eu_valet_panorama
Mattias Älgamo till vänster med sitt team på första skräpplockardagenFoto: Pressbild

Satsning på att få företag att plocka skräp

ABS Wheels startade har som miljömål att hjälpa till att hålla skogen ren och startade under onsdagen med att plocka nio kilo skräp.

centrum_artikel_host

Nio kilo skräp blev facit när ABS Wheels i Arlandastad gav sig ut för att plocka i skogarna i kommunen. Skräpplockandet är en del av företagets nya miljömål för 2020, det vill säga att avsätta tid för att hjälpa till att rensa skräp i skogarna.
– Syftet med det här är att visa andra lokala företag hur mycket skräp man kan få bort från våra lokala skogar, i vårt fall har vi samlat in cirka nio kilo skräp bara genom att avsätta en timme, om fler företag kan tänka sig ställa upp en gång i månaden så lär detta gynna både miljö och Märsta kommun, berättar Mattias Älgamo, operations manager på ABS Wheels.

Det som teamet hittade mest av var plast och cigarettfimpar. Till nästa omgång av skrärpplockningen kommer ABS att bege sig ut med fler i personalstyrkan samt att man även ska få med sig en anställd från varje företag runt Arlandastadområdet.

eldsjal2024_helsida
connys_helsida
mp_helsida_eu
centrum_host_helsida

Sveriges Lärare larmar: För stora barngrupper

Nyheter Enligt nya rapporter är över hälften av alla barngrupper i förskolan i Sverige större än de rekommenderade riktlinjerna. I Sigtuna kommun är 67 procent av de åldersindelade barngrupperna för stora, vilket är en ökning jämfört med föregående år. Sveriges Lärare kräver nu att regeringen lagstiftar om barngruppernas storlek för att säkerställa barnens välbefinnande och pedagogiska kvalitet.

sigtunakampen_helsida
pantamera_avc_helsida

Axelssons motion om lustgasförbud får stöd

Politik Kommunstyrelsen har ett viktigt steg i kampen mot missbruk av lustgas genom att bifalla Socialdemokraternas motion om förbud mot dess användning i berusningssyfte. Förslaget, framlagt av Marie Axelsson (S), har stöd från kommunstyrelsen, där Moderaterna har majoritet tillsammans med Sverigedemokraterna, Kristdemokraterna och Samling för Sigtuna.

Så motverkas isolering och ensamhet bland seniorer

Nyheter Sigtuna kommun har tagit initiativ till att motverka ofrivillig ensamhet bland äldre genom att genomföra hälsosamtal med kommuninvånare över 80 år under våren, i samarbete med företaget Seniorglädje. Syftet med samtalen är att fånga upp signaler om social isolering och informera om olika senioraktiviteter i kommunen.

Sigtuna långt ner som barnvänlig kommun

Nyheter En ny sammanställning från Länsförsäkringar har avslöjat vilka kommuner som erbjuder de mest barnvänliga miljöerna i Sverige, sedda ur barnens perspektiv. Resultaten pekar tydligt på att Vellinge, beläget i Skåne, är landets mest barnvänliga kommun, med Lidingö och Danderyd som tätt följande på andra och tredje plats.

Färre än en tredjedel har cykelavstånd till jobbet

Notiser Enligt den senaste analysen från Statistiska Centralbyrån (SCB) har nästan en tredjedel av svenskarna möjlighet att cykla till jobbet på bara 15 minuter. Detta är en del av den vision som kallas för 15-minutersstaden, där det ska vara möjligt att på kort tid nå viktiga destinationer som jobb, skola och affärer genom hållbara transportmedel som cykel eller gång.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

eldsjal2024_out
ridskola_2020_outsider
nrh_sigtuna
pantamera_out
eu_valet_outsider
sigtunakampen_outsider
connys
centrum_outsider_host
mp_eu_outsider