centrum_panorama_hostshopping
Dieter Sand, VD Arlandastad GroupFoto: Arlandastad Group

Sand: Vill arbeta tillsammans med lokala idrottslivet

Arlandastad Group håller på med att utarbeta en idrottshub i Arlandastad något som även kan gynna det lokala idrottslivet: - Ambitionen är att skapa en plattform för idrott och hälsa, en plattform för idrottssverige, men det finns inga motstridigheter att arbeta med kommunal och lokal verksamhet, säger Dieter Sand, VD Arlandastad Group.

centrum_artikel_host

Sigtuna kommun har välkomnat en satsning på idrottshub i Arlandastad där golfbanan ligger. Nu fortsätter arbetet med att klubba detaljplan. Först när det är gjort kan processen på riktigt starta för att presentera vad området kommer att innehålla. Dieter Sand, VD Arlandastad Group, säger till märsta.nu att man gärna vill stödja det lokala och att man vill arbeta med kommunal verksamhet och föreningslivet. Vilka anläggningar som byggs kommer dock först och främst att styras av vilka aktörer som vill finnas på arenan.

Modellen är Drivelab där det finns testbanor, utbildningar, hotell- och konferensmöjligheter.
– Det kommer att bli en liknande plattform för träning, boende, mat, hälsa och rehab. Först nu börjar arbetet med detta. Innehållet styrs av att det ska finnas tagare och vi börjar diskutera med förbund, planbeskedet blir som ett startskott, berättar Dieter Sand.

Dieter Sand säger att det är viktig att engagera folk så att det finns besökare och att det affärsmässiga inte enbart grundar sig på att man ska behöva tjäna på varje krona.
– Det ska finnas folk som vill verka där så att det blir en idrotts- och hälsoplattform.

Liknande anläggningar finns exemplevis på Bosön och Lugnet Falun. Men i Stockholmsområdet ska det finnas en enorm efterfrågan och läget är perfekt i Arlandastad enligt Sand.
Basinfrastruktur ska finnas där vi kn nyttja konferens och hotell för olika ändamål. Vi kan också skapa något som fungerar i modern tappning, att plocka det bästa från vad andra gjort. Vi ligger mellan Uppsala och Stockholm som håller på att växa ihop, dessutom med Arlanda i närheten.

Först när detaljplanen för klubbad kan Arlandastad Group presentera gäster officiellt, innan dess är det bara avsiktsförklaringar som man kan teckna. När kommunen är klara med detaljplanen kan officiella aktörer presenteras.

fritidsbanken_helsida
division 6

Sigtuna IF dominerade mot Håbo FF2

Fotboll Sigtuna IF visade sin styrka i Division 6 Södra genom att besegra Håbo FF2 med imponerande 6-3. Matchen, som spelades på Sigtunas hemmaplan, såg hemmalaget ta ledningen tidigt och dominera större delen av spelet.

pantamera_avc_helsida
centrum_host_helsida

Skånela med på TRIM-SM

Handboll Skånela IF, bestående av ett gäng gamla handbollsprofiler från Märsta och Stockholm, kommer att delta i Trim-SM 2024.

brobygget_2024
connys_helsida
mp_tack_helsida

Brons för IFK Märsta på Stafett-SM

Friidrott I lördags lyckades IFK Märstas stafettlag i klassen M50 ta hem ett brons på 4 x 400 meter vid Veteran-SM. Laget, bestående av Magnus Andervin, Morten Linnes, Kemal Davidsun och Peter Wallin, sprang in på tiden 4:05.05.

Kim Taekwondo deltog i Lomma Cup

kampsport I helgen deltog Kim Taekwondo i Lomma Cup, Sveriges största tävling för både nybörjare och avancerade utövare. Klubben ställde upp med ett lag som hade en blandad ålder och nivå, vilket resulterade i stora framgångar.

Lohake i P18-landslaget

Fotboll Alfons Lohake, född 2006, gjorde nyligen sin debut i den svenska Allsvenskan. Trots sin unga ålder lever han redan drömmen för många aspirerande fotbollsspelare.

division 3

Procyon besegrar Märsta IK med 3-1

Fotboll I en spännande match mellan Procyon och Märsta IK i Division 3 Norra Svealand lyckades Procyon säkra segern med en stark 3-1-vinst. Matchen, som hölls på Procyons hemmaplan, bjöd på flera mål och dramatiska ögonblick.

helgens matcher

Så spelar bygdens lag

Fotboll Kristi himmelfärdshelgen är en lång fotbollshelg som startar redan på onsdagen med RIK-Knivsta och avslutas på söndag.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

pantamera_out
brobygget_outsider
ridskola_2020_outsider
centrum_outsider_host
nrh_sigtuna
mp_tack_outsider
fritidsbanken_outsider
connys