valstadagen_pan
Foto: Sigtuna kommun/Pressbild

Sätunaskolan stängde ner-Inför distansundervisning

Sätunaskolan stänger ner och går över till distansundervisning på grund av hög smittspridning.

centrum_artikel_host

Unt.se rapporterar att låg- och mellanstadieskolan Sätunaskolan stänger ner och går över på distansundervisning för sina elever. Det var under onsdagen som vårdnadshavare fick besked om att man inte skulle lämna sina barn på skolan på torsdagen. All undervisning skulle istället ske på distans förutom för barn med särskilda behov.

Stängningen skedde enligt tidningen efter rekommendation från smittskyddsläkaren i Region Stockholm, detta trots att smittspridning bland barn inte sägs ske. Men skolan har den senaste veckan haft flera fall av covid-19 bland personalen.
– Jag vet att det finns diskussioner bland forskare om barn smittar eller inte. Men vi har i samråd med smittskydd Stockholm tagit det här beslutet. Vi måste lita på deras rekommendation, uppger Pernilla Bergqvist (L), ordförande barn- och ungdomsnämnden, till tidningen.

Flera elever ska också vara frånvarande på grund av förkylningssymtom. Dessa har uppmanats att testa sig. Föräldrar ska nu vara oroliga för hur de ska vara hemma från jobb med sina yngre barn, fritids på skolan håller öppet endast för de med samhällsviktiga yrken enligt definitionen av MSB.

Just nu är högstadieskolor på partiell distans, det vill säga årskurser turas om att vara på skolan respektive på distans varannan vecka. Sätunaskolan hoppas man kunna öppna igen 12/2.

Villainbrott i Sigtuna

Blåljus Ett säkerhetsbolag slog larm till polisen efter att ha mottagit ett kameralarm om ett pågående inbrott i en villa belägen i Sigtuna. En okänd person hade lyckats ta sig in i bostaden genom baksidan, vilket ledde till att det uppstod skador inomhus. Vid polisens ankomst fanns ingen person kvar på platsen.

valstadagen
nrh_sigtuna

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen med märsta.nu om det senaste vädret, blåljushändelser, kollektivtrafiken och trafiksituationen i kommunen. Här är en sammanfattning av morgonens nyheter:

pantamera_avc_helsida
elon_helsida

Morgonkollen

Notiser märsta.nu välkomnar läsarna till ännu en dag med den dagliga Morgonkollen för att hålla sig uppdaterade om det senaste som händer i kommunen. Här är de senaste nyheterna för den 2 juni.

mp_helsida

Nationaldagsfirande i Sigtuna och Valsta

Nyheter Invånarna i Sigtuna och Valsta ser fram emot att fira den svenska nationaldagen den 6 juni med en dag full av festligheter och samhörighet. Borgmästarängen i Sigtuna stad och Valsta centrum förbereder sig för att bli epicentrum för det spännande firandet, där invånare i alla åldrar förväntas samlas.

defacto_helsida
connys_helsida

Stulen moped hittades och återlämnades

Blåljus I en snabb och framgångsrik insats återlämnade polisen en stulen moped till dess ägare efter en kontroll i Valsta under tisdagen. Händelsen inträffade klockan 16:50 och resulterade i att den efterlysta mopeden nu har tagits bort från vägtrafikregistret.

Morgonkollen

Notiser märsta.nu ger dig den senaste morgonkollen med aktuella nyheter och information för dagen. Här är sammanfattningen:

centrum_host_helsida
Wenngarns_cafe_helsida

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen med märsta.nu 30 maj! En vacker morgon hälsar oss välkomna till en ny dag i kommunen med behagliga temperaturer och en del trafikrelaterade nyheter att hålla koll på.

joes-helsida

Rekordmånga butiksstölder och snatterier

Nyheter Enligt nyligen släppt statistik från Brottsförebyggande rådet (Brå) har antalet anmälda butiksstölder och snatterier i Sigtuna kommun nått en alarmerande nivå. Under april 2023 rapporterades fler brott av denna typ än någon annan månad sedan november 2012.

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen med märsta.nu - 29 maj: Väder, kollektivtrafik, blålju och trafikläge

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

ridskola_2020_outsider
nrh
pantamera_out
student_outsider
centrum_outsider_host
valstadagen_outsider
wenngarn_outsider
mp_outsider
connys
swedol_outsider
joes_outsider