sap_feb_pan
Dieter Sand, VD Arlandastad GroupFoto: Arlandastad Group

Sand: Vill arbeta tillsammans med lokala idrottslivet

Arlandastad Group håller på med att utarbeta en idrottshub i Arlandastad något som även kan gynna det lokala idrottslivet: - Ambitionen är att skapa en plattform för idrott och hälsa, en plattform för idrottssverige, men det finns inga motstridigheter att arbeta med kommunal och lokal verksamhet, säger Dieter Sand, VD Arlandastad Group.

centrum_artikel_host

Sigtuna kommun har välkomnat en satsning på idrottshub i Arlandastad där golfbanan ligger. Nu fortsätter arbetet med att klubba detaljplan. Först när det är gjort kan processen på riktigt starta för att presentera vad området kommer att innehålla. Dieter Sand, VD Arlandastad Group, säger till märsta.nu att man gärna vill stödja det lokala och att man vill arbeta med kommunal verksamhet och föreningslivet. Vilka anläggningar som byggs kommer dock först och främst att styras av vilka aktörer som vill finnas på arenan.

Modellen är Drivelab där det finns testbanor, utbildningar, hotell- och konferensmöjligheter.
– Det kommer att bli en liknande plattform för träning, boende, mat, hälsa och rehab. Först nu börjar arbetet med detta. Innehållet styrs av att det ska finnas tagare och vi börjar diskutera med förbund, planbeskedet blir som ett startskott, berättar Dieter Sand.

Dieter Sand säger att det är viktig att engagera folk så att det finns besökare och att det affärsmässiga inte enbart grundar sig på att man ska behöva tjäna på varje krona.
– Det ska finnas folk som vill verka där så att det blir en idrotts- och hälsoplattform.

Liknande anläggningar finns exemplevis på Bosön och Lugnet Falun. Men i Stockholmsområdet ska det finnas en enorm efterfrågan och läget är perfekt i Arlandastad enligt Sand.
Basinfrastruktur ska finnas där vi kn nyttja konferens och hotell för olika ändamål. Vi kan också skapa något som fungerar i modern tappning, att plocka det bästa från vad andra gjort. Vi ligger mellan Uppsala och Stockholm som håller på att växa ihop, dessutom med Arlanda i närheten.

Först när detaljplanen för klubbad kan Arlandastad Group presentera gäster officiellt, innan dess är det bara avsiktsförklaringar som man kan teckna. När kommunen är klara med detaljplanen kan officiella aktörer presenteras.

funkisfest_helsida
hockeyettan

Färdigspelat för Wings

Ishockey I en intensiv match mellan Wings och Clemensnäs, som slutade 2-3 till Clemensnäs favör, fick publiken bevittna ett kämpande Wings-lag som satte full fart från start.

fritidsbanken_sportlov
hockeyettan

Wings föll hemma mot Kalix

Ishockey I en intensiv match mellan Wings och Kalix i Hockeyettan fick publiken uppleva ett högt tempo och flera spännande ögonblick.

sportlov
hockeyettan

Wings tog tredje raka

Ishockey I en intensiv match i Hockeyettan stod Wings emot Strömsbro i en jämn tillställning som slutade 1-1 efter ordinarie tid och först på straffar kunde Wings vinna.

skridskodisco_helsida
hockeyettan

Seger i debuten för coach Lidström

Ishockey Wings Hockey stod inför en tuff utmaning när de mötte Strömsbro på bortaplan. Trots detta visade laget upp en imponerande prestation som ledde till en välförtjänt seger.

spedition_helsida
centrum_host_helsida
foraldranatverk_helsida
hockeyettan

Wings besegrat av tabelljumbon

Ishockey Wings föll på nytt i Hockeyettan och riskerar nu att hamna i negativt kval. På söndag väntar viktigt bottenmöte i Pinbackshallen.

steningekompani_helsida
hockeyettan

Onödig förlust för Wings i Surahammar

Ishockey I en intensiv match mellan Surahammar och Wings visade båda lagen upp en imponerande prestation, men det var Surahammar som till slut drog det längsta strået och vann med 2-1.

herrallsvenskan

Delad poäng mellan Skånela och Drott

Handboll I en intensiv och spännande match på hemmaplan spelade Skånela IF oavgjort, 25-25, mot Drott inför 271 åskådare i Vikingahallen. Trots att Skånela hade en fyramålsledning i halvtid kunde de inte säkra segern i den andra halvleken, där Drott kämpade sig tillbaka och lyckades kvittera.

pantamera_avc_helsida

Sigtunas Superveteraner vann SM

Innebandy Under lördagskvällen krönte sig Sigtuna IF som Svenska Mästare i innebandy för +60-klassen i en historisk turnering som ägde rum i IFU Arena, Uppsala. Denna nya klass, skapad som en del av Veteran SM-helgen, gav Sigtuna Superveteraner chansen att visa upp sitt innebandykunnande.

hockeyettan

Wings besegrar Falun med 5-3 efter stark prestation

Ishockey Efter gårdagens besvikelse var Wings redo att återta kontrollen och säkra en seger mot Falun i Hockeyettan. Spelet var intensivt från första stund, och Wings visade en imponerande laginsats för att säkra en välförtjänt seger.

connys_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

skridskodisco_outsider
stentekompani_outsider
nrh_sigtuna
funkisfest_outsider
foraldranatverk_outsider
connys
centrum_outsider_host
pantamera_out
spedition_outsider
ridskola_2020_outsider