centrum_panorama_hostshopping
Karolina Windefalk och Lowe Börjesson.Foto: NewFace/Jeanette Sundin

Satsningar på socialtjänst och skolan i MP:s förslag

Miljöpartiet har lagt fram sitt budgetförslag som innebär fler socialsekreterare, fler lärare i skolan och fritidsgårdar i samtliga kommundelar.

centrum_artikel_host

I den pågående budgetdebatten har Miljöpartiet lagt fram ett budgetförslag som innebär satsningar på barm, unga och förebyggande socialt arbete. Det innebär exempelvis fler socialsekreterare, tvålärarsystem i grundskolan och fritidsgårdar i alla kommundelar. Man vill också se en minskning av kommunens klimatpåverkan.
– Den eskalerande klimatkrisen och utrotningen av andra arter gräver allt djupare hål i samhällsekonomin. Vi ser problem med till exempel komponentbrist och dyrare livsmedel, det ger generellt sämre förutsättningar för företagande och välfärdsfinansiering, även i vår kommun. Att låta gårdagens utveckling fortsätta innebär att vi bygger in allt större sårbarheter för kommunens företagare och invånare. Nu behöver vi tänka nytt: jobba över partigränser och tillsammans med näringslivet och civilsamhället för att nå uppsatta mål om att bryta fossilberoende och skapa en koldioxidneutral ekonomi, säger Lowe Börjeson, fullmäktigeledamot.

Här kan du följa debatten live

Så blir nya Kulturcentret i Valsta

Nyheter Valsta Torgs nya Kultur- och aktivitetscenter har röstats fram: - Det här ska bli en plats för människor att mötas, stimuleras och utvecklas som kommer att stärka hela kommunens attraktivitet.

defacto_helsida
moderat_pan_helsida
pantamera_avc_helsida
connys_helsida
centrum_host_helsida
humbacken_helsida
oppethus_helsida_2023

Tågvärdarna är kvar tillsvidare

Politik Tågvärdarna som skulle ha avskaffats på pendeltågen får vara kvar tillsvidare: - Det här är en stor seger för Vänsterpartiet, men framför allt för personalen på pendeltågen, kommenterar Anna Sehlin (V).´

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

oppethus_agy_2023_outsider
centrum_outsider_host
pantamera_out
humbacken_outsider
swedol_outsider
nrh
connys
ridskola_2020_outsider