eldsjal2024_pan
Karolina Windefalk och Lowe Börjesson.Foto: NewFace/Jeanette Sundin

Satsningar på socialtjänst och skolan i MP:s förslag

Miljöpartiet har lagt fram sitt budgetförslag som innebär fler socialsekreterare, fler lärare i skolan och fritidsgårdar i samtliga kommundelar.

centrum_artikel_host

I den pågående budgetdebatten har Miljöpartiet lagt fram ett budgetförslag som innebär satsningar på barm, unga och förebyggande socialt arbete. Det innebär exempelvis fler socialsekreterare, tvålärarsystem i grundskolan och fritidsgårdar i alla kommundelar. Man vill också se en minskning av kommunens klimatpåverkan.
– Den eskalerande klimatkrisen och utrotningen av andra arter gräver allt djupare hål i samhällsekonomin. Vi ser problem med till exempel komponentbrist och dyrare livsmedel, det ger generellt sämre förutsättningar för företagande och välfärdsfinansiering, även i vår kommun. Att låta gårdagens utveckling fortsätta innebär att vi bygger in allt större sårbarheter för kommunens företagare och invånare. Nu behöver vi tänka nytt: jobba över partigränser och tillsammans med näringslivet och civilsamhället för att nå uppsatta mål om att bryta fossilberoende och skapa en koldioxidneutral ekonomi, säger Lowe Börjeson, fullmäktigeledamot.

Här kan du följa debatten live

steningekompani_helsida
pantamera_avc_helsida
mp_helsida_eu
connys_helsida
storemore_helsida

EPA-bil körde in i mur i Sigtuna

Blåljus Tidigt på eftermiddagen den 15 april rapporterades en trafikolycka i Sigtuna där en A-traktor påstås ha kört in i en mur längs Drottning Kristinas väg och Stora gatan. Polisen fick larm om händelsen vid 15-tiden på måndagen.

centrum_host_helsida
eldsjal2024_helsida

Nu har akutskolan öppnat

Nyheter Akutskolan som är en del av kommunledningens tiopunktsprogram har öppnat: - I Sigtuna kommuns skolor ska man känna trygghet och studiero. Att etablera en akutskola är vårt sätt att skapa goda förutsättningar för en trygg tillvaro där förutsättningar ges för att eleverna ska klara grundskolan med godkända betyg, samtidigt som vi får möjlighet att bryta destruktiva beteenden hos de som stör och förstör för andra, säger Mattias Askerson, ordförande i förskole- och grundskolenämnden

Bevakningsbolaget Avarn riskerar böter

Nyheter Transports skyddsombud har slagit larm om bristerna i arbetsmiljön till Arbetsmiljöverket. Efter en inspektion på Arlanda flygplats riskerar bevakningsbolaget Avarn Security böter på upp till 100 000 kronor om inga åtgärder vidtas.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

mp_eu_outsider
eldsjal2024_out
nrh_sigtuna
centrum_outsider_host
pantamera_out
storemore_out
stentekompani_outsider
ridskola_2020_outsider
connys