valstadagen_pan
Karolina Windefalk och Lowe Börjesson.Foto: NewFace/Jeanette Sundin

Satsningar på socialtjänst och skolan i MP:s förslag

Miljöpartiet har lagt fram sitt budgetförslag som innebär fler socialsekreterare, fler lärare i skolan och fritidsgårdar i samtliga kommundelar.

centrum_artikel_host

I den pågående budgetdebatten har Miljöpartiet lagt fram ett budgetförslag som innebär satsningar på barm, unga och förebyggande socialt arbete. Det innebär exempelvis fler socialsekreterare, tvålärarsystem i grundskolan och fritidsgårdar i alla kommundelar. Man vill också se en minskning av kommunens klimatpåverkan.
– Den eskalerande klimatkrisen och utrotningen av andra arter gräver allt djupare hål i samhällsekonomin. Vi ser problem med till exempel komponentbrist och dyrare livsmedel, det ger generellt sämre förutsättningar för företagande och välfärdsfinansiering, även i vår kommun. Att låta gårdagens utveckling fortsätta innebär att vi bygger in allt större sårbarheter för kommunens företagare och invånare. Nu behöver vi tänka nytt: jobba över partigränser och tillsammans med näringslivet och civilsamhället för att nå uppsatta mål om att bryta fossilberoende och skapa en koldioxidneutral ekonomi, säger Lowe Börjeson, fullmäktigeledamot.

Här kan du följa debatten live

connys_helsida

Morgonkollen

Notiser I dagens Morgonkollen med märsta.nu presenterar vi de senaste uppdateringarna om vädret, kollektivtrafiken, trafiksituationen och blåljusrapporter i Märsta.

sommar i sigtuna kommun

Nyrenoverade Midgårdsbadet öppnar på fredag

Nyheter På fredag öppnar Midgårdsbadet som renoverats inför den kommande sommaren med en ny vattenreningsteknik: - Jag är oerhört glad och nöjd över att vi fått till den nya biologiska badvattenreningen på utebadet. Det innebär att vi nu kan fortsätta att leverera ett bra badvatten de kommande 20-30 åren, för så länge håller det här nya reningssystemet, och vara det uppskattade vattenhål som så många besöker varje sommar, säger bad och simhallschefen Tapani Röyttä.

nrh_sigtuna
pantamera_avc_helsida

Villainbrott i Sigtuna

Blåljus Ett säkerhetsbolag slog larm till polisen efter att ha mottagit ett kameralarm om ett pågående inbrott i en villa belägen i Sigtuna. En okänd person hade lyckats ta sig in i bostaden genom baksidan, vilket ledde till att det uppstod skador inomhus. Vid polisens ankomst fanns ingen person kvar på platsen.

ica_helsida

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen med märsta.nu om det senaste vädret, blåljushändelser, kollektivtrafiken och trafiksituationen i kommunen. Här är en sammanfattning av morgonens nyheter:

joes-helsida
Wenngarns_cafe_helsida
defacto_helsida

Morgonkollen

Notiser märsta.nu välkomnar läsarna till ännu en dag med den dagliga Morgonkollen för att hålla sig uppdaterade om det senaste som händer i kommunen. Här är de senaste nyheterna för den 2 juni.

Nationaldagsfirande i Sigtuna och Valsta

Nyheter Invånarna i Sigtuna och Valsta ser fram emot att fira den svenska nationaldagen den 6 juni med en dag full av festligheter och samhörighet. Borgmästarängen i Sigtuna stad och Valsta centrum förbereder sig för att bli epicentrum för det spännande firandet, där invånare i alla åldrar förväntas samlas.

valstadagen
mp_helsida

Stulen moped hittades och återlämnades

Blåljus I en snabb och framgångsrik insats återlämnade polisen en stulen moped till dess ägare efter en kontroll i Valsta under tisdagen. Händelsen inträffade klockan 16:50 och resulterade i att den efterlysta mopeden nu har tagits bort från vägtrafikregistret.

centrum_host_helsida

Morgonkollen

Notiser märsta.nu ger dig den senaste morgonkollen med aktuella nyheter och information för dagen. Här är sammanfattningen:

elon_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

ica_outsider
nrh
pantamera_out
mp_outsider
ridskola_2020_outsider
wenngarn_outsider
joes_outsider
student_outsider
valstadagen_outsider
connys
centrum_outsider_host
swedol_outsider