helsida_bostad
Dieter Sand, VD Arlandastad GroupFoto: Arlandastad Group

Sand: Vill arbeta tillsammans med lokala idrottslivet

Arlandastad Group håller på med att utarbeta en idrottshub i Arlandastad något som även kan gynna det lokala idrottslivet: - Ambitionen är att skapa en plattform för idrott och hälsa, en plattform för idrottssverige, men det finns inga motstridigheter att arbeta med kommunal och lokal verksamhet, säger Dieter Sand, VD Arlandastad Group.

centrum_artikel_host

Sigtuna kommun har välkomnat en satsning på idrottshub i Arlandastad där golfbanan ligger. Nu fortsätter arbetet med att klubba detaljplan. Först när det är gjort kan processen på riktigt starta för att presentera vad området kommer att innehålla. Dieter Sand, VD Arlandastad Group, säger till märsta.nu att man gärna vill stödja det lokala och att man vill arbeta med kommunal verksamhet och föreningslivet. Vilka anläggningar som byggs kommer dock först och främst att styras av vilka aktörer som vill finnas på arenan.

Modellen är Drivelab där det finns testbanor, utbildningar, hotell- och konferensmöjligheter.
– Det kommer att bli en liknande plattform för träning, boende, mat, hälsa och rehab. Först nu börjar arbetet med detta. Innehållet styrs av att det ska finnas tagare och vi börjar diskutera med förbund, planbeskedet blir som ett startskott, berättar Dieter Sand.

Dieter Sand säger att det är viktig att engagera folk så att det finns besökare och att det affärsmässiga inte enbart grundar sig på att man ska behöva tjäna på varje krona.
– Det ska finnas folk som vill verka där så att det blir en idrotts- och hälsoplattform.

Liknande anläggningar finns exemplevis på Bosön och Lugnet Falun. Men i Stockholmsområdet ska det finnas en enorm efterfrågan och läget är perfekt i Arlandastad enligt Sand.
Basinfrastruktur ska finnas där vi kn nyttja konferens och hotell för olika ändamål. Vi kan också skapa något som fungerar i modern tappning, att plocka det bästa från vad andra gjort. Vi ligger mellan Uppsala och Stockholm som håller på att växa ihop, dessutom med Arlanda i närheten.

Först när detaljplanen för klubbad kan Arlandastad Group presentera gäster officiellt, innan dess är det bara avsiktsförklaringar som man kan teckna. När kommunen är klara med detaljplanen kan officiella aktörer presenteras.

ungdomsarbete_helsida
centrum_sommar2022_helsida
toppbanner
helgens matcher

Så spelar bygdens lag

Fotboll Mycket står på spel denna helg för bygdens lag. Märsta IK kan säkra minst kval, FC Arlanda kan ta klivet upp i tvåan och Märsta Syrianska jagar nytt kontrakt.

defacto_helsida
pantamera_avc_helsida
connys_helsida
Premiärextra!

Möter nykomlingen i premiär

Handboll Skånela beger sig till Solna på söndagen för att möta nykomlingen AIK: - Kul att vara igång efter en stökig försäsong, säger tränare Jimmy Karlsson.

valet2022

Idrotten i skymundan under valet

Sport Den idrottspolitiskt debatten har hamnat i skymundan under valet men i samband med valdebatten framkom att det finns en del alternativ beroende på vilka som hamnar i kommunledningen.

Så spelar bygdens lag

Fotboll Märsta IK spelade seriefinal på fredagskvällen mot Fanna, FC Arlanda spelar toppmöte mot Viggbyholm på lördagen. Serierna rullar vidare september ut!

helgens matcher

Så spelar bygdens lag

Fotboll Toppstriden går vidare för Märsta IK och FC Arlanda. Det återstår 4-5 matcher för de flesta av bygdens lag innan serierna summeras.

Idrottsanläggningar kan få sponsrade namn

Sport Midgårdsvallen, Pinbackshallen, Ekillahallen, Ansgarsvallen... Klassiska namn på anläggningar som nu kan gå i graven när det blir möjligt för företag att köpa upp rätt till att namnge anläggningen.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

connys
ridskola_2020_outsider
pantamera_out
nrh
arbete_outsider
swedol_outsider
centrum_sommar_outsider2022