eu_valet_panorama

(SD) kräver plats i kommande kommunledning

Sverigedemokraterna vill inte vara stödparti utan att få plats i styrelser och nämnder.

centrum_artikel_host

Kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M) har avgått. Med honom riskerar nu hela koalitionen att falla. Anledningen är att Sverigedemokraterna inte vill stödja kommunledningen om inte Holst är kvar. SVT Stockholm rapporterar att man stöttat styret utan några andra motkrav än att i förväg bli informerade om politiska förslag.
– Ja, det var en personlig överenskommelse mellan mig och Olov Holst. Nu har han avgått. Då ska det avspegla sig att SD blev tredje största parti kommunen, säger gruppledare Rune Öhlund enligt SVT.

Kravet ska nu vara en post som vice ordförande i Kommunstyrelsen eller ordförande poster i nämnderna. Moderaterna vill inte kommentera SD:s krav om att få ingå i en kommunledning.

mp_helsida_eu
eldsjal2024_helsida
seniormassa_pan

Uppmaning att spara vatten: Hög vattenförbrukning

Nyheter I norra Storstockholm går det åt ovanligt mycket dricksvatten just nu. Norrvatten, som förser 14 kommuner i området med dricksvatten, uppmanar nu både privatpersoner och verksamheter att spara på kranvattnet. Detta är nödvändigt för att vattenverket ska kunna producera tillräckligt med vatten för alla.

connys_helsida
pantamera_avc_helsida
centrum_host_helsida
bygdensdag_helsida

Sigtunas rådhus fyllde 280 år

Nyheter I lördags firade Sigtuna en viktig milstolpe – det var 280 år sedan Sigtuna Rådhus invigdes av Eric Kihlman den 18 maj 1744. Detta historiska ögonblick markerades av invånarna med glädje och stolthet över stadens rika kulturarv.

Extra

Sigtunas befolkning minskade

Nyheter Sigtuna kommun upplevde en befolkningsminskning med 31 personer under första kvartalet 2024, vilket är den största minskningen under ett kvartal på hela 2000-talet. Trots att fler barn föddes än personer dog, var det fler som flyttade från kommunen än till den, vilket resulterade i en minskning av invånarantalet.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

nationaldag_outsider
eldsjal2024_out
pantamera_out
ridskola_2020_outsider
connys
centrum_outsider_host
seniormassa_outsider
eu_valet_outsider
nrh_sigtuna
bygdensdag_outsider