moderat_fokus_pan
Foto: Sigtuna kommun/Pressbild

Sätunaskolan stängde ner-Inför distansundervisning

Sätunaskolan stänger ner och går över till distansundervisning på grund av hög smittspridning.

centrum_artikel_host

Unt.se rapporterar att låg- och mellanstadieskolan Sätunaskolan stänger ner och går över på distansundervisning för sina elever. Det var under onsdagen som vårdnadshavare fick besked om att man inte skulle lämna sina barn på skolan på torsdagen. All undervisning skulle istället ske på distans förutom för barn med särskilda behov.

Stängningen skedde enligt tidningen efter rekommendation från smittskyddsläkaren i Region Stockholm, detta trots att smittspridning bland barn inte sägs ske. Men skolan har den senaste veckan haft flera fall av covid-19 bland personalen.
– Jag vet att det finns diskussioner bland forskare om barn smittar eller inte. Men vi har i samråd med smittskydd Stockholm tagit det här beslutet. Vi måste lita på deras rekommendation, uppger Pernilla Bergqvist (L), ordförande barn- och ungdomsnämnden, till tidningen.

Flera elever ska också vara frånvarande på grund av förkylningssymtom. Dessa har uppmanats att testa sig. Föräldrar ska nu vara oroliga för hur de ska vara hemma från jobb med sina yngre barn, fritids på skolan håller öppet endast för de med samhällsviktiga yrken enligt definitionen av MSB.

Just nu är högstadieskolor på partiell distans, det vill säga årskurser turas om att vara på skolan respektive på distans varannan vecka. Sätunaskolan hoppas man kunna öppna igen 12/2.

moderat_fokus_helsida
ica_helsida
pantamera_avc_helsida
defacto_helsida

Sydkorea vill lära av Sigtunas barnomsorg

Nyheter Sydkorea står inför en utmaning när det kommer till den minskande födelsetal i landet, och politikerna letar nu efter lösningar genom att satsa på högkvalitativ barnomsorg. För att hitta inspiration har de vänt sig till de nordiska länderna och specifikt till Sigtuna kommun i Sverige.

sap_sep23_helsida

Misstänkt för olaga intrång och hot greps av Polisen

Blåljus En man har gripits inom kommunen av polisen efter misstankar om olaga intrång och hot mot ett brottsoffer på hans före detta arbetsplats. Händelsen utspelade sig tidigt på morgonen den 18 september, då polisen snabbt agerade för att lösa fallet.

Långtidsarbetslösheten ökar

Nyheter Nyligen släppta arbetsmarknadsstatistik visar att långtidsarbetslösheten i Sigtuna kommun har ökat under den senaste månaden. Samtidigt har den jämfört med samma period föregående år minskat något, enligt rapporter från arbetsförmedlingen.

nrh_sigtuna

Inga fall av svinpest i kommunen

Nyheter Ett utbrott av afrikansk svinpest har satt svenska myndigheter på högsta beredskap. Med konsekvenser som hotar grisnäringen, friluftslivet, jaktsäsongen och skogsbruket, är det en utmaning som kräver både omedelbara åtgärder och samhällets samlade ansträngningar.

Morgonkollen

Notiser En kylig morgon välkomnar kommuninvånare idag med temperaturer som kryper ned till 4 grader. Det är dags att plocka fram höstjackan och varma handskar när du ger dig ut. Men vad har dagen att erbjuda i övrigt?

hockeyskola_helsida
joes-helsida
centrum_host_helsida
connys_helsida

Morgonkollen

Notiser Sigtuna kommun, 15 september 2023 - Här är Morgonkollen med märsta.nu för den 15 september:

Ung Företagsamhet och Sigtuna kommun inspirerar nior att utforska framtiden och utmana fördomar om yrkesval

Nyheter Vilka fördomar och förväntningar finns det egentligen kring vem som väljer vilket yrke? Den frågan, tillsammans med många andra, ställs till kommunens alla 550 nior under temadagen "Framtidskoll," som arrangeras av Ung företagsamhet i samarbete med Sigtuna kommun. Lokala förebilder från olika yrkesroller kommer att dela med sig av sina erfarenheter och ge eleverna en unik inblick i arbetslivet.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

hockeyskola_outsider
socialdem_sep23_outsider
pantamera_out
ica_outsider
centrum_outsider_host
joes_outsider
ridskola_2020_outsider
moderat_bli_medlem
swedol_outsider
nrh
connys