helsida_bostad
Foto: Pressbild

SAS och piloterna är överens

SAS och pilotfacket har kommit överens meddelar SAS i ett pressmeddelande vid 3-tiden i natt.

centrum_artikel_host

Efter 15 dagars strejk nådde SAS och pilotfacket en överenskommelse. Vi 3-tiden i natt meddelade SAS att strejken avslutas sedan man kommit överens om ett 5,5 år långt kollektivavtal. Trafiken återupptas så snart som möjligt.
– Jag är glad att vi nu har kommit överens med alla fyra pilotföreningarna i SAS Scandinavia och att strejken har avslutats. Äntligen kan vi återuppta ordinarie verksamhet och flyga våra kunder på deras efterlängtade sommarsemestrar. Jag beklagar djupt att så många av våra passagerare har drabbats av den här strejken, säger Anko van der Werff, VD och koncernchef.

SAS har i och med överenskommelsen påtagit sig att återanställa 450 piloter med gradvis upptrappning till heltid i takt med uppskalning av flygverksamheten fram till 2024.
– Med de här avtalen på plats bidrar piloterna med sin del i denna svåra situation. Vi kommer nu att fortsätta det viktiga arbetet med att implementera vår transformationsplan SAS FORWARD, för att bygga ett starkt och konkurrenskraftigt SAS för en lång framtid med stöd från pilotföreningarna och övriga intressenter. Strejken har inneburit en tuff situation för våra kunder, för våra anställda och för hela företaget. Jag vill framföra min uppriktiga tacksamhet till alla SAS-kollegor som har arbetat outtröttligt de senaste veckorna för att hjälpa våra kunder, fortsätter Anko van der Werff.

EXTRA

Öhlund kopplas till Hells Angels

Politik SD:s toppnamn Rune Öhlund kopplas till Hells Angels avslöjar Expo: - Jag tar avstånd från deras leverne och vad dom håller på med, säger Öhlund till Expo.

pantamera_avc_helsida
ungdomsarbete_helsida
toppbanner
EXTRA

Märstabo döms för våldtäkt mot barn

Notiser En man i 35-årsåldern från Märsta döms för våldtäkt mot barn. Enligt domen ska han ha utfört handlingar mot en flicka i 10-årsåldern som är att jämställa med våldtäkt.

connys_helsida
defacto_helsida
centrum_sommar2022_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

ridskola_2020_outsider
centrum_sommar_outsider2022
swedol_outsider
pantamera_out
arbete_outsider
nrh
connys