centrum_panorama_hostshopping
Foto: Jamshid Jamshidi/Arkiv

Sänker temperaturen i bassängerna

Elkrisen har slagit till mot kommunen och övriga delar i samhället. Kommunen kommer bland annat att sänka temperaturen i simbassängerna med en grad.

centrum_artikel_host

För att minska elförbrukningen i simhallarna så kommer kommun att skriva ner temperaturen i bassängerna med en grad. Man minskar eller stänger av belysning i lokaler samt håller färre antal bastus igång på Midgårdsbadet under dagtid.

Andra åtgärder som kommunen vidtar är att de kommunala köken som bland annat lagar mat till skolor undviker att använda ugnar som värmeskåp och ser till att använda energikrävande maskiner mer effektivt. Laddplatserna har avgiftsbelagts och enligt uppgift till märsta.nu är det nu klart mindre efterfrågan på att ladda bil på de kommunala laddplatserna.

Sigtuna kommun har initierat ett samordnat arbete för att ta fram ett kommunövergripande elenergibesparingsprogram för att bidra till minskad risk för manuell frånkoppling av el i samband med effektbrist. Belysning som släckts ner på andra håll i landet kommer inte släckas ner i Sigtuna. Däremot byter man ut gatubelysningen till LED som är mer energisnåla och har längre livslängd än nuvarande belysning.

pantamera_avc_helsida

Morgonkollen

Notiser I dagens morgonkoll med märsta.nu presenterar vi den senaste informationen om vädret, kollektivtrafiken och den senaste blåljusrapporten för Sigtuna kommun.

centrum_host_helsida
defacto_helsida

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen med Märsta.nu, 27 maj: Väder, Kollektivtrafik, Trafik och Blåljusuppdateringar

karnkraft_m_topp
pendelkaoset

Kraftigt reducerad pendeltågstrafik under fredagen

Notiser Stor personalbrist påverkar pendeltågstrafiken under fredagen den 26 maj. Resenärer ombeds vara medvetna om att pendeltågen kommer att gå med kraftigt reducerad trafik under dagen. Denna åtgärd beror på den aktuella bristen på personal.

seniordag_helsida

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen med märsta.nu - 26 maj: Väder, kollektivtrafik, blåljus och trafikuppdateringar,

ica_helsida

Nu invigs Tandvårdshuset i Sigtuna

Nyheter Tandvårdshuset i Sigtuna inviger sina nyrenoverade lokaler idag, den 25 maj. Beläget på Olofsgatan 10 har detta tandvårdshus varit en viktig del av Sigtunas tandvårdssamhälle sedan slutet av 1990-talet. Innan det fungerade lokalerna som både en läkarmottagning och en vårdcentral. År 2020 slogs tre olika tandvårdskliniker samman och bildade den nuvarande verksamheten.

nrh_sigtuna

Dörrarna stängs på pendeltågen för ett bekvämare ombordsklimat

Nyheter Från och med nästa vecka kommer pendeltågsresenärer behöva trycka på dörrknappen för att öppna dörrarna istället för att de öppnas automatiskt. Detta åtgärdas för att skapa ett bekvämare klimat ombord på tågen. För resenärer som behöver stöd eller ledsagning kommer det finnas möjlighet att beställa hjälp.

joes-helsida

Morgonkollen

Notiser Välkommen till Morgonkollen med märsta.nu! Här är de senaste uppdateringarna för dagen.

connys_helsida
mp_helsida

Morgonkollen

Notiser Morgonen den 23 maj presenterar märsta.nu en sammanfattning av vädret, trafikförhållandena och de senaste uppdateringarna om kollektivtrafiken.

EXTRA

Kvinna greps för grov fridskränkning i Märsta

Nyheter Ett brottsoffer lyckades fly från sin bostad för att larma polisen om att hans flickvän hotat och misshandlat honom. Polisen ingrep snabbt och grep gärningspersonen, som nu hålls anhållen misstänkt för grov fridskränkning.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

ica_outsider
mp_outsider
connys
seniordag_outsider
joes_outsider
ridskola_2020_outsider
nrh
swedol_outsider
centrum_outsider_host
pantamera_out