defacto_pan2020
Lars Björling (SfS)Foto: Sigtuna kommun

Satsar på sportis för att locka ungdomarna till idrotten

Taxorna inom kultur- och fritidsverksamheten höjs inte för 2022: - Fokus för nästa år är att fortsätta stötta föreningarna att få tillbaka de medlemmar som lämnat verksamheterna under pandemin, säger Lars Björling (SfS), ordförande i kultur- och fritidsnämnden.

centrum_artikel_host

Kommunen gör totalt sett ett överskott för 2020 men Kultur- och fritid backade med tre miljoner på grund av uteblivna intäkter från fram för allt simhallar men även uthyrning av lokaler. I år låg prognosen minus fem miljoner men man har fått coronakompensation och det ser ut att bli ett nollresultat, såvida inte nya restriktioner införs som påverkar verksamheten under hösten till årsskiftet.

Med anledning av det ekonomiska läget blir det varken höjning eller sänkning av taxorna för 2022. Lars Björling (SfS) berättar att man under 2022 ska stötta föreningar att få tillbaka medlemmar sm lämnar verksamheter under pandemin:
– Vi introducerar en fritidsverksamhet typ ”sportis” där fokus initialt kommer att vara just att få tillbaka barn och ungdomar till aktiviteterna. Vi behöver också se hur alla extra pengar som kommer från regeringen når ut till föreningarna. Det viktiga nu är att stabilisera verksamheterna och då rör vi inte taxor och andra avgifter.

 

mp_ute_helsida

MIK klara för Division 3

Sport Resultatet mellan Bollstanäs och Frej på söndagen innebar Märsta IK är klara för Division 3 redan innan den sista omgången.

nrh_sigtuna
hockeyettan

Premiärseger för Wings

Sport I en intensiv och spännande match mellan Enköping och Wings slutade det med en imponerande seger för Wings med 4-1. Det var bröderna Pentlers kväll i Bahcohallen när de tillsammans satte sitt prägel på matchen. Oscar Pentler var en målskytt i toppklass och lyckades nätta två gånger, medan Oliver Pentler också bidrog med ett mål.

ica_helsida
connys_helsida
helgens matcher

Så spelar bygdens lag

Sport De flesta serier är nu färdigspelade. Märsta IK krigar på i trean för att undvika kval. Rosersbergs IK spelar sista matchen för säsongen på söndag

herrallsvenskan

Skånela vann dramatisk match

Sport Det var en spännande och dramatisk match mellan Skånela IF och IFK Ystad som ägde rum i Vikingahallen inför 200 ivriga åskådare. Matchen slutade med en knapp seger för hemmalaget Skånela, som vann med 27-26.

joes-helsida
division 3

Viktig seger för MIK i streckmatchen

Sport Märsta IK stod starka i mötet mot IK Frej och säkrade segern med 1-0 efter en dramatisk match. Det avgörande målet kom i den 93:e minuten när Nasir Abdi Osman tog saken i egna händer och prickade in bollen i nätet.

adhd_kommun
herrallsvenskan

Premiärseger för Skånela

Sport Skånela IF tog emot IFK Karlskrona i en spännande match på Vikingahallen, och här är matchreferatet:

defacto_helsida
centrum_host_helsida
helgens matcher

Så spelar bygdens lag

Sport Det har blivit dags för nya matcher när serierna nu går in i ett slutskede. Märsta IK spelar på fredag kväll mot Norrtälje.

pantamera_avc_helsida

Parasportvecka firas i kommunen

Sport Vecka 37 markerar den årliga parasportveckan i hela Sverige, och Sigtuna kommun har inte varit sämre. Under tisdagen, 12 september, har kommunen firat denna viktiga vecka genom att arrangera en minnesvärd parasportdag som syftar till att främja inkludering och möjligheter inom parasporten.

Ghazal Jansson vinner Arvika Judo Cup

Sport I en imponerande uppvisning av skicklighet och uthållighet tog Olivia Ghazal Jansson hem segern i årets Arvika Judo Cup. Den unga judo-utövaren imponerade publiken när hon besegrade sina motståndare med självsäkerhet och beslutsamhet.

division 3

Föll mot topplaget

Sport Märsta IK föll mot GUSK och är nu indraget i bottenstriden på allvar med fyra matcher kvar att spela.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

mp_ute_outsider
nrh
connys
ridskola_2020_outsider
pantamera_out
swedol_outsider
ica_outsider
joes_outsider
kommun_skoterska_outsider
centrum_outsider_host
kommun_adhd_outsider