SD tar plats i kommunledningen

Sverigedemokraterna ersätter Liberalerna och Centerpartiet i kommunledningen, detta sedan Liberalerna och Centerpartiet hoppat av för några veckor sedan: - Det skadade förtroendet mellan partierna i kommunledningen efter C och L’s avhopp gjorde det omöjligt att fortsätta samarbeta i tidigare konstellation, uppger den nya konstellationen i ett pressmeddelande.

centrum_artikel_host

För några veckor sedan hoppade Liberalerna och Centerpartiet av kommunledningen på grund av Olov Holst (M). Holst hoppade sedermera själv av för att enligt honom själv rädda kommunledningen. Men på tisdagen meddelas att det blir en ny kommunledning utan Centerpartiet och Liberalerna. Enligt ett pressmeddelande från den nya kommunledningen är förtroendet skadat.
– Att förhandlingarna också ledde till att Sigtuna nu kan styras av en kommunledning med egen majoritet tryggar det framtida arbetet för en ännu bättre kommun, står det i ett pressmeddelande från Moderaterna, Samling för Sigtuna, Kristdemokraterna och Sverigedemokraterna.

Den nya kommunledningen kommer att säkra en budget för 2024. Något som klubbas på fullmäktige 30 december. Beskedet innebär att Liberalerna och Centerpartiet nu blir en del av oppositionen tillsammans med bland annat Socialdemokraterna. Moderaterna uppger i mail till märsta.nu att man arbetar med att ta fram en ny kommunstyrelseordförande. Tillsvidare är det Mats Weibull som leder kommunstyrelsens arbete.

pantamera_avc_helsida
storemore_helsida
ica_helsida

Övervåningarna öppnas upp på Mälartåg

Notiser Från och med torsdagkväll och successivt under natten mot fredag den 8 december kommer övervåningarna på Mälartågs dubbeldäckare att åter öppnas för resenärer. Detta sker efter att en säkerhetsutredning konstaterat att ingen säkerhetsrisk föreligger.

centrum_host_helsida
connys_helsida
slottsby_helsida

Tekniska Problem Störde VMA-testet

Nyheter Måndagens välkända VMA-test (Viktigt Meddelande till Allmänheten) ställdes inför oväntade tekniska hinder, vilket resulterade i att varningssignalen inte nådde stora delar av centrala Stockholm och norra delar av länet.

joes-helsida

Misstänkt brand i byggbarack

Blåljus Tidigt på morgonen den 5 december rapporterades en brandincident i Steninge slottsby, där en byggbarack på Mejeriets väg engagerade räddningstjänsten och polisen.

wenngarn_jul_helsida
defacto_helsida

Konkurserna ökar med 59 procent i kommunen: Uppgifter från UC

Notiser Under de elva första månaderna i år har konkurserna i kommunen skjutit i höjden och nått en ökning på hela 59 procent jämfört med föregående år. Enligt färska siffror från UC, ett kreditupplysningsföretag, har antalet konkurser ökat dramatiskt från 29 till 46.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

centrum_outsider_host
swedol_outsider
slottsby_outsider
connys
nrh_sigtuna
wnngarn_jul_outsider
storemore_out
pantamera_out
ica_outsider
ridskola_2020_outsider
joes_outsider