Säsongsavslutning för Steninge Motorträff

En minnesvärd säsongsavslutning av Steninge Motorträff ägde rum under onsdagskvällen och slog alla förväntningar. Evenemanget, som har blivit en väntad höjdpunkt för motorentusiaster, samlade en imponerande samling fordon från när och fjärran för att fira kärleken till motorvärlden.

centrum_artikel_host

Kvällen var fylld av spänning och gemenskap när besökare samlades för att avnjuta den avslutande träffen för säsongen. Enastående var det rekordstora antalet fordon som samlats på platsen. Ögonen riktades mot en imponerande samling på cirka 40 bilar och 20 motorcyklar och mopeder. En av de mest framstående höjdpunkterna var när Porsche-klubben anslöt sig till träffen med en imponerande rad omkring 15 bilar. Denna oväntade överraskning gav en extra glans till kvällen och lyfte fram bredden av motorvärldens skönhet.

Lokal träff och regional attraktion
Ursprungligen tänkt som en lokal motorträff för kommunens invånare, har Steninge Motorträff växt och blivit en samlingspunkt för entusiaster från hela Upplandstrakten och även från avlägsnare platser som Stockholm, Uppsala, Nacka och Adelsö. Detta vittnar om evenemangets förmåga att överbrygga avstånd och förena likasinnade individer kring deras gemensamma passion.

Beröm och värmande feedback
För arrangören, som från början hade som mål att erbjuda en lokal motorträff, har framgången varit överväldigande och uppmuntrande. Positiva omdömen och feedback har strömmat in från deltagare och besökare som har uppskattat den omsorgsfullt kuraterade upplevelsen. Arrangören har mottagit beröm för att ha skapat en plattform där motorälskare kan samlas, utbyta tankar och dela sin kärlek till motorvärlden.

En säsong av gemenskap och glädje
Vid avslutningen av årets säsongsavslutning av Steninge Motorträff kunde arrangören inte annat än att uttrycka tacksamhet och glädje över den framgångsrika säsongen. Med ett varmt tack till alla deltagare och besökare avslutade arrangören med ett hopp om att återse alla nästa sommar. Evenemanget har inte bara hyllat motorernas kraft och skönhet utan har också skapat en stark gemenskap som sträcker sig bortom geografiska gränser.

Så avslutades ännu en minnesvärd säsong av Steninge Motorträff, med ett löfte om att nästa sommar kommer att vara ännu mer spektakulär och fylld av motorpassion.

slottsby_helsida

Julmarknad i Herresta Lada

Nöjesnyheter Julmarknaden på Herresta Lada i Odensala är redo att välkomna besökare för ännu ett år av julglädje och lokal hantverksskönl. Sedan över två decennier har denna marknad varit ett populärt resmål för lokalinvånare och besökare under adventssöndagarna innan julafton.

ica_helsida
joes-helsida
pantamera_avc_helsida

Fotoutställningen ”Ofiltrerat” till Valsta

Kulturnyheter Stockholms läns museum kommer att arrangera en fotoutställning kallad "Ofiltrerat" på tre platser runt Stockholms län under november och december. De tre platserna som kommer att vara värdar för utställningen är Roslagsmuseet i Norrtälje, Torekällberget i Södertälje och ValstaKonst i Valsta.

Hesselbom kan vinna Augustpriset

Kulturnyheter Ted Hesselbom, musei- och konstchef på Sigtuna museum, har fått sitt intresse för vikingatiden belönat med en prestigefylld nominering. Tillsammans med Anna Lihammer har han författat boken "Vikingatider: När världen öppnades," och den har nu blivit nominerad till Augustpriset i kategorin Årets svenska fackbok.

storemore_helsida
wenngarn_jul_helsida

Många nyheter för årets Kulturskola

Kulturnyheter Vid höstens terminsstart har över tusen barn och ungdomar i Sigtuna kommun anmält sig för kurser på Sigtuna kulturskola. Med ett omfattande utbud av både nya kurser och klassiker har skolan noterat ökad efterfrågan på aktiviteter som filmproduktion och gruppövningar. Piano fortsätter att vara en favorit bland instrumenten.

defacto_helsida

Skepptunabon 12:a på SM

Märstafolket Jimmy Jansson från Skepptuna kom på 12:a plats i Burgar-SM: - Oavsett pallplats eller inte så öppnar detta resultat upp dörrar till andra saker som väger upp mycket mer, säger Jimmy i ett uttalande.

centrum_host_helsida

Jimmy laddad inför Burgar-SM i Gråbo

Nöjesnyheter Om en vecka äger Burger-SM rum i Gråbo, där Jimmy Jansson från Shiptune Burgers har förberett sig noggrant inför tävlingen. Över 70 lag kommer att delta i årets tävling, som har tre grenar: Freestyle, Vegetariskt och Hemlig låda.

connys_helsida
bildextra

Folkfest under Märsta Kalaset

Nöjesnyheter Märsta centrum blev på lördagen platsen för en spektakulär folkfest när Märsta kalaset ägde rum. Evenemanget lockade flera tusen besökare som samlades för en dag fylld med musik, dans och underhållning.

Inga Landgré har avlidit

Kulturnyheter Skådespelerskan Inga Landgré som under en tid bodde i Sigtuna avled under måndagen. Landgré var en av sin tids största svenska skådespelerskor och belönades med en Hedersguldbagge 2023.

sigtuna art walk

Arrangören: Fantastiskt tillfälle att uppleva konst på nära håll

Kulturnyheter Förra årets Art Walk blev en succé som nu återupprepas. En av initiativtagarna är sigtunabon Anna Forster som själv bjuder in till sin ateljé: - Sigtuna Art Walk är ett fantastiskt tillfälle för besökare att både uppleva konsten på nära håll och också få en chans att interagera med konstnärerna bakom verken, hälsar Anna Forster.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

wnngarn_jul_outsider
pantamera_out
storemore_out
centrum_outsider_host
joes_outsider
swedol_outsider
ridskola_2020_outsider
slottsby_outsider
ica_outsider
nrh_sigtuna
connys