng, skönt inför sista omgången, sa tränare Fredrik "Chippen" Söderberg Wernheim efter slutsignalen.

EXTRA

Historisk bedrift av RA19 – Kvalar till Allsvenskan

Innebandy Den gångna helgen blev RA19 klara för kval till Allsvenskan: - Ett historiskt sådant då varken Rosersberg eller Arlanda tidigare haft damerna i ett Allsvenskt kval så det är självklart riktigt kul, säger tränare Daniel Eklund.

centrum_host_helsida
ica_helsida
hockeyettan

Säsongen över för Wings

Ishockey Som väntat krävdes en bedrift av Wings mot Vännäs med tre poäng och mål för att knipa play off-plats. Det blev bara två och därmed spelar det ingen roll för Wings vad som händer i Kalix.

Wiggan taggat trots att skyttekungen lämnat

Fotboll Wigör tar nya tag i årets Division 7, men man får göra det utan sin notoriske målskytt Oskar Brask som lämnat för studier i Umeå: - Vi är riktigt spända inför kommande säsong. Det var en besvikelse att vi inte lyckades nå hela vägen förra året, men vi har knutit näven i fickan och har satt upp som mål att vinna serien i år, säger tränare Viktor Brask.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

dack_outsider
pantamera_out
nrh
joes_outsider
centrum_outsider_host
connys
swedol_outsider
ridskola_2020_outsider
ica_outsider