centrum_panorama_hostshopping
Foto: Pressbild/Swedavia

SAS drar ner på verksamheten

SAS med omfattande verksamhet på Arlanda pausar merparten av verksamheten, det meddelade företaget på söndagen.

centrum_artikel_host

På grund av effekterna av Coronaviruset som myndigheter vidtagit så kommer SAS att pausa sin verksamhet, det innebär att en omfattande del av verksamheten som finns förlagd på Arlanda berörs. En viss trafik kommer ändå att upprätthållas i syfte att möjliggöra hemresor från olika destinationer:
– Vi kommer stå till myndigheternas förfogande för att på deras uppdrag ta hem strandsatta medborgare eller upprätthålla samhällskritisk infrastruktur, så långt det är möjligt, skriver SAS i ett pressmeddelande.

Tillfälligt tvingas SAS till personalneddragningar på 10 000 anställda, vilket motsvarar ungefär 90 procent av den totala arbetsstyrkan. Åtgärderna vidtas för att SAS när det är möjligt ska kunna återgår till normal verksamhet så snart det går.

fritidsbanken_helsida
pantamera_avc_helsida
mp_tack_helsida
centrum_host_helsida
connys_helsida
brobygget_2024

Företagsklimatet anses vara på bättringsvägen

Näringsliv Enligt en nyligen genomförd enkät av Svenskt Näringsliv upplever företagen i Sigtuna kommun ett förbättrat företagsklimat. 154 företag i Sigtuna deltog i undersökningen "Lokalt företagsklimat", som totalt samlade svar från över 3800 företag i Stockholms län. Resultaten visar en positiv utveckling inom flera områden jämfört med föregående år.

Minskad brottslighet prio för sigtunaföretagare

Näringsliv Minskad brottslighet och ökad trygghet står högst på önskelistan för att förbättra företagsklimatet i Sigtuna, enligt Svenskt Näringslivs årliga enkät Lokalt företagsklimat. Enkäten, som omfattar över 3 800 företag i Stockholms län, inklusive 154 från Sigtuna, visar att sex av tio Sigtunaföretag efterlyser satsningar på säkerhet och trygghet.

Arlanda driver på resenärstillväxten hos Swedavia

Näringsliv Under april månad valde över 2,6 miljoner resenärer att använda Swedavias tio flygplatser, enligt ny statistik från Swedavia. Detta representerar en ökning med knappt 1,5 procent jämfört med samma period föregående år. Den fortsatta tillväxten är främst drivet av en stigande efterfrågan på utrikesresor, särskilt från Stockholm Arlanda Airport.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

mp_tack_outsider
fritidsbanken_outsider
ridskola_2020_outsider
centrum_outsider_host
nrh_sigtuna
brobygget_outsider
pantamera_out
connys