nationaldagen_pan
Rune Öhlund (SD)Foto: SD Facebook

(SD) tänker inte vara ”nyttiga idioter” längre

Sverigedemokraterna aviserar att man inte längre kommer att rösta med kommunledningen efter Olov Holsts avhopp.

centrum_artikel_host

Olov Holst och Sverigedemokraterna ska ha haft en överenskommelse sedan 2017, det medger gruppledare Rune Öhlund (SD) för UNT.se. Nu när Holst avgått så är det inte längre säkert att den borgerliga kommunledningen får Sverigedemokraternas röster. Man har ställt 5-6 konkreta krav för att rösta på kommunledningen i fortsättningen. Det handlar om ett liknande upplägg som SD har i Norrtälje med 1,5 kommunalråd och flera ordförandeposter. Ett svar som SD inte fått svar på. Enligt UNT har varken Centerpartiet eller Liberalerna fått något kravmeddelande från Sverigedemokraterna. Liberalernas gruppledare Pernilla Bergqvist uppger att man inte tänker samarbeta med SD.

Öhlund poängterar att man inte tänker fortsätta som idag och vara ”nyttiga idioter”:
– Jag får samtal från mina väljare, de undrar ”varför får ni inte bestämma något”. En del av väljare säger att de lika gärna kan vara moderater om vi gör som M säger, uppger Öhlund för UNT.

Kommunledningen har idag 29 mandat, oppositionen 24, SD har 8. Man kan således välja att fälla kommunledningen i samband med kommande budgetfullmäktige. Oppositionsrådet Marie Axelsson (S) deklarerar att man inte styr med SD och att en situation där SD skapar oreda och kaos inte är bra. I så fall får man se över en bredare mittenkoalition menar Axelsson.

bygdensdag_helsida
eldsjal2024_helsida

Axelssons motion om lustgasförbud får stöd

Nyheter Kommunstyrelsen har ett viktigt steg i kampen mot missbruk av lustgas genom att bifalla Socialdemokraternas motion om förbud mot dess användning i berusningssyfte. Förslaget, framlagt av Marie Axelsson (S), har stöd från kommunstyrelsen, där Moderaterna har majoritet tillsammans med Sverigedemokraterna, Kristdemokraterna och Samling för Sigtuna.

seniormassa_pan
mp_helsida_eu
1:a maj

Så firades första maj i Valsta

Nyheter Socialdemokraterna höll 1 maj-firande i Valsta Centrum. LO:s ungsekreterare Elsa Alm höll tal tillsammans med Marie Axelsson och Ann-Bly Lässman.

Liberalerna starta om seniorrådet i kommunen

Nyheter Liberalerna vill att seniorrådet som lades ner 2020 återupptas: – Äldre, som utgör en växande andel av befolkningen, har specifika behov och erfarenheter som måste beaktas för att Sigtuna kommun ska kunna erbjuda tjänster och stöd som verkligen möter deras förväntningar och förbättrar deras livskvalitet, uppger Liberalernas ordförande Anders Eriksson för tidningen Senioren.

pantamera_avc_helsida
connys_helsida
centrum_host_helsida
eu-valet

Pinbackshallen ny plats för förtidsröstningen

Nyheter Inför det kommande valet till Europaparlamentet den 9 juni introducerar Sigtuna kommun nya möjligheter för förtidsröstning. Från och med den 22 maj kommer väljare att kunna förtidsrösta i Pinbackshallen, vilket är en nyhet för i år.

Klart med Tamsons som oppositionsregionråd

Nyheter Den moderata regionfullmäktigegruppen har enhälligt valt Kristoffer Tamsons till ny gruppledare och oppositionsregionråd i Region Stockholm. Axel Conradi har valts till vice gruppledare. Besluten fattades under gruppens möte på onsdagskvällen.

eu-valet

Liberalernas EU-kandidat besökte Sigtuna

Nyheter Under lördagen gjorde Liberalernas kandidat till EU-parlamentet, Anna Maria Corazza Bildt, ett besök i Sigtuna. Tillsammans med lokala liberaler engagerade de sig i samtal med sigtunaborna för att diskutera Liberalernas politik och varför de förtjänar deras röst inför EU-valet den 9 juni.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

bygdensdag_outsider
connys
seniormassa_outsider
eldsjal2024_out
nationaldag_outsider
pantamera_out
eu_valet_outsider
centrum_outsider_host
ridskola_2020_outsider
nrh_sigtuna