vinter_pan

Sedan 2018: 24 skjutningar i kommunen

Sedan 2018 har det skjutits 24 gånger i kommunen, och tre människor har avlidit.

centrum_artikel_host

Siffror som SVT Nyheter sammanställt visar att det i kommunen sedan 2018 inträffat 24 skjutning i kommunen, 22 av dessa har skett i Märsta/Valsta, två i Sigtuna. Tre personer har avlidit och åtta har skadats till följd av skjutningarna. Samtliga tre dödsskjutningar skedde under en period av sex månader under oktober-mars 2020/21. Flest antal skjutningar inträffade 2020 med tio stycken. I år är det fyra skjutningar hittills. 2018 inträffade fem skjutningar, samma antal var det 2019.

vinter_helsida
ica_helsida

Tekniska Problem Störde VMA-testet

Nyheter Måndagens välkända VMA-test (Viktigt Meddelande till Allmänheten) ställdes inför oväntade tekniska hinder, vilket resulterade i att varningssignalen inte nådde stora delar av centrala Stockholm och norra delar av länet.

joes-helsida

Misstänkt brand i byggbarack

Blåljus Tidigt på morgonen den 5 december rapporterades en brandincident i Steninge slottsby, där en byggbarack på Mejeriets väg engagerade räddningstjänsten och polisen.

defacto_helsida
storemore_helsida
pantamera_avc_helsida
wenngarn_jul_helsida

Konkurserna ökar med 59 procent i kommunen: Uppgifter från UC

Notiser Under de elva första månaderna i år har konkurserna i kommunen skjutit i höjden och nått en ökning på hela 59 procent jämfört med föregående år. Enligt färska siffror från UC, ett kreditupplysningsföretag, har antalet konkurser ökat dramatiskt från 29 till 46.

connys_helsida
centrum_host_helsida

Långa lastbilar kan få köra genom kommunen

Nyheter En banbrytande förändring i svensk vägtrafik kommer träda i kraft den 1 december när lastbilar får en utökad längd på upp till 34,5 meter. Detta innebär att fordonen nu kan bli nästan tio meter längre än tidigare tillåtet.

slottsby_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

wnngarn_jul_outsider
storemore_out
ridskola_2020_outsider
centrum_outsider_host
swedol_outsider
vinter_outsider
nrh_sigtuna
slottsby_outsider
connys
pantamera_out
ica_outsider
joes_outsider