sap_feb_pan
Foto: Genrebild/Jamshid Jamshidi

Föreningar, barn och ungdomar prisas

Kultur- och fritidsnämnden prisar samtliga föreningars styrelser och utser dem till Årets förening samt alla aktiva till Årets prestation.

centrum_artikel_host

Till Årets förening har samtliga föreningars styrelser utsetts i år. Detta enligt följande motivering
”Den kraft föreningslivet mobiliserat bör särskilt uppmärksammas. Trots corona-pandemins alla hinder har föreningarna hållit den dagliga verksamheten igång, genomfört årsmöten samt informerat och följt riktlinjer och restriktioner för att hjälpa till att minska smittspridning så mycket som möjligt.”

Kultur- och fritidsförvaltningens chef Lars Palmér kommenterar:
– 2020 var ett mycket märkligt år. De individuella prestationerna inom kultur- och fritidsområdet har varit svåra att följa då få tävlingar och evenemang har genomförts. Däremot har initiativen, det hårda arbetet i bakgrunden för ungdomars idrottande och kulturens överlevnad och föreningarnas idoga engagemang för sitt intresseområde genomförts och lyst igenom. Det vill Sigtuna kommun synliggöra.

Sigtuna kommun har i likhet med flera andra av länets kommuner kritiserats för att de stängt ner hallar och planer vilket drabbat barn och unga och riskerat framtida folkhälsan. Larmrapporter har också kommit om att unga slutat idrotta på grund av restriktionerna. Enligt Lars Björling (SfS), ordförande i Kultur- och fritidsnämnden, kommer man att fortsätta stödja föreningslivet att öppna upp sina verksamheter i takt med att restriktioner lyfts.

Det blir dock inget extra ekonomiskt tillskott för föreningarna. Pengarna som Årets förening skulle ha fått går till inspirationsföreläsningar som ska gynna alla föreningar. Utöver föreningarna så har Årets prestation delats ut till samtliga aktiva barn och undgomar som enligt motiveringen kämpat, hållit i och hållut ut, och anpassat sig till nya förutsättningar med restriktionerna under pandemin.

Utöver föreningarna så har Årets prestation delats ut till samtliga aktiva barn och undgomar som enligt motiveringen kämpat, hållit i och hållut ut, och anpassat sig till nya förutsättningar med restriktionerna under pandemin.

connys_helsida
foraldranatverk_helsida
pantamera_avc_helsida
spedition_helsida
sportlov
fritidsbanken_sportlov

SBRF tvåa i dressyr

Förening En andra placering för SBRF i division 2 dressyr. Under söndagen gick omgång 3 och finalen av upplands dressyrallsvenskan div 2 arrangerad av Bälinge.

funkisfest_helsida
skridskodisco_helsida
centrum_host_helsida
steningekompani_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

pantamera_out
centrum_outsider_host
connys
spedition_outsider
skridskodisco_outsider
ridskola_2020_outsider
stentekompani_outsider
funkisfest_outsider
nrh_sigtuna
foraldranatverk_outsider