(SD) kräver plats i kommande kommunledning

Sverigedemokraterna vill inte vara stödparti utan att få plats i styrelser och nämnder.

centrum_artikel_host

Kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M) har avgått. Med honom riskerar nu hela koalitionen att falla. Anledningen är att Sverigedemokraterna inte vill stödja kommunledningen om inte Holst är kvar. SVT Stockholm rapporterar att man stöttat styret utan några andra motkrav än att i förväg bli informerade om politiska förslag.
– Ja, det var en personlig överenskommelse mellan mig och Olov Holst. Nu har han avgått. Då ska det avspegla sig att SD blev tredje största parti kommunen, säger gruppledare Rune Öhlund enligt SVT.

Kravet ska nu vara en post som vice ordförande i Kommunstyrelsen eller ordförande poster i nämnderna. Moderaterna vill inte kommentera SD:s krav om att få ingå i en kommunledning.

slottsby_helsida
joes-helsida
wenngarn_jul_helsida
storemore_helsida

Övervåningarna öppnas upp på Mälartåg

Notiser Från och med torsdagkväll och successivt under natten mot fredag den 8 december kommer övervåningarna på Mälartågs dubbeldäckare att åter öppnas för resenärer. Detta sker efter att en säkerhetsutredning konstaterat att ingen säkerhetsrisk föreligger.

pantamera_avc_helsida
centrum_host_helsida
defacto_helsida

Tekniska Problem Störde VMA-testet

Nyheter Måndagens välkända VMA-test (Viktigt Meddelande till Allmänheten) ställdes inför oväntade tekniska hinder, vilket resulterade i att varningssignalen inte nådde stora delar av centrala Stockholm och norra delar av länet.

connys_helsida

Misstänkt brand i byggbarack

Blåljus Tidigt på morgonen den 5 december rapporterades en brandincident i Steninge slottsby, där en byggbarack på Mejeriets väg engagerade räddningstjänsten och polisen.

ica_helsida

Konkurserna ökar med 59 procent i kommunen: Uppgifter från UC

Notiser Under de elva första månaderna i år har konkurserna i kommunen skjutit i höjden och nått en ökning på hela 59 procent jämfört med föregående år. Enligt färska siffror från UC, ett kreditupplysningsföretag, har antalet konkurser ökat dramatiskt från 29 till 46.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

wnngarn_jul_outsider
pantamera_out
centrum_outsider_host
swedol_outsider
storemore_out
ridskola_2020_outsider
slottsby_outsider
ica_outsider
connys
nrh_sigtuna
joes_outsider