kyrka_advent _pan
Irene Svenonius (M) finansregionrådFoto: Pressbild

Satsning på vård och kollektivtrafik i regionens budget

Den Blågröna regionledningen presenterade sitt budgetförslag för 2022 tidigare i veckan.

centrum_artikel_host

Sjukvården och kollektivtrafiken för ökade anslag för 2022 enligt den Blågröna majoriteten. 2,5 miljarder går till dessa områden, dessutom kommer 500 miljoner att avsättas för att kapa vårdköer i syfte att om ett år igen införa vårdgaranti inom 30 dagar.

100 miljoner går också för förbättrad arbetsmiljö och hälsa för vårdens medarbetare.
– Det är vårdens medarbetare som har stått i frontlinjen under hela pandemin. Många har slitit oerhört hårt under lång tid. Därför är det viktigt att vi satsar på en bättre arbetsmiljö och hälsa för medarbetarna inom regionens egenägda vården. 100 miljoner kommer att göra skillnad på riktigt genom ökad trivsel, förbättrad hälsa samt minskad sjukfrånvaro och personalomsättning, säger Irene Svenonius (M), finansregionråd

moderat_pan_helsida
budget2023

(S)-kritik mot besparingar på 27 miljoner

Nyheter Den borgerliga kommunledningens budget klubbade på onsdagen men Socialdemokraterna är kritiska till besparingar i budgeten: - Vi har ställt frågan flera gånger under budgetdebatten men inte fått svar på vilka nedskärningar det är som ligger på bordet. Vi får inga svar och det är fegt, säger Marie Axelsson (S).

julmarknad_2022
defacto_helsida
centrum_host_helsida
pantamera_avc_helsida
budget2023

Budgetdebatt på onsdagen: Stora utmaningar väntar

Politik Onsdag 30:e november ska budgeten klubbas för 2023: - Att Sverige, Sigtuna och resten av världen står inför mycket stora ekonomiska utmaningar 2023 på grund av flera sammanvägda faktorer råder ingen oenighet kring, säger Bengt Hellström (KD), gruppledare.

advent_kyrka_helsida
vintermarknad_helsida
dackskifte_helsida
agy_oppethus

Ljusmanifestation för att uppmärksamma mäns våld mot kvinnor

Notiser En Ljusmanifestation hölls i Valsta i torsdags för att uppmärksamma mäns våld mot kvinnor: - Vi är tacksamma för att varje år få vara med och bidra med en aktiv ståndpunkt mot våldet mot kvinnor och det är en självklarhet för oss att medverka med andra föreningar, organisationer och kommunen kring frågan, sa Sibtain Govani från Shiamuslimska församlingen i Valsta

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

marknaden_outsider
ridskola_2020_outsider
dackskifteoutsider
nrh
swedol_outsider
kyrka_outsider_advent
vintermarknad_outsider
centrum_outsider_host
connys
pantamera_out