centrum_panorama_hostshopping
Foto: Pressbild

SAS och piloterna är överens

SAS och pilotfacket har kommit överens meddelar SAS i ett pressmeddelande vid 3-tiden i natt.

centrum_artikel_host

Efter 15 dagars strejk nådde SAS och pilotfacket en överenskommelse. Vi 3-tiden i natt meddelade SAS att strejken avslutas sedan man kommit överens om ett 5,5 år långt kollektivavtal. Trafiken återupptas så snart som möjligt.
– Jag är glad att vi nu har kommit överens med alla fyra pilotföreningarna i SAS Scandinavia och att strejken har avslutats. Äntligen kan vi återuppta ordinarie verksamhet och flyga våra kunder på deras efterlängtade sommarsemestrar. Jag beklagar djupt att så många av våra passagerare har drabbats av den här strejken, säger Anko van der Werff, VD och koncernchef.

SAS har i och med överenskommelsen påtagit sig att återanställa 450 piloter med gradvis upptrappning till heltid i takt med uppskalning av flygverksamheten fram till 2024.
– Med de här avtalen på plats bidrar piloterna med sin del i denna svåra situation. Vi kommer nu att fortsätta det viktiga arbetet med att implementera vår transformationsplan SAS FORWARD, för att bygga ett starkt och konkurrenskraftigt SAS för en lång framtid med stöd från pilotföreningarna och övriga intressenter. Strejken har inneburit en tuff situation för våra kunder, för våra anställda och för hela företaget. Jag vill framföra min uppriktiga tacksamhet till alla SAS-kollegor som har arbetat outtröttligt de senaste veckorna för att hjälpa våra kunder, fortsätter Anko van der Werff.

defacto_helsida
pendelkaoset

Beslut om tågvärdar står fast

Politik Region Stockholm har beslutat beslutet om att avskaffa tågvärdarna står kvar, något som Vänsterpartiet kritiserar: - Efter de senaste veckornas kaos i trafiken borde det vara uppenbart för alla inblandade att avvecklingen av tågvärdarna är ett stort misstag. Tyvärr förstår inte regionens styre det, uppger Anna Sehlin (V), gruppledare.

joes-helsida

Stadsdelsmammor ska synas ute

Nyheter Sigtuna kommun har anställt fyra så kallade stadsdelsmammor som ska finnas ute bland allmänheten och sprida kunskap om samhällsservice och öka känslan av delaktighet hos utrikesfödda.

centrum_host_helsida
pantamera_avc_helsida
dack_helsida
connys_helsida
ica_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

ica_outsider
nrh
centrum_outsider_host
joes_outsider
pantamera_out
swedol_outsider
connys
ridskola_2020_outsider
dack_outsider