eldsjal2024_pan

SD tar plats i kommunledningen

Sverigedemokraterna ersätter Liberalerna och Centerpartiet i kommunledningen, detta sedan Liberalerna och Centerpartiet hoppat av för några veckor sedan: - Det skadade förtroendet mellan partierna i kommunledningen efter C och L’s avhopp gjorde det omöjligt att fortsätta samarbeta i tidigare konstellation, uppger den nya konstellationen i ett pressmeddelande.

centrum_artikel_host

För några veckor sedan hoppade Liberalerna och Centerpartiet av kommunledningen på grund av Olov Holst (M). Holst hoppade sedermera själv av för att enligt honom själv rädda kommunledningen. Men på tisdagen meddelas att det blir en ny kommunledning utan Centerpartiet och Liberalerna. Enligt ett pressmeddelande från den nya kommunledningen är förtroendet skadat.
– Att förhandlingarna också ledde till att Sigtuna nu kan styras av en kommunledning med egen majoritet tryggar det framtida arbetet för en ännu bättre kommun, står det i ett pressmeddelande från Moderaterna, Samling för Sigtuna, Kristdemokraterna och Sverigedemokraterna.

Den nya kommunledningen kommer att säkra en budget för 2024. Något som klubbas på fullmäktige 30 december. Beskedet innebär att Liberalerna och Centerpartiet nu blir en del av oppositionen tillsammans med bland annat Socialdemokraterna. Moderaterna uppger i mail till märsta.nu att man arbetar med att ta fram en ny kommunstyrelseordförande. Tillsvidare är det Mats Weibull som leder kommunstyrelsens arbete.

aldreomsorg_helsida
centrum_host_helsida
storemore_helsida

Bevakningsbolaget Avarn riskerar böter

Nyheter Transports skyddsombud har slagit larm om bristerna i arbetsmiljön till Arbetsmiljöverket. Efter en inspektion på Arlanda flygplats riskerar bevakningsbolaget Avarn Security böter på upp till 100 000 kronor om inga åtgärder vidtas.

spedition_helsida

Stor risk för gräsbrand i Sigtuna kommun

Notiser Under fredagen varnar SMHI för en hög risk för gräsbrand i Sigtuna kommun och omkringliggande områden. Det torra vädret har ökat risken för att gräsbränder lätt kan uppstå och spridas i det torra fjolårsgräset.

eldsjal2024_helsida
connys_helsida
pantamera_avc_helsida
steningekompani_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

pantamera_out
stentekompani_outsider
connys
outsider_aldreomsorg
eldsjal2024_out
centrum_outsider_host
spedition_outsider
ridskola_2020_outsider
storemore_out
nrh_sigtuna