centrum_panorama_hostshopping
Foto: Magnus Granhagen
Foto: Magnus Granhagen

Säsongen är över för Skånela

Trots en stark upphämtning av Skånela sista kvarten så är det slutspelat för i år, en poäng räckte inte samtidigt som både Hallby och Önnered vann sina matcher. Nu är det också klart att skånelaikonen Jesper Östlund gjort sitt sista framträdande i klubben för den här gången: - Det blir jobbiga farväl av killarna, sa han efter matchen.

centrum_artikel_host

En hyfsad start där Skånela är med förbyttes till en sämre avslutning på första och där Rimbo kunde koppla grepp. Hemmalaget Rimbo ledde ett tag med sju bollar men till paus putsade Skånela till siffran, 18-14.
– Första är inte bra, försvarsmässigt inte bra, vi tjuvar i situationer. Vi gör det bättre i andra, då är vi tätare och det är synd att det inte räcker, konstaterar tränare Jimmy Karlsson.

Stark avslutning
I andra var Skånela i konstant underläge mellan 3-5 bollar, först sista kvarten när i praktiken det stod klart att både Önnered och Hallby skulle behålla sina platser plockade Skånela in mål för mål. Sista kvarten vinner man med 9-4 och slutresultatet skrevs till 35-35. En hysterisk rolig och stundtals dramatisk match som enbart bjöd på en vinnare då Rimbo klarar kontraktet i och med poängen.
– Det är något som karaktäriserat laget under våren att komma tillbaka, synd att vi inte hade högre lägstanivå i höstas, jag tycker att vi förtjänade kval med den formen vi hade, sa Jimmy Karlsson.

Tung höst blev svår att reparera
För Skånela förlorades säsongen så klart inte nu under våren utan i höstas som var på nytt tung för laget på samma sätt som förra året, Nu har man gjort klart med stommen för kommande säsong men får klara sig utan Jesper Östlund i lagledningen, återstår även att se om det går spelare upp i seriesystemet eller om några väljer att söka lyckan i andra klubbar. En som bör vara eftertraktad på marknaden är talangen Fredrik Olsson.
– Vi kommer att träffas i morgon, sen är det hejdå. Vemodigt självklart. Det blir jobbiga farväl av killarna, jag har brytt mig om dem i många år och i en förening jag högaktar. Skånela är djupt rotat i mitt hjärta, tungt att det var sista matchen med gänget, sa Jesper Östlund.

Östlund hyllar laget
Östlund passade på att hylla sitt lag både för insatsen i Rimbo och för den säsong Skånela gjort, fram för allt under våren.
– Vi kämpar hela matchen, mitt i matchen får vi reda på att vi måste vina med minst tio, då börjar vi chansa och sen inser vi att det inte skulle räcka, det blev olika direktiv och hafsigt. Men jag är superstoet över vad vi har åstadkommit, både under våren och här idag. Hade varit roligt att åka härifrån med två poäng men så är det. Många lag har kommit hit och förlorat.

Målen
Rahali 7, Hedwall 6, Ganibegovic 6, Olsson 5, Frank 3, Ladan 2, Söderman 2, Nilsson, Nielsen, Holmberg, Byström

olympiska spelen i Paris

Yolanda Ngarambe stämmer SOK

Sport På fredag börjar OS märstabon Yolanda Ngarambe som klarat den internationella kvalgränsen nekas av Sveriges Olympiska Kommitté. Nu stämmer hon SOK tillsammans med andra idrottare.

centrum_host_helsida
gothia cup

Bygdens lag ute ur Gothia Cup

Fotboll Det är färdigspelat för bygdens tre lag som var på Gothia Cup; Märsta IK i P18 och Sigtuna Märsta United som har två lag i spel.

Lyckat SM för Märsta BMX

Sport Den 6 juli deltog nio cyklister från Märsta BMX i Svenska Mästerskapen i Ängelholm, en tävling präglad av sol, regn och imponerande prestationer.

fritidsbanken_helsida
pantamera_avc_helsida
connys_helsida

SMACK-cyklist till Paralympics

Sport Louise Jannering är återigen med på Paralympics. Denna gång går spelen i Paris efter att OS avslutats. Jannering tävlar 6 september.

brobygget_2024
division 6

Sigtuna IF dominerade mot Håbo FF2

Fotboll Sigtuna IF visade sin styrka i Division 6 Södra genom att besegra Håbo FF2 med imponerande 6-3. Matchen, som spelades på Sigtunas hemmaplan, såg hemmalaget ta ledningen tidigt och dominera större delen av spelet.

Skånela med på TRIM-SM

Handboll Skånela IF, bestående av ett gäng gamla handbollsprofiler från Märsta och Stockholm, kommer att delta i Trim-SM 2024.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

klara_outsider
centrum_outsider_host
connys
brobygget_outsider
fritidsbanken_outsider
ridskola_2020_outsider
pantamera_out