centrum_panorama_hostshopping
Foto: Magnus Granhagen
Foto: Magnus Granhagen
Foto: Magnus Granhagen
Foto: Magnus Granhagen
Foto: Magnus Granhagen

Säsongen över för både damer och herrar

Båda Skånelas representationslag vann på lördagen men på samma dag missade båda även vidare kval till Elitserien.

centrum_artikel_host

Skånelas herrar var i behov av ett mirakel för att komma till kval. Man gjorde sitt mot Varberg och ledde från start till mål. Slutresultatet skrevs till 32-22 efter sju mål vardera från Fredrik Olsson och Jesper Filén. Men det räckte inte då Alstermo var chanslösa mot Lindesberg som därmed drog igen kvaldörren.
– Vi är med från minut ett och de flesta är skarpa, har en period mellan 10-20 då vi bara gör ett mål och de får luft. Sista tio vinner vi med sex bollar. Jag är nöjd med alla på banan trots att vi har tre tvåvägsspelare borta, vi fick laborera i försvarsspelet, sa Östlund efter matchen.

Damerna vann förgäves
Damlaget som inför säsongen hade hoppats på att nå minst kval fick se dagen sluta i moll trots segern borta mot RP och en fantastisk målskillnad. 26 poäng var dock två för lite då 28 räckte till kval. Boden, OV Helsingborg och Eskilstuna tar nu kvalplatsen och sedan tidigare var det klart att Skara går direkt upp. Skånelas hopp inför den avslutande omgången var att Boden och OV skulle förlora men båda vann sina matcher. Redan kvalklara Eskilstuna förlorade vilket var av akademisk betydelse.

Målen Herr
Olsson 7, Filén 7, Byström 6, Rahali 4, Jurell 3, Nilsson 3, Andersson 2

Målen Dam
Andersson 6, Östlund 5, Ekwall 5, Nyström 3, Böjeryd 3, Thorleifsdottir 3, Lundin, Eriksson

centrum_host_helsida
pantamera_avc_helsida

SMACK-cyklist till Paralympics

Cykel Louise Jannering är återigen med på Paralympics. Denna gång går spelen i Paris efter att OS avslutats. Jannering tävlar 6 september.

fritidsbanken_helsida
brobygget_2024
connys_helsida
division 6

Sigtuna IF dominerade mot Håbo FF2

Fotboll Sigtuna IF visade sin styrka i Division 6 Södra genom att besegra Håbo FF2 med imponerande 6-3. Matchen, som spelades på Sigtunas hemmaplan, såg hemmalaget ta ledningen tidigt och dominera större delen av spelet.

Skånela med på TRIM-SM

Handboll Skånela IF, bestående av ett gäng gamla handbollsprofiler från Märsta och Stockholm, kommer att delta i Trim-SM 2024.

Brons för IFK Märsta på Stafett-SM

Friidrott I lördags lyckades IFK Märstas stafettlag i klassen M50 ta hem ett brons på 4 x 400 meter vid Veteran-SM. Laget, bestående av Magnus Andervin, Morten Linnes, Kemal Davidsun och Peter Wallin, sprang in på tiden 4:05.05.

Kim Taekwondo deltog i Lomma Cup

kampsport I helgen deltog Kim Taekwondo i Lomma Cup, Sveriges största tävling för både nybörjare och avancerade utövare. Klubben ställde upp med ett lag som hade en blandad ålder och nivå, vilket resulterade i stora framgångar.

Lohake i P18-landslaget

Fotboll Alfons Lohake, född 2006, gjorde nyligen sin debut i den svenska Allsvenskan. Trots sin unga ålder lever han redan drömmen för många aspirerande fotbollsspelare.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

fritidsbanken_outsider
ridskola_2020_outsider
connys
pantamera_out
klara_outsider
brobygget_outsider
centrum_outsider_host