centrum_panorama_hostshopping
Lars Björling (SfS)Foto: Sigtuna kommun

Satsar på sportis för att locka ungdomarna till idrotten

Taxorna inom kultur- och fritidsverksamheten höjs inte för 2022: - Fokus för nästa år är att fortsätta stötta föreningarna att få tillbaka de medlemmar som lämnat verksamheterna under pandemin, säger Lars Björling (SfS), ordförande i kultur- och fritidsnämnden.

centrum_artikel_host

Kommunen gör totalt sett ett överskott för 2020 men Kultur- och fritid backade med tre miljoner på grund av uteblivna intäkter från fram för allt simhallar men även uthyrning av lokaler. I år låg prognosen minus fem miljoner men man har fått coronakompensation och det ser ut att bli ett nollresultat, såvida inte nya restriktioner införs som påverkar verksamheten under hösten till årsskiftet.

Med anledning av det ekonomiska läget blir det varken höjning eller sänkning av taxorna för 2022. Lars Björling (SfS) berättar att man under 2022 ska stötta föreningar att få tillbaka medlemmar sm lämnar verksamheter under pandemin:
– Vi introducerar en fritidsverksamhet typ ”sportis” där fokus initialt kommer att vara just att få tillbaka barn och ungdomar till aktiviteterna. Vi behöver också se hur alla extra pengar som kommer från regeringen når ut till föreningarna. Det viktiga nu är att stabilisera verksamheterna och då rör vi inte taxor och andra avgifter.

 

pantamera_avc_helsida
division 6

Sigtuna IF dominerade mot Håbo FF2

Fotboll Sigtuna IF visade sin styrka i Division 6 Södra genom att besegra Håbo FF2 med imponerande 6-3. Matchen, som spelades på Sigtunas hemmaplan, såg hemmalaget ta ledningen tidigt och dominera större delen av spelet.

fritidsbanken_helsida
centrum_host_helsida

Skånela med på TRIM-SM

Handboll Skånela IF, bestående av ett gäng gamla handbollsprofiler från Märsta och Stockholm, kommer att delta i Trim-SM 2024.

mp_tack_helsida
connys_helsida
brobygget_2024

Brons för IFK Märsta på Stafett-SM

Friidrott I lördags lyckades IFK Märstas stafettlag i klassen M50 ta hem ett brons på 4 x 400 meter vid Veteran-SM. Laget, bestående av Magnus Andervin, Morten Linnes, Kemal Davidsun och Peter Wallin, sprang in på tiden 4:05.05.

Kim Taekwondo deltog i Lomma Cup

kampsport I helgen deltog Kim Taekwondo i Lomma Cup, Sveriges största tävling för både nybörjare och avancerade utövare. Klubben ställde upp med ett lag som hade en blandad ålder och nivå, vilket resulterade i stora framgångar.

Lohake i P18-landslaget

Fotboll Alfons Lohake, född 2006, gjorde nyligen sin debut i den svenska Allsvenskan. Trots sin unga ålder lever han redan drömmen för många aspirerande fotbollsspelare.

division 3

Procyon besegrar Märsta IK med 3-1

Fotboll I en spännande match mellan Procyon och Märsta IK i Division 3 Norra Svealand lyckades Procyon säkra segern med en stark 3-1-vinst. Matchen, som hölls på Procyons hemmaplan, bjöd på flera mål och dramatiska ögonblick.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

ridskola_2020_outsider
connys
fritidsbanken_outsider
pantamera_out
brobygget_outsider
centrum_outsider_host
mp_tack_outsider
nrh_sigtuna