centrum_panorama_hostshopping
Mattias Älgamo till vänster med sitt team på första skräpplockardagenFoto: Pressbild

Satsning på att få företag att plocka skräp

ABS Wheels startade har som miljömål att hjälpa till att hålla skogen ren och startade under onsdagen med att plocka nio kilo skräp.

centrum_artikel_host

Nio kilo skräp blev facit när ABS Wheels i Arlandastad gav sig ut för att plocka i skogarna i kommunen. Skräpplockandet är en del av företagets nya miljömål för 2020, det vill säga att avsätta tid för att hjälpa till att rensa skräp i skogarna.
– Syftet med det här är att visa andra lokala företag hur mycket skräp man kan få bort från våra lokala skogar, i vårt fall har vi samlat in cirka nio kilo skräp bara genom att avsätta en timme, om fler företag kan tänka sig ställa upp en gång i månaden så lär detta gynna både miljö och Märsta kommun, berättar Mattias Älgamo, operations manager på ABS Wheels.

Det som teamet hittade mest av var plast och cigarettfimpar. Till nästa omgång av skrärpplockningen kommer ABS att bege sig ut med fler i personalstyrkan samt att man även ska få med sig en anställd från varje företag runt Arlandastadområdet.

skanela_helsida
connys_helsida
moderat_fokus_helsida

Sydkorea vill lära av Sigtunas barnomsorg

Nyheter Sydkorea står inför en utmaning när det kommer till den minskande födelsetal i landet, och politikerna letar nu efter lösningar genom att satsa på högkvalitativ barnomsorg. För att hitta inspiration har de vänt sig till de nordiska länderna och specifikt till Sigtuna kommun i Sverige.

nrh_sigtuna

Misstänkt för olaga intrång och hot greps av Polisen

Blåljus En man har gripits inom kommunen av polisen efter misstankar om olaga intrång och hot mot ett brottsoffer på hans före detta arbetsplats. Händelsen utspelade sig tidigt på morgonen den 18 september, då polisen snabbt agerade för att lösa fallet.

Långtidsarbetslösheten ökar

Nyheter Nyligen släppta arbetsmarknadsstatistik visar att långtidsarbetslösheten i Sigtuna kommun har ökat under den senaste månaden. Samtidigt har den jämfört med samma period föregående år minskat något, enligt rapporter från arbetsförmedlingen.

pantamera_avc_helsida

Inga fall av svinpest i kommunen

Nyheter Ett utbrott av afrikansk svinpest har satt svenska myndigheter på högsta beredskap. Med konsekvenser som hotar grisnäringen, friluftslivet, jaktsäsongen och skogsbruket, är det en utmaning som kräver både omedelbara åtgärder och samhällets samlade ansträngningar.

Morgonkollen

Notiser En kylig morgon välkomnar kommuninvånare idag med temperaturer som kryper ned till 4 grader. Det är dags att plocka fram höstjackan och varma handskar när du ger dig ut. Men vad har dagen att erbjuda i övrigt?

centrum_host_helsida
sap_sep23_helsida
hockeyskola_helsida
ica_helsida

Morgonkollen

Notiser Sigtuna kommun, 15 september 2023 - Här är Morgonkollen med märsta.nu för den 15 september:

defacto_helsida

Ung Företagsamhet och Sigtuna kommun inspirerar nior att utforska framtiden och utmana fördomar om yrkesval

Nyheter Vilka fördomar och förväntningar finns det egentligen kring vem som väljer vilket yrke? Den frågan, tillsammans med många andra, ställs till kommunens alla 550 nior under temadagen "Framtidskoll," som arrangeras av Ung företagsamhet i samarbete med Sigtuna kommun. Lokala förebilder från olika yrkesroller kommer att dela med sig av sina erfarenheter och ge eleverna en unik inblick i arbetslivet.

joes-helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

socialdem_sep23_outsider
hockeyskola_outsider
moderat_bli_medlem
connys
ica_outsider
skanela_outsider
swedol_outsider
nrh
joes_outsider
centrum_outsider_host
ridskola_2020_outsider
pantamera_out