vinter_pan
Rune Öhlund (SD)Foto: SD Facebook

(SD) tänker inte vara ”nyttiga idioter” längre

Sverigedemokraterna aviserar att man inte längre kommer att rösta med kommunledningen efter Olov Holsts avhopp.

centrum_artikel_host

Olov Holst och Sverigedemokraterna ska ha haft en överenskommelse sedan 2017, det medger gruppledare Rune Öhlund (SD) för UNT.se. Nu när Holst avgått så är det inte längre säkert att den borgerliga kommunledningen får Sverigedemokraternas röster. Man har ställt 5-6 konkreta krav för att rösta på kommunledningen i fortsättningen. Det handlar om ett liknande upplägg som SD har i Norrtälje med 1,5 kommunalråd och flera ordförandeposter. Ett svar som SD inte fått svar på. Enligt UNT har varken Centerpartiet eller Liberalerna fått något kravmeddelande från Sverigedemokraterna. Liberalernas gruppledare Pernilla Bergqvist uppger att man inte tänker samarbeta med SD.

Öhlund poängterar att man inte tänker fortsätta som idag och vara ”nyttiga idioter”:
– Jag får samtal från mina väljare, de undrar ”varför får ni inte bestämma något”. En del av väljare säger att de lika gärna kan vara moderater om vi gör som M säger, uppger Öhlund för UNT.

Kommunledningen har idag 29 mandat, oppositionen 24, SD har 8. Man kan således välja att fälla kommunledningen i samband med kommande budgetfullmäktige. Oppositionsrådet Marie Axelsson (S) deklarerar att man inte styr med SD och att en situation där SD skapar oreda och kaos inte är bra. I så fall får man se över en bredare mittenkoalition menar Axelsson.

centrum_host_helsida
joes-helsida

Tekniska Problem Störde VMA-testet

Nyheter Måndagens välkända VMA-test (Viktigt Meddelande till Allmänheten) ställdes inför oväntade tekniska hinder, vilket resulterade i att varningssignalen inte nådde stora delar av centrala Stockholm och norra delar av länet.

connys_helsida

Misstänkt brand i byggbarack

Blåljus Tidigt på morgonen den 5 december rapporterades en brandincident i Steninge slottsby, där en byggbarack på Mejeriets väg engagerade räddningstjänsten och polisen.

vinter_helsida
ica_helsida
defacto_helsida

Konkurserna ökar med 59 procent i kommunen: Uppgifter från UC

Notiser Under de elva första månaderna i år har konkurserna i kommunen skjutit i höjden och nått en ökning på hela 59 procent jämfört med föregående år. Enligt färska siffror från UC, ett kreditupplysningsföretag, har antalet konkurser ökat dramatiskt från 29 till 46.

storemore_helsida
slottsby_helsida
pantamera_avc_helsida

Långa lastbilar kan få köra genom kommunen

Nyheter En banbrytande förändring i svensk vägtrafik kommer träda i kraft den 1 december när lastbilar får en utökad längd på upp till 34,5 meter. Detta innebär att fordonen nu kan bli nästan tio meter längre än tidigare tillåtet.

Polisen varnar nu för bildelsstölder

Nyheter Ett ökande antal stölder av airbags, rattar, navigationsutrustning och byggmaskiner skapar oro i Sigtuna, Upplands Väsby och Sollentuna. Företagsbilar och fordon med kostsamma verktygsuppsättningar är särskilt utsatta för denna typ av brott.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

centrum_outsider_host
swedol_outsider
joes_outsider
vinter_outsider
pantamera_out
slottsby_outsider
connys
ica_outsider
nrh_sigtuna
ridskola_2020_outsider
storemore_out