vinter_pan

Sara och Adam vanligaste namnen i kommunen

Toppnamnen bland pojkar i Sigtuna ligger även högt på Sverigelistan. Noah var det populäraste pojknamnet i hela landet förra året, men Adam finns med på en sjätte plats på topplistan, säger Ann-Marie Persson, statistiker på SCB.

centrum_artikel_host

I riket är Sara det 49:e populäraste namnet men i Sigtuna är det etta, Alice som är det populäraste i riket är tvåa i kommunen. Fem flickor namngavs Sara förra året och fyra namngavs Alice. Freja var det tredje vanligaste följt av Maja och Maria.
– Intressant nog finns Sara inte med på topp-20-listan i riket, som i år toppas av Alice, säger Ann-Marie Persson, statistiker på SCB.

På pojksidan var det också en skillnad jämfört med riket. I kommunen var Adam populärast vilket går in som sexa i riket. Benjamin var tvåa i kommunen men 36:a i riket. Därefter var Matteo, William och Christian populära namn.
– Toppnamnen bland pojkar i Sigtuna ligger även högt på Sverigelistan. Noah var det populäraste pojknamnet i hela landet förra året, men Adam finns med på en sjätte plats på topplistan, säger Ann-Marie Persson, statistiker på SCB.

Källa: SCB

storemore_helsida

Var tredje elev tar inte gymnasieexamen

Nyheter En ny genomgång av statistik från Skolverket avslöjar att i Sigtuna kommun klarade endast 70 procent av eleverna att ta gymnasieexamen inom tre år. Denna siffra speglar en nationell trend där nästan 30 procent av eleverna i hela landet inte når examen inom samma tidsram.

connys_helsida
joes-helsida

Trafikolycka på E4:an vid Arlanda

Blåljus En trafikolycka som involverar fyra personbilar inträffade på E4 vid trafikplats 181 Arlanda i riktning mot Stockholm. Polisen kontaktades om händelsen och är på plats.

defacto_helsida
oppethus_dec

Fortsatta trygghetsvandringar i kommunen

Nyheter Sigtuna kommun har återigen genomfört en trygghetsvandring i samarbete med flera andra viktiga aktörer. Detta initiativ syftar till att få en heltäckande översikt av olika områden och att identifiera sätt att gemensamt öka tryggheten.

Vintertidtabellen startar 10 december

Nyheter Sommartidtabellen går i ide och 2024 års tidtabell träder i kraft den 10 december 2023 för kollektivtrafiken. Förändringarna är redan synliga på SL-appen och sl.se för resenärer som vill förbereda sig i förväg.

vinter_helsida

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen med märsta.nu: Snöfall och kyligt väder förväntas

wenngarn_helsida

Julgransflygning över Märsta 18 december

Nyheter Det närmar sig årets sista gång för Flygskolan att utföra julgransflygning med SK 60, och det blir en särskild händelse då det är den sista gången detta genomförs med detta flygplan. Den planerade formationsflygningen är tänkt att sträcka sig över Mälardalen och Östergötland den 18 december. Dock är exakt tid ännu inte fastställd.

Många tog ställning mot mäns våld mot kvinnor

Nyheter Valsta var under torsdagskvällen platsen för den årliga ljusmanifestationen med fokus på att uppmärksamma och bekämpa mäns våld mot kvinnor världen över. För femte året samlades engagerade individer och representanter från olika föreningar och organisationer för att stödja nolltolerans mot våldet.

pantamera_avc_helsida

Inkomstklyftorna ökar i kommunen

Nyheter I Sigtuna kommun växer de ekonomiska klyftorna markant. I Til-Munkholmen-området är den disponibla inkomsten mer än dubbelt så hög jämfört med Centrala Valsta.

Morgonkollen

Notiser Kylig morgon med normal trafik och mindre påverkan på busstrafik i Sigtuna

ica_helsida

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen 23 november: märsta.nu informerar om väder, trafik och blåljus

nrh_sigtuna

Vädervarning i kommunen för onsdag

Notiser SMHI utfärdar en vädervarning för Sigtuna kommun med en Gul varning för Vind i kombination med snöfall. Under tiden från onsdag eftermiddag till natt mot torsdag förväntas en kombination av snöfall och kraftiga vindar skapa potentiella problem i trafiken.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

wenngarn_outsider
swedol_outsider
storemore_out
ridskola_2020_outsider
pantamera_out
oppethus_out
vinter_outsider
joes_outsider
ica_outsider
connys
nrh