eldsjal2024_pan
Foto: SAS

SAS ställer in på grund av pilotbrist

SAS som växlat upp med flygtrafiken den senaste månaden tvingas nu ställa in flygningar på grund av pilotbrist rapporterar Aftonbladet.

centrum_artikel_host

SAS har under våren skalat upp och under sommaren är en betydande del av flygtrafiken igång till Europa och inrikes. I höst lanserar man också rutter till Thailand och USA. Men på grund av pilotbrist har man tvingats ställa in flygningar avslöjar Aftonbladet.

Bakgrunden är att SAS i samband med att coronapandemin bröt ut sa upp hälften av all personal, varav 2000 av dessa var anställda i Sverige och 200 var piloter.
– Det stämmer att vi under en kort period i uppstartsfasen hade svårt att bemanna flyg vilket medförde ändringar i vårt trafikprogram. De kunder som påverkades bokades om till andra flyg så att de kom fram till sina destinationer, skriver skriver Freja Annamatz, presschef på SAS i Sverige, i ett mejl till Aftonbladet.

SAS uppger nu att de har vidtagit åtgärder för att görs nödvändiga justeringar snabbt. Men piloterna har fått tuffare schemaläggning och skyddsombud har uppmanat piloterna att vara försiktiga när det gäller arbetsbelastning. I juli och augusti väntas resandet öka ännu mer i takt med semestrar och lättandet av restriktioner.

connys_helsida
eldsjal2024_helsida

Här renas tusentals liter vatten om dagen

Näringsliv Arlandastad Group engagerar sig i utvecklingsprojekt som syftar till att göra en positiv skillnad för samhället och miljön. I östra Arlandastad har det anlagts dammar som renar tusentals liter vatten om dagen.

storemore_helsida

Log Max etablerar hos DSV i Rosersberg

Näringsliv Log Max, en ledande tillverkare av moderna skördaraggregat för skogsmaskiner, har valt att samarbeta med DSV för hanteringen av deras reservdelslager på DSV:s logistikcenter i Rosersberg.

centrum_host_helsida

Så dyra är Arlandas räksmörgåsar

Näringsliv En diskussion om de höga priserna på flygplatserna i Sverige fick ny fart när SEB:s seniorekonom Johan Javeus delade med sig av sina erfarenheter på den sociala medieplattformen X i höstas.

steningekompani_helsida
mp_helsida_eu
pantamera_avc_helsida

Politiker presenterar åtgärder för Arlandas konkurrenskraft

Näringsliv En ny rapport från politiker i Mälardalsrådets temagrupp belyser åtgärder för att stärka Arlandas konkurrenskraft, främja tåg- och sjötrafik samt säkerställa internationell tillgänglighet mot kontinenten och Norge. Ledare från olika regioner betonar Arlandas nyckelroll och behovet av statligt stöd för att säkerställa en framgångsrik infrastrukturutveckling.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

eldsjal2024_out
mp_eu_outsider
pantamera_out
nrh_sigtuna
ridskola_2020_outsider
stentekompani_outsider
centrum_outsider_host
storemore_out
connys