eu_valet_panorama
Foto: Jamshid Jamshidi/Arkiv

Sänker temperaturen i bassängerna

Elkrisen har slagit till mot kommunen och övriga delar i samhället. Kommunen kommer bland annat att sänka temperaturen i simbassängerna med en grad.

centrum_artikel_host

För att minska elförbrukningen i simhallarna så kommer kommun att skriva ner temperaturen i bassängerna med en grad. Man minskar eller stänger av belysning i lokaler samt håller färre antal bastus igång på Midgårdsbadet under dagtid.

Andra åtgärder som kommunen vidtar är att de kommunala köken som bland annat lagar mat till skolor undviker att använda ugnar som värmeskåp och ser till att använda energikrävande maskiner mer effektivt. Laddplatserna har avgiftsbelagts och enligt uppgift till märsta.nu är det nu klart mindre efterfrågan på att ladda bil på de kommunala laddplatserna.

Sigtuna kommun har initierat ett samordnat arbete för att ta fram ett kommunövergripande elenergibesparingsprogram för att bidra till minskad risk för manuell frånkoppling av el i samband med effektbrist. Belysning som släckts ner på andra håll i landet kommer inte släckas ner i Sigtuna. Däremot byter man ut gatubelysningen till LED som är mer energisnåla och har längre livslängd än nuvarande belysning.

centrum_host_helsida
connys_helsida
mp_helsida_eu
pantamera_avc_helsida

Snart sommaruppehåll för renoveringen av Stora Gatan

Notiser Renoveringsarbetet på Stora gatan fortskrider enligt plan och den sista etappen för denna omgång påbörjas den 17 maj och avslutas den 11 juni. Därefter görs ett uppehåll fram till augusti, och arbetet återupptas den 19 augusti.

seniormassa_pan

Uppmaning att spara vatten: Hög vattenförbrukning

Nyheter I norra Storstockholm går det åt ovanligt mycket dricksvatten just nu. Norrvatten, som förser 14 kommuner i området med dricksvatten, uppmanar nu både privatpersoner och verksamheter att spara på kranvattnet. Detta är nödvändigt för att vattenverket ska kunna producera tillräckligt med vatten för alla.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

nationaldag_outsider
pantamera_out
mp_eu_outsider
nrh_sigtuna
ridskola_2020_outsider
centrum_outsider_host
seniormassa_outsider
eu_valet_outsider
connys