centrum_panorama_hostshopping
Gräsklippare och utemöbler är vanliga saker som tjuvarna är ute efter. Foto: Genrebild

Se upp med trädgårdsstölder

Det är inte bara varning för tjuven inne i huset utan även trädgårdsstölder förekommer.

centrum_artikel_host

Enligt försäkringsbolaget IF finns ett snittvärde i trädgården på ca 13000 kronor bestående av bland annat möbler, redskap, grillar och maskiner. Det mesta är olåst. Värdet på föremålen hos stockholmarna uppskattas till 17000 kronor. I var tionde trädgård i Stockholm uppskattar man att det står föremål till ett värde av 50 000 kronor.
– Många tänker inte på stöldrisken i sina trädgårdar. Men moderna grillar kan kosta åtskilliga tusenlappar och även självgående gräsklippare, som är mycket populära, går på omkring 15 000 kronor. Dyra saker är självklart av intresse för tjuvar, säger Caroline Uliana, informationschef på If i ett pressmeddelande.

Enligt If har 17 procent någon gång uppgett att de drabbats av stölder från sin trädgård. Där det finns störst värden är tjuvarna som mest aktiva. Stockholmare är mest drabbade i landet, var femte stockholmare har råkar ut för stöld. If ersätter stölder från trädgården om det står olåst ifall man har en oturs eller allriskskydd.
– Självklart ska man kunna ha utemöbler och liknande stående i trädgården. En trädgård är till för att användas och vistas i. Men det kan vara en god idé att exempelvis rulla in grillen i garaget eller förrådet då man reser bort, säger Caroline Uliana.

defacto_helsida
ica_helsida
dack_helsida
connys_helsida
joes-helsida
pantamera_avc_helsida
hamnplanen

Axelsson: Kommunledningen har gjort fel på alla punkter

Politik Marie Axelsson riktar nu skarp kritik mot kommunledningen efter beslutet att pausa restaurangen på Hamnplan: - Den moderatledda kommunledningen som styr i minoritet har gjort fel på alla punkter i detta ärende hittills och nu till slut inser de sitt stora misstag, säger Axelsson.

centrum_host_helsida
hamnplanen

Restaurang på hamnplan pausas

Nyheter Planerna för en restaurang på Hamnplan pausas tillfälligt efter beslut i samhällsbyggnadskontoret: - Vi tycker fortfarande att en restaurang på Hamnplan vore det bästa, men kostnaderna för detta har dragit iväg rejält på grund av omvärldsfaktorer som vi ju alla känner till. Vi stoppar inte projektet men har valt att pausa det, säger kommunstyrelsens ordförande Olov Holst.

pendelkaoset

Beslut om tågvärdar står fast

Politik Region Stockholm har beslutat beslutet om att avskaffa tågvärdarna står kvar, något som Vänsterpartiet kritiserar: - Efter de senaste veckornas kaos i trafiken borde det vara uppenbart för alla inblandade att avvecklingen av tågvärdarna är ett stort misstag. Tyvärr förstår inte regionens styre det, uppger Anna Sehlin (V), gruppledare.

Stadsdelsmammor ska synas ute

Nyheter Sigtuna kommun har anställt fyra så kallade stadsdelsmammor som ska finnas ute bland allmänheten och sprida kunskap om samhällsservice och öka känslan av delaktighet hos utrikesfödda.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

pantamera_out
ridskola_2020_outsider
ica_outsider
swedol_outsider
centrum_outsider_host
joes_outsider
connys
dack_outsider
nrh