eldsjal2024_pan
Asif och systern Sofia i nya Maharaja store i Märsta CentrumFoto: Daniel Iskandar

Satsar på mat från hela världen Märsta Centrum

Familjen Ahmad som bott i Märsta sedan 1970-talet startar en butik med all världens mat: - Intresset för utländsk matkultur ökar, säger Asif Ahman.

centrum_artikel_host

Familjen Ahmad tar emot i den nya butiken Maharaja Supermarket i Märsta Centrum. Butiken ligger vägg i väg med Systembolaget. Det är en omfattande satsning som görs på matkultur från alla världens hörn. Här finns onekligen något för alla.
– Utländsk matkultur ökar och det är inte bara personer ur en etnisk grupp som har intresse utan det är alla möjliga som upptäcker olika typer av mat, berättar Asif Ahmad.

Asifs pappa Imtiaz kom till Märsta i slutet av 1970-talet, familjen har bott här sedan dess. Butiken kommer drivas som ett familjeföretag där alla engagerar sig men troligtvis behöver man också anställa. Man har verksamheter och en grossist i Finland där man levererar produkter till restauranger i Finland och Estland. Men detta blir första butiken i Sverige.
– Vi tror det finns behov i Märsta, det finns ju liknande butiker i Valsta och Märsta dal men vår täcker in det mesta och är inte inriktad på en speciell del av världen, säger Asif.

När man kommer in möts man av produkter från Polen, Balkan, Ryssland, Indien, Mellanöstern, Iran, Sydostasien, Afrika med mera. Det finns kött, fisk, fågel, grönsaker. Utbudet är brett och för matälskaren som gillar att uppleva nytt är den verkligen butiken som har allt.
– Det är annat utbud än vad vanliga livsmedelsbutiker erbjuder, fortsätter Asif.

Skincare etablerar i Arlandastad

Näringsliv Avancerad hudvård har blomstrat under de senaste åren, och detta har inte gått obemärkt förbi grundaren av Skincare by Us, Therese Mathisen, och hennes kollega Rebecca Wodajo.

storemore_helsida
pantamera_avc_helsida
connys_helsida

ÖoB öppnade i Märsta

Näringsliv ÖoB öppnade upp sin nya butik i Märsta på torsdagen: - Varuhuset i Märsta är vår 14:e etablering i Stockholm och 18:e i regionen, säger Fredrik Johanson, kommersiell chef på ÖoB, till Dagens Handel.

mp_helsida_eu

Bjurfors etablerar på Tingvalla

Näringsliv Bjurfors kommer in på mäklarmarknaden i kommunen: - Efter många år i branschen och med stort kontaktnät och erfarenhet vill man sätta sin egen prägel på rutiner och processer, säger kontorschefen Marie Karademir i ett pressmeddelande.

steningekompani_helsida
centrum_host_helsida
eldsjal2024_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

eldsjal2024_out
ridskola_2020_outsider
connys
centrum_outsider_host
mp_eu_outsider
nrh_sigtuna
storemore_out
stentekompani_outsider
pantamera_out