vinter_pan
Valsta ska bli attraktivare med Valsta2030Foto: Jamshid Jamshidi/Arkiv

Satsningar ska göra Valsta attraktivare

Efter den medborgardialog som skett i Valsta har kommunen startat ett utvecklingsprojekt med satsningar på bland annat multisportrink

centrum_artikel_host

Under de kommande tio åren ska kommunen genomföra ett antal åtgärder i Valsta för att öka attraktiviteten i området. Till grund ligger resultat från den medborgardialog man gjort bland annat. 150 personer i olika åldrar har deltagit:
– Vi vill stärka Valstas attraktionskraft som kommundel, både att bo och verka i. Vi arbetar med att ta fram en 10-årsplan, där såväl kortsiktiga som långsiktiga åtgärder och satsningar ingår. Det vi ser hända i Valsta nu under hösten är bara början, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande.

Bland de konkreta åtgärder som påbörjats är installation av ny eller kompletterande belysning vid hundrastgården, vattentornsparken och parken. Ett upplyst minigym håller på att etableras i anslutning till elljusspåret.
– Det pågår också ett stort röjningsarbete i hela Valsta. Träddungar, buskage och annan växtlighet vid exempelvis gång- och cykelvägar ses över för att göra sikten bättre. Sen kommer det att hända en hel del på och runt Valsta torg, säger Ulf Sävström, produktionschef på Stadsbyggnadskontoret.

I utvecklingsplanen ingår också att aktivitetsytor ska växa fram, som multisportrink. En ljusallé och ljuspark ska skapas och en lyktstolpdunge vid Valsta Vattentorn. Bara under hösten rör det sig om ett tjugotal åtgärder i Valsta.

vinter_helsida
defacto_helsida

Långa lastbilar kan få köra genom kommunen

Nyheter En banbrytande förändring i svensk vägtrafik kommer träda i kraft den 1 december när lastbilar får en utökad längd på upp till 34,5 meter. Detta innebär att fordonen nu kan bli nästan tio meter längre än tidigare tillåtet.

slottsby_helsida
storemore_helsida

Polisen varnar nu för bildelsstölder

Nyheter Ett ökande antal stölder av airbags, rattar, navigationsutrustning och byggmaskiner skapar oro i Sigtuna, Upplands Väsby och Sollentuna. Företagsbilar och fordon med kostsamma verktygsuppsättningar är särskilt utsatta för denna typ av brott.

pantamera_avc_helsida
connys_helsida

Ny rapport: Så robust är Sigtuna kommun

Nyheter Sigtuna är på 19:e plats i länet av 26 kommuner och 97 i riket av 260 kommuner när WSP släpper sin årliga ranking över kommunernas förmåga att hantera kriser och motstå förändringar i en osäker omvärld.

oppethus_dec
joes-helsida

Var tredje elev tar inte gymnasieexamen

Nyheter En ny genomgång av statistik från Skolverket avslöjar att i Sigtuna kommun klarade endast 70 procent av eleverna att ta gymnasieexamen inom tre år. Denna siffra speglar en nationell trend där nästan 30 procent av eleverna i hela landet inte når examen inom samma tidsram.

nrh_sigtuna
ica_helsida

Trafikolycka på E4:an vid Arlanda

Blåljus En trafikolycka som involverar fyra personbilar inträffade på E4 vid trafikplats 181 Arlanda i riktning mot Stockholm. Polisen kontaktades om händelsen och är på plats.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

swedol_outsider
ica_outsider
slottsby_outsider
oppethus_out
storemore_out
connys
vinter_outsider
ridskola_2020_outsider
pantamera_out
joes_outsider
nrh